Ispiši ovu stranicu
Utorak, 10 Svi 2016 02:00

Održana redovna izvještajna Skupština Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije

VIDOVCI - U prostorijama Nogometnog kluba Dinamo jučer je održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije. Na sjednicu se odazvalo 25 od 35 članova Skupštine.

Izvješće o radu Saveza u 2015. godini podnio je predsjednik Drago Lucić. U toj godini Izvršni odbor Saveza održao je šest sastanaka, a održane su i dvije sjednice Skupštine. Prva je održana 13. travnja radi usklađivanja Statuta sa novim Zakonom o sportu, a na drugoj sjednici održanoj 16. prosinca usvojen je plan rada i financijski plan za 2016. godinu.

U izvješću je naglašeno da se Savez bavio redovnim aktivnostima oko organizacije i provedbe natjecanja malog i velikog nogometa u Županijskim ligama. Odigrana je ponovno i Liga limača sa 10 klubova u natjecanju. Savez je ponovo pokrio sve troškove sudaca za natjecanje u toj ligi, a klubovima je u proteklih šest mjeseci ukupno podijeljeno 300 lopti prilagođenih za taj uzrast igrača.

Organizirano je i ukupno 5 Nacionalnih razvojnih kampova u trajanju po 3 dana, a koji su pod vodstvom instuktora za mladež Damira Bognara tijekom 2015. godine održani u Pakracu, Vidovcima, Kaptolu i Kutjevu. Radi se o trenažnim aktivnostima za igrače koji još nisu obuhvaćeni selektivnim programima. U proljeće su održani kampovi za igrače rođene 2002. i 2003., a u jesen za igrače rođene 2003. i 2004. godine. Savez je također organizirao i selektivne programe na nivou županije i regije. 

Uz pomoć Županijskog saveza Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga dobio je donaciju od Hrvatskog nogometnog saveza za izgradnju malonogometnog terena s umjestnom travom koji je 16. prosinca prošle godine otvorio predsjednik Davor Šuker. 

Savez je obavio i sve potrebne radnje oko formalizacije za C trenersku licencu za koju se prijavilo 18 kandidata s područja Požeško - slavonske županije. Naglašen je i problem stalnog odljeva igrača i sudaca iz našeg Saveza koji zbog posla odlaze u druge sredine. 

Predsjednik Lucić predočio je na kraju delegatima i financijsko izvješće za 2015. godinu. 

Tajnik Marijan Rudež obavijestio je Skupštinare da je nakon obavljene redovne preregistracije igrača broj aktivnih nogometaša pao sa 3600 koliko ih je bilo 2012. godine na 2200 u 2016. godini. U periodu od 01. srpnja prošle godine do 01. ožujka ove godine Savez je izdao više brisovnica za inozemstvo nego u proteklih dvadeset godina. Također je u protekle dvije godine Savez ostao bez 20 sudaca pa je nastao problem oko dovoljnog broja sudaca za pokrivanje svih utakmica u Županijskim ligama. Tajnik Rudež zamolio je da klubovi  iz svojih redova pošalju zainteresirane na polaganje za suđenje kako bi se u skoroj budućnost dobio određen broj mladih sudaca. Zbog smanjenja broja djece klobovi imaju sve više problema s popunjavanjem obveznih mlađih kategorija. 

Izvješće Nadzornog odbora o radu Saveza u 2015. godini podnio je Ivan Bunjevac.

Nakon toga su članovi Skupštine usvojili izvješće o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora. 

Na kraju sjednice za člana Izvršnog odbora jednoglasno je izabran Jurica Bešlić koji je u Skupštini predstavnik županijskih malonogometnih klubova.

Nogometni klub Dinamo koji ove godine obilježava 70 godina postojanja organizirao je po završetku sjednice večeru za članove Skupštine. 

 

Pročitano 2583 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 10 Svi 2016 12:54