Ponedjeljak, 23 Svi 2016 02:00

21. kolo 1. ŽNL : Požega pobijedila u Vidovcima, Croatia izgubila u Buku

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice pretposljednjeg, 21. kola 1. Županijske nogometne lige. U gradskom derbiju Požega je u Vidovcima svladala domaći Dinamo rezultatom 1:3. Poveli su Vidovčani pogotkom Fabria Novaka u 28. minuti. Nakon toga su gosti u samo 5 minuta postigli 3 brza pogotka preko Nikole Miholića, Dominika Pernara i Krešimira Vidovića te tako došli do važna tri boda s kojima su vjerojatno riješili sve brige oko ostanka u ligi. Domaćin je igrao sa pomlađenim sastavom u kojem je bilo i nekoliko juniora koji bi trebali dobiti priliku u narednom prvenstvu. 

Croatia (Mihaljevci) je poražena na gostovanju u Buku od BSK-a rezultatom 3:0. Pogotke za domaće postigli su Jelić i Tomislav Tvrdy (2). 

Mladost (Pavlovci) je u Jakšiću svladala istoimenog domaćina rezultatom 2:3. Pogotke za goste postigli su Mihael Hlebec i Robert Bojić (2), a za domaće Domagoj Kovačević i Vidović. 

Kutjevo je rezultatom 2:0 svladalo Papuk (Velika). Strijelci su bili Hora i Uvalić. 

Kaptol je s uvjerljivih 4:0 dobio novog prvaka Tim osvježenje (Kuzmica) koje je ovu utakmicu odigralo bez nekoliko standardnih igrača. Strijelci za Kaptol bili su Martinović, Valentin Pranjić, Pavić i Pavle Pranjić. 

Istim rezultatom Sloga je u Trenkovu svladala Slaven (Gradac). Sva četiri pogotka postigao je Mirko Pilić. 

Poredak : Tim osvježenje 46, Sloga 43, Dinamo 33, Kutjevo 29, Croatia 28, Jakšić 27, Kaptol 27, Papuk 23, Požega 23, Slaven 23, Mladost 21, BSK Buk 20.

U posljednjem, 22. kolu (nedjelja, 29. svibnja u 18,00 sati) igrat će Croatia - Sloga, Požega - Jakšić, Papuk - Dinamo, Slaven - Kaptol, Tim osvježenje - Kutjevo i Mladost - BSK Buk.

Utakmica u Pavlovcima između domaće Mladosti i BSK Buka direktno će odlučiti koja će momčad završiti na posljednjem, 12. mjestu koje sigurno vodi u 2. Županijsku nogometnu ligu. Pavlovčanima je dosta bod da završe na 11. mjestu dok Bučani igra samo pobjeda. Pretposljednje, 11. mjesto također može biti nedovoljno za ostanak u ligi ako NK Hajduk (Pakrac) u posljednja dva kola ne osigura ostanak u Međužupanijskoj nogometnoj ligi. 

Požega, Slaven i Papuk imaju poi 23 boda ali i utakmice na domaćem terenu protiv Jakšića, Kaptola i Dinama pa je za očekivati da će ti klubovi osvojiti nove bodove s kojima će pobjeći iz opasne zone, a to su posljednja dva mjesta. 

Pročitano 1786 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Svi 2016 13:17