Petak, 10 Lipanj 2016 02:00

Završila natjecanja u 1. Županijskoj nogometnoj ligi pionira i juniora

POŽEGA - Prije desetak dana završila su natjecanja u 1. Županijskoj nogometnoj ligi pionira i juniora. Naslove prvaka osvojili su Tim osvježenje (Kuzmica) kod juniora i Papuk (Velika) kod pionira. Juniori vidovačkog Dinama osvojili su drugo mjesto. Uprava kluba ih je nagradila prijateljskom utakmicom protiv juniora prvoligaša NK Osijeka u kojoj su mladi Vidovčani očekivano uvjerljivo poraženi rezultatom 0:8. Susret je odigran i u sklopu obilježavanja 70 godina Nogometnog kluba Dinamo Vidovci Dervišaga. 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA –JUNIORI

Rezultati posljednjeg 22. kola. Vodeći Tim osvježenje gostovao je u Kutjevu i minimalno slavio s 3:2, te su ovom pobjedom odlični Kuzmičani osvojili titulu prvaka, s dva boda ispred Dinama iz Vidovaca kojemu nije pomogla uvjerljiva pobjeda protiv gostujućeg Papuka sa 7:4, jer su prvo mjesto izgubili neplaniranim domaćim porazom od Slavena iz Gradca. Tako su se aktualni prvaci ove godine morali zadovoljiti drugim mjestom, te zasluženo čestitati ove godine boljim Kuzmičanima.

Veličani su na kraju završili na četvrtom mjestu i ne moraju se bojati za budućnost. Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvario je domaćin Kaptol protiv Slavena s čak 11:1, te također mogu biti zadovoljni s osvojenim trećim mjestom. Unatoč pobjedi u odgođenoj utakmici 16. kola gdje su juniori Slavena uvjerljivo s 4:1 svladali Mladost, ipak su Gračani završili prvenstvo na pretposljednjem mjestu.

Domaćin Jakšić je uspio svladati Požegu s 4:2, u korektnoj i otvorenoj utakmici Jakšičani su zasluženo pobijedili i uspješno završili prvenstvo. Nogometaši Požege na čelu s trenerom Davorom Fučekom također mogu biti zadovoljni s ostvarenim petim mjestom.

U susjedskom derbiju Sloga iz Trenkova je uvjerljivo svladala gostujuću Croatiju sa 7:3, i novom pobjedom završili na solidnom sedmom mjestu. Mihaljevčani su završili na posljednjem mjestu, s tri pobjede, i jednom neodlučenom, ali to i nije neko iznenađenje, jer nemaju dovoljan broj mladih igrača.

Domaćin BSK Buk je protiv Mladosti ostvario pobjedu s 5:3, te okončali prvenstvo na desetom mjestu, a Pavlovčani su završili na vrlo dobrom petom mjestu, međutim zbog posljednjeg mjesta seniora, zato moraju ispasti i mlađe uzrasne kategorije, koje su ostvarile veoma uspješne rezultate.

Konačni poredak: prvak je Tim osvježenje, Kuzmica sa 57 bodova, drugi je Dinamo, Vidovci s 55, treći Kaptol s 48, četvrti je Papuk, Velika sa 36, peta Mladost, Pavlovci s 34, šesta Požega s 31, sedma je Sloga, Trenkovo sa 27, osmo Kutjevo i deveti Jakšić sa po 25, deseti je BSK Buk s 23, jedanaesti Slaven, Gradac sa 17, i dvanaesta Croatia, Mihaljevci s 10 bodova.

 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – PIONIRI

U oosljednjem 22. kolau pet prvoplasiranih ekipa ostvarilo je sigurne pobjede.

Prvak Papuk je uvjerljivo svladao gostujući Dinamo iz Vidovaca s 4:0, te tako uveličao i potvrdio naslov prvaka. Jer su od 22 utakmice: čak 21 pobijedili i 1 odigrali neodlučeno, protiv drugoplasirane Požege.

Pioniri Požege pod vodstvom trenera Gorana Jurkovića na svom terenu uvjerljivo su svladali Jakšić sa 6:1, te se morali zadovoljiti drugim mjestom, jer jednostavno Veličani su za malo bili bolji. Pogotke za odlične Požežane postigli su: Kavedžija i Jakoubek po 2, Brezić i Obradović po 1. Jakšičani su završili na solidnom sedmom mjestu.

Na odličnom trećem mjestu završila je Mladost iz Pavlovaca koja je u ovom kolu sigurno svladala gostujući BSK Buk s 3:1, ali će u sljedećoj sezoni ipak igrati u 2. ŽNL- ako se nešto ne izmjeni s tim mlađim uzrasnim kategorijama. Bučani su solidni osmi.

Očekivanu najuvjerljiviju pobjedu kola ostvario je Kaptol protiv posljednjeg Slavena s 20:0. Kaptolčani su završili na uspješnom petom mjestu. Tim osvježenje je protiv gostujućeg Kutjeva ostvarilo visoku pobjeda s 11:0, te završili prvenstvo na vrlo dobrom četvrtom mjestu. Kutjevčani su solidni šesti.

U susjedskom derbiju Croatija je minimalno svladala Slogu s 2:1, te su tako na kraju uljepšali dojam, jer nisu mogli bolje od pretposljednjeg mjesta. Trenkovčani su se moralim zadovoljiti s devetim mjestom.

Konačni poredak: prvak je Papuk iz Velike s 64 bodom, druga je Požega s 59, treća je Mladost, Pavlovci s 52, četvrti Tim osvježenje, Kuzmica s 51, peti Kaptol s 32, šesto Kutjevo s 28, sedmi Jakšić, osmi BSK Buk i deveta Sloga svi sa po 22 boda (odlučio međusobni omjer), deseti Dinamo, Vidovci s 19, jedanaesta je Croatia, Mihaljevci s 13, i dvanaesti Slaven, Gradac bez bodova.

 

Pripremio : Jozo Brezicki 

Pročitano 1767 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 10 Lipanj 2016 11:43