Ponedjeljak, 27 Lipanj 2016 02:00

Završilo prvenstvo 1. Kvalitetne nogometne lige mladeži kadeta i juniora

POŽEGA - U 1. Kvalitetnoj nogometnoj ligi mladeži završilo je prvenstvo za kadete i juniore, a našu Županiju izvrsno su predstavljali Slavija iz Pleternice i Slavonija iz Požege.

Bez obzira što neke utakmice nisu ni odigrane, službeno juniori Slavije su prvaci i primili su zasluženi pehar.

Jer, treba naglasiti izravnog konkurenta za prvo mjesto Osijek uvjerljivo su pobijedili u oba susreta. Tako je Slavija iz Pleternice ostvarila pravo na završni turnir koji se odigrao u Sesvetama od 17. do 21. lipnja 2016. godine. Osim Slavije nastupili su prvaci nogometnih središta Regija: Zagreba, Splita, Rijeke i Varaždina.

Pobjednik turnira stječe pravo igranja u 1. HNL za juniore sljedeće sezone. Prvak je Varaždin, ispred Zagreba i Hajduka iz Splita, a juniori Slavije zauzeli su četvrto mjesto, pobijedivši Lokomotivu iz Rijeke s 3:1, a u ostalim susretima bili su ravnopravni ostalim ekipama, ali umor je učinio svoje.

Međutim pohvala igračima i trenerima Damiru i Daliboru Bognaru za sve što su napravili u protekloj sezoni.

Što se tiče tablice juniori Slavije osvojili su prvo mjesto sa 72 boda jer su: iz 26 utakmica: čak 24 pobijedili i doživjeli samo 2 poraza, još u jesenskom dijelu. Drugi je Osijek sa 70 bodova, a na odličnom trećem mjestu završili su juniori Slavonije sa 57 bodova, iz 26 utakmica: 18 su pobijedili, 3 odigrali neodlučeno i 5 utakmica poraženi. Zato čestitka i igračima Slavonije i njihovom treneru Krešimiru Brkiću. Radi toga ne trebamo strahovati za budućnost nogometa u Požegi i Pleternici, jer očigledno je riječ o izuzetno kvalitetnim i talentiranim igračima.

Četvrti je Željezničar iz Slav. Broda s 43 (-1), peto je Đakovo-Croatija s 41 (-2), šesti je Hypo Limač iz Osijeka s 38 (-2), sedmi Vukovar 1991 s 37 (-2), osma je Marsonija iz Slav. Broda s 34 (4), deveti je je NAŠK iz Našica sa 27, deseto Belišće s 23 (-3), jedanaesti Oriolik iz Oriovca s 18 (-6), dvanaesta je Šokadija iz Strizivojne sa 16 (-3), trinaesti je Graničar iz Županje sa 6 (-3), i četrnaesti Višnjevac (-4) s 4 boda.

 

 

Prvenstvo je okončano i u kadetskoj ligi, makar i tu nisu sve utakmice odigrane, kao i kod juniora.

Prvo mjesto zasluženo je osvojio Hypo-Limač iz Osijeka, ispred lokalnog protivnika kadeta Osijeka. Na završnici prvenstva nogometnih središta u Sesvetama Hypo-Limač je osvojio amatersko prvenstvo Hrvatske, te ponovili prošlogodišnji uspjeh.

U tako jakoj konkurenciji na odličnom trećem mjestu završili su kadeti Slavonije sa 62 boda,te su od 26 utakmica: čak 20 pobijedili, 2 odigrali neodlučeno i doživjeli 4 poraza. Čestitka igračima i treneru Vjekoslavu Čertiju.

Četvrti je Željezničar iz Slav. Broda s 47 (-1), peto Đakovo-Croatia s 46 (-2), vrlo dobra šesta je Slavija iz Pleternice s 39 (-3), sedmo je Belišće s 28 (-2), osmi je NAŠK iz Našica s 25, deveta Marsonia iz Slav. Broda (-4) i deseti Višnjevac (-4) sa po 21, jedanaesta je Šokadija s 19 (-2), dvanaesti Graničar s 18 (-3), na začelju su: trinaesti Vukovar 1991 sa 17 (-1) i posljednjeplasirani Oriolik samo s 2 boda (-6).

 

Pripremio : Jozo Brezicki 

Pročitano 1798 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Lipanj 2016 10:23