Utorak, 05 Srpanj 2016 02:00

Robert Špehar novi trener NK Slavonije

POŽEGA - Nogometni klub Slavonija iz Požege ima novoga trenera – Roberta Špehara, 46-godišnjeg Osječanina, proslavljenog hrvatskog nogometaša koji je u bogatoj karijeri igrao u šest zemalja, noseći dres francuskog Monaca, belgijskih klubova Cluba Bruggea i Standarda iz Liegea, portugalskog Sportinga, grčkog Olympiakos, te hrvatskih prvoligaša Osijeka i Zagreba.

Špehar je s novim klubom potpisao dvogodišnji ugovor, a plave će u pripreme povesti u ponedjeljak 18. srpnja. Prije dolaska u Požegu, prošle je sezone, također u Trećoj HNL istok, vodio Višnjevac, spasivši ga od ispadanja iz lige. - Hvala mom dosadašnjem klubu Višnjevcu, u kojem sam i počeo svoju trenersku karijeru. No, kako imam trenerskih ambicija i želim napredovati korak po korak, procijenio sam da je poziv iz Požege dovoljno ozbiljan, kao i cijeli projekt koji se ovdje gradi i odlučio sam doći, jer sam se prepoznao u tom afirmativnom nogometnom projektu. Zvali su me gradonačelnik Vedran Neferović i predsjednik kluba Krunoslav Prpić. Uvidio sam kako je NK Slavonija jedna jako dobra priča i siguran sam da ću moći pomoći i to ne samo kao trener, već i svojim dugogodišnjim iskustvom i brojnim poznanstvima – kazao je Špehar.

Naravno da se razgovaralo i rezultatskim planovima u iduće dvije godine, koliko bi naš poznati nogometaš trebao voditi plave s Orljave. - U prvoj ćemo se godini konsolidirati, posložiti kockice kao treba i primaknuti se gornjem dijelu ljestvice, a drugoj sezoni ćemo napasti jedno od mjesta koje vodi u Drugu ligu. Mislim da Požega zaslužuje drugoligaša i da se cijela ta priča, satkana na zdravim temeljima, može vrlo lako i ostvariti – otkriva Špehar.

Predsjednik Slavonije, pak, otkriva zašto je došlo do promjene trenera u požeškom trećeligašu. - Sada, kada smo omladinski pogon ustrojili na jednoj doista zavidnoj razini, želimo podignuti razinu seniorske momčadi, svjesni kako su rezultati prve momčadi ti koji stvaraju i podižu klupski imidž, dovlače gledatelje i sponzore. Mislim da smo dovođenjem poznatog imena poput Roberta Špehara napravili pravi potez i da će se to vidjeti od samoga početka, na svim područjima. Hvala našem dosadašnjem treneru Marijanu Bakuli, koji je proteklih godinu i pol vodio naše seniore. No, kako ipak nismo ostvarili rezultatski zacrtane ciljeve u protekloj sezoni, promjena je bila potrebna, a tako je odlučeno i na sastanku izvršnoga odbora – kazao je predsjednik Prpić

 

Teksti  i foto : Kronika Požeško - slavonska 

Pročitano 1985 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 05 Srpanj 2016 14:14