Srijeda, 03 Kolovoz 2016 02:00

Održana 15. sjednica Izvršnog odbora NS PSŽ

POŽEGA – U petak, 29. srpnja održana je 15. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije. Na sastanku su usvojena izvješća povjerenika za suđenje i natjecanje te disciplinskog suca za sezonu 2015./2016.

Nakon toga su verificirani sudionici natjecanja 1., 2. i 3. Županijske nogometne lige.

U 1. ŽNL natjecat će se 12 klubova, u 2. ŽNL igrat će 10 klubova dok će 3. ŽNL činiti 9 momčadi. Usvojene su Propozicije natjecanja za sve tri lige. Donesena je i odluka o promjeni Propozicija Županijskog nogometnog kupa po kojima će se od sezone 2016./2017. igrati samo jedna finalna utakmica i to na neutralnom terenu u odnosu na klubove finaliste.

Za natjecanje u Županijskoj nogometnoj ligi početnika prijavilo se 10 klubova. To su Tim osvježenje (Kuzmica), Kaptol, Dinamo (Vidovci), Jakšić, Lipik 1925, Sloga (Trenkovo), Kutjevo, Papuk (Velika), Mladost (Pavlovci) i Slavonija (Požega). Županijsku nogometnu ligu limača i dalje će voditi instruktor za mladež Damir Bognar, a u njoj će se natjecati 12 ekipa.

Novost je da se nakon jednogodišnje stanke u natjecanje vraća požeška Slavonija koja će u ligi imati dvije ekipe. Ostali klubovi su Tim osvježenje (Kuzmica), Kaptol, Dinamo (Vidovci), Lipik 1925, Sloga (Trenkovo), Kutjevo, Papuk (Velika), Mladost (Pavlovci), Slavija (Pleternica) i Hajduk (Pakrac).

Klubovi će odlučiti o načinu igranja odnosno da li će se Liga limača igrati turnirski kao i do sada ili će svaki klub svoje domaće utakmice igrati na svom terenu.

Izvršni odbor imenovao je rukovodstvo natjecanja 1., 2. i 3. ŽNL. Svi povjerenici su isti za sva tri ranga. Povjerenik natjecanja je Milan Jurišić, povjerenik za suđenje je Siniša Sabljak dok je disciplinski sudac Zvonko Polić.

Savez je u prošloj sezoni oslobađanjem od plaćanja kotizacija i podmirenjem troškova Lige limača pomogao klubove sa oko 40.000 kuna.

Na sastanku je donesena i odluka da će se plenumi za sve tri lige održati u Kuzmici, u četvrtak, 04. kolovoza s početkom u 19,00 sati. Na tom sastanku utvrdit će se termini igranja domaćih utakmica svih klubova, donijet će se odluka o početku natjecanja u svim ligama. Također će ždrijebom biti određeni parovi 1. kola Županijskog nogometnog kupa koje je na rasporedu 20. i 21. kolovoza. Odredit će se i natjecateljski brojevi klubova 1. 2. i 3. ŽNL.

Pročitano 1618 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 03 Kolovoz 2016 12:50