Petak, 05 Kolovoz 2016 02:00

Na plenumu klubova županijskih nogometnih liga određeni parovi 1. kola kupa i natjecateljski brojevi za sve lige

KUZMICA - U prostorijama Nogometnog kluba Tim osvježenje u Kuzmici, aktualnog prvaka 1. ŽNL u seniorskoj i juniorskoj kategoriji po prvi puta održan je ždrijeb sve 3. lige istovremeno.

U uvodu su okupljene predstavnike klubova pozdravili predsjednik županijskog saveza Drago Lucić i tajnik ŽNS Marijan Rudež ta poželjeli svima da imaju uspješne sezone i ostvare zacrtane planove.

Nakon što je utvrđen kvorum za sve tri lige krenulo se s dnevnim redom, a najzanimljiviji dio ovog skupa bilo je izvlačenje parova kupa, odnosno natjecateljskih brojeva za sezonu koja je pred nama.

Tajnik Rudež obavijestio je predstavnike klubova da je IO ŽNS donio odluku o izmjeni pravilnika natjecanja u Kupu pa se tako od ove sezone igra jedna utakmica finala na neutralnom terenu. Svaki finalist predlaže jedan neutralni teren koji ispunjava uvjete natjecanja, pa ukoliko se ne postigne dogovor ždrijebom se odlučuje o domaćinu.

U Požeško slavonskom kupu u prvom kolu su svi klubovi osim trećeligaša Slavonije i Slavije, pa je bilo bezbroj mogućih kombinacija sa zanimljivim suparnicima, a disciplinski sudac Zvonko Polić izvukao je sljedeće parove: Slaven – Jovača, Kamen Vetovo – Kaptol, Lipa – Graničar Zagrađe, Hajduk – Sloga, Dinamo Rajsavac – Hrvatski dragovoljac, Tim osvježenje – Eminovci, Croatia D.O. – Dinamo Vidovci, BSK Biškupci – Ovčare, Graničar Bučje – Sulkovci, Poljana – Parasan, Jakšić – BSK Buk, Požega – Dobrovac, Lipik 1925 – Mladost, Kutjevo – Croatia Mihaljevci, Dinamo Badljevina – Slavonija Prekopakra i Omladinac – Papuk. 

Prvo kolo Kupa igra se 20. i 21. kolovoza, a drugo kolo vikend nakon toga.

Nakon kupa na red je stigla 1. ŽNL iz koje su na plenumu bili predstavnici 11 od 12 klubova, a nedostajao je samo predstavnik NK Kaptola. Osim određivanja natjecateljskih brojeva svi klubovi su potvrdili da su spremni za uvođenje Comet sustava, pa će od ove sezone i požeški prvoligaši svoje natjecanje voditi kroz ovaj sustav.

Parovi 1. kola koje se igra 3. i 4. rujna su: Požega – Kutjevo, Tim osvježenje – BSK Buk, Dinamo V. – Sloga, Croatia M. – Kaptol, Papuk – Jakšić i Slaven – Lipik 1925.

Kod drugoligaša se na plenumu nisu pojavili predstavnici Hrvatskog dragovoljca i Dobrovca, a njihovo natjecanje isto kreće prvog vikenda u rujnu. U drugoligaškoj konkurenciji najviše je promjena, ligu su napustili Lipik i Lipa a novi članovi su Mladost Pavlovci i Dinamo Badljevina. Parovi 1. kola su : Dobrovac – Omladinac, Dinamo R. – Dinamo B., Sulkovci – Graničar, Kamen – Mladost i Hrvatski dragovoljac – Croatia.

Trećeligaši su također imali izostanaka, u Kuzmici nisu bili nazočni predstavnici Jovače iz Marinog sela i Poljane, a osim tehničkog dijela predstavnici klubova su zamolili pomoć od strane saveza kroz lopte što im je predsjednik Lucić i obećao preko HNS-a pomoći po tom pitanju.

U prvom kolu momčad Slavonije iz Prekopakre je slobodna, a parovi prvog kola su: Ovčare – Graničar B., Lipa – Eminovci, Jovača – Poljana i Parasan – BSK Biškupci.

Nakon završetka službenog dijela plenuma, nazočne je pozdravio predsjednik NK Tim osvježenja Zdravko Novak, zahvalio im na dolasku te pozvao na domjenak u organizaciji kluba domaćina.

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 1649 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Studeni 2016 10:54