Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 01:00

Nogometaši Slavonije u posljednjem jesenskom kolu 3. HNL - Istok svladali Belišće

POŽEGA - "Plavi s Orljave" jesenski dio prvenstva zaključili su pobjedom protiv gostiju iz Belišća i tako će zimu provesti na odličnoj drugoj poziciji prvenstvene ljestvice 3. HNL Istok. Slavonija može žaliti jedino što u pojedinim utakmicama nisu imali sreće gdje su ostali bez nekoliko bodova koji bi im donijeli titulu jesenskog prvaka.

Plavi u utakmicu protiv Belišća od prve minute su krenuli po sva tri boda i gostima nisu dozvolili puno da se razmašu te su se gosti većinu utakmice samo branili. Već u 8. minuti Jakešević izlazi sam pred golmana Petrovića koji mu brani izglednu situaciju za rano vodstvo, nakon toga korner za domaće, Podobnik tuče glavom no udarac nije bio dovoljno snažan.

U 13. minuti jedan od rijetkih napada gostiju završava udarcem Mijatovića no lopta odlazi daleko od gola. U 24. minuti plavi su odigrali odličnu akciju koja na sreću gostiju, a na žalost svih ljubitelja nogometa nije okrunjena zgoditkom. Nekoliko veznih igrača Boban, Neruda, Majstorović i Nović odigrali su nekoliko kratkih pasova po lijevoj strani, te je na kraju Boban odlično odložio loptu na koju natrčava Nović i šutira s nekih 23-24m i pogađa prečku od koje se lopta odbija i pogađa samu gol liniju i ne ulazi u gol. Bila je to prava bomba mladog nogometaša koji zbog fakultetskih obaveza dolazi samo na utakmice.

Pritisak domaćih uredio je plodom na samom kraju prvog poluvremena. Majstorović je uposlio Jakeševića koji izlazi sam na golmana po desnoj strani, iako ljevak odličnim prizemnim udarcem desnom nogom pogađa za vodstvo ispod nemoćnog Petrovića.

Drugo poluvrijeme domaći su nastavili i dalje pritiskati kako bi što prije došli do novog pogotka. U 48. minuti po desnoj strani probio je Sokić i uputio centaršut na koji natrčava Pavelić no zamalo je neprecizan. Nakon toga nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka domaćih, čak i nekoliko prilika za iznuđivanje kaznenog udarca, no sve do 54. minute mreža gostiju je mirovala. Boban je ispremiješao nekoliko gostujućih igrača i ušao u 16m gdje ga na kraju jedan obrambeni igrač ruši i sudac nije imao previše posla oko dosuđivanja kaznenog udarca.

Na bijelu točku loptu je namjestio Jakešević kojem udarac brani gostujući vratar, no lopta se ponovno odbija do Jakeševića koji iz popravnog udarca posprema loptu u mrežu za 2:0.

U 60. minuti akcija Majstorovića završila je centaršutom na Pavelića ali je ovaj bio "kratak" u skoku i propala je prilika za domaće nogometaše. Sokić je bio začetnik akcije u 67. minuti iz koje se moglo povećati rezultat, no Boban je bio neprecizan.

Prva prava prilika gostiju za postizanje pogotka došla je nakon jednog naizgled bezopasnog kornera kojeg su izveli s lijeve strane, u kaznenom prostoru naguravaju se Jan Neruda i Šafar, a Brunec na iznenađenje svih dosuđuje jedanaesterac za goste. Najstrožu kaznu za Belišće izvodi iskusni Ratković, a na vratima Slavonije iskusni Rezo "čita" Ratkovića i ne dozvoljava da se njegova mreža "dira". Do kraja susreta nije bilo izglednih situacija za pogotke te su domaći mirno priveli utakmicu kraju i zaključili jesen pobjedom.

 

SLAVONIJA – BELIŠĆE 2:0 (1:0)

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 100. Sudac Brunec (Koprivnica), pomoćnici Punčec i Vrabelj.

STRIJELCI: 1:0 – Jakešević (45), 2:0 – Jakešević (54).

ŽUTI KARTONI: Jan Neruda, Pavelić, Sokić, Božić (Slavonija), Žaja, Jelić, Grgić (Belišće).

SLAVONIJA: Rezo, Jan Neruda, Nović (od 65. Včelik), Pavelić (od 73. Božić), Josip Neruda, Jakešević, Podobnik, Sokić, Majstorović, Kurbalić, Boban (od 88. Smojvir). Trener Robert Špehar.

BELIŠĆE: Petrović, Milić, Kupanovac (od 64. Jurković), Grgić, M. Žaja (od 46. Ratković), Jelić (od 46. Matoković), K. Žaja, Vučički, Eling, Šafar, Mijatović. Trener Stjepan Mađarić.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Jakešević (Slavonija)

 

(Tekst/foto: A. Protić - Kronika Požeško slavonska)

Pročitano 2126 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 09:41