Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 01:00

Nogometaši Požege uvjerljivom pobjedom nad Slavenom (Gradac) osigurali plasman u 4. kolo Županijskog nogometnog kupa

POŽEGA - Igrači Nogometnog kluba Požega u subotu, 18. ožujka na svom terenu su uz dosta muke slavili protiv Slavena (Gradac) na svojoj "Rekreaciji" u utakmici 3. kola Županijskog nogometnog kupa. Gosti su se odlično borili i držali nulu dugo, a onda su pali nakon prekida, pa do kraja dozvolili jesenskim prvacima 1. ŽNL da stignu do relativno uvjerljive pobjede. Za Požežane su strijelci bili Tomislav Zelenika, Mato Marčetić i kapetan Miro Lujić.

– "Iako smo bili nekompletni odradili smo solidnu utakmicu. U početku je bilo više nervoze nego je bilo potrebno, no kako je utakmica odmicala polako smo se dizali i na kraju rutinski pobjedili" – rekao nam je trener Požege Krunoslav Podoljak.

– "Iako smo igrali bez dva vrlo bitna igrača zadovoljan sam kako smo reagirali. Zatvorili smo im bokove i odlično izlazili prema naprijed. U prvom poluvremenu smo im dozvolili samo jednu priliku, dok smo mi imali 3 vrlo dobre šanse. Prva dva gola smo primili nakon prekida što je stvar koncentracije. Sve u svemu vrlo sam zadovoljan kako smo odigrali unatoč porazu, to se posebno odnosi na to prvo poluvrijeme. Dobro smo namučili prvaka kojem čestitam na u konačnici zasluženoj pobjedi – komentar je Darka Čengića, trenera Slavena. 

U drugom subotnjem susretu Jakšić je na svom Igralištu "Jajara" svladao Tim osvježenje (Kuzmica) rezultatom 2:1. Preostala dva susreta odigrana su u nedjelju, 19. ožujka. Sulkovci su na svom terenu s minimalnih 0:1 poraženi od četvrtoligaša Hajduka (Pakrac) dok je Kutjevo na svom Stadionu s uvjerljivih 7:1 bilo bolje od Lipika 1925. 

U 4. kolo plasirali su se Požega, Jakšić, Hajduk i Kutjevo. Ova četiri kluba između sebe će odrediti dva putnika u 5. kolo odnosno u polufinale gdje će im se pridružiti i trećeligaši Slavonija (Požega) i Slavija (Pleternica)

 

(Tekst : Sportalo. hr, Foto : Službena facebook stranica NK Požega)

Pročitano 1737 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 14:26