Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017 02:00

Požega odigrala neodlučeno protiv Borca (Kneževi Vinogradi) u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za popunu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA - Oko 800 gledatelja na Rekreacijskom centru u Požegi moglo je uživati u sjajnoj nogometnoj utakmici gdje su dvije odlične momčadi pokazale pravo nogometno znanje.

Prije početka utakmice ispred redakcije Tjednika Kronika požeško-slavonska uručen je pehar za najboljeg strijelca 1. ŽNL požeško-slavonske Miroslavu Lujiću, a kapetan Požege je u 22 odigrana kola postigao ukupno 27 pogodaka.

Nakon 90 minuta ekipa Požege može i mora žaliti za propuštenim prilikama koje su imali na utakmici. Vodstvo od 2:0 i igrača više jednostavno se nije smjelo prokockati, ali to je nogomet zato ga svi i vole.

Već u 10. minuti Požega dolazi do pogotka iz kaznenog udarca kojeg je opravdano dosudio glavni sudac utakmice Josip Lučić kojeg je realizirao Nikola Miholić. Borac je vrebao svoju šansu iz kontri, uglavnom preko sjajnog dvojca Čerkez – Barat. U nekoliko navrata im je to i pošlo za nogom, no dojam je da je Požega bila poduzetnija, iako nedovoljno okomita pa se obrana gostiju dosta dobro snalazila.

U 21. minuti Saša Đurković na sredini terena zarađuje žuti karton zbog povlačenja, a samo 6 minuta nakon prvog, Đurković dobiva i drugi žuti karton, odnosno crveni karton.

Požega je do idealne situacije došla u 38. minuti kada se Krunoslav Kahanek upisao u listu strijelaca, sa 17 metara slobodan udarac je izveo Nikola Miholić, vratar Borca Davor Šimara je samo odbio do Kahaneka koji sa 6-7 metara nema težak zadatak pospremiti loptu u mrežu s obzirom da je gostujuća obrana zaspala.

Nakon vodstva od 2:0 momčad Požege je pala u igri i već nakon dvije minute rezultat na semaforu se promijenio. Gosti su ubacili jedan odličan centaršut u pet metara, jedan gostujući igrač pada, glavni sudac je vidio povlačenje i pokazuje na novi kazneni udarac.

Precizan s bijele točke bio je Slavko Barat koji je tako vratio nadu svojoj momčadi. Drugo poluvrijeme domaćin je odlučio ići po novi pogodak i mirnije gostovanje u Kneževim Vinogradima no dogodilo im se baš suprotno. U 52. minuti slobodan udarac sa nekih 16-17m odlično je izveo Barat i kroz živi zid pogađa za izjednačenje i konačnih 2:2.

Požega se nakon toga potpuna otvorila i krenula po pobjedu, ali strah od brze kontre gostiju bio je prisutan i brojčano nadmoćniji nisu mogli stvoriti višak u napadu jer cijelo vrijeme bi četiri obrambena igrača stajala su uz Barata i Čerkeza koji su odlično odrađivali kontre. Imala je Požega odlične prilike za postići pogodak gdje su pogađali i okvir gola, no nisu uspjeli, a na kraju je vratar domaćih morao spašavati i konačnih 2:2.

Dvojac Barat i Čerkez odlično su istrčali kontru, Čerkez poslužuje Barata koji izlazi 1 na 1 s Romićem koji dobro zatvara svoj kut, a Barat gađa dalji i promašuje tik uz vratnicu.

Uzvratna utakmica odigrat će se u Kneževim Vinogradima 15. lipnja s početkom u 18 sati kada će se znati koji klub ulazi u Međužupanijsku ligu.

 

POŽEGA – BORAC 2:2 (2:1)

POŽEGA - Igralište ŠRC Požega. Gledatelja 800. Sudac Josip Lučić (Vinkovci), pomoćnici Bojan Zobenica i Kruno Šarić, četvrti sudac Ivan Menđušić.

STRIJELCI: 1:0 – Miholić (10.-11m), 2:0 – Kru. Kahanek (37), 2:1 – Barat (42.-11m), 2:2 – Barat (52).

CRVENI KARTON: Saša Đurković (27.-Borac).

POŽEGA: Romić, Zeba, Jogun, Marčetić, Pajić, Miholić, Matanović, Zelenika, Kru. Kahanek, Lujić, Golić, Mitrović, Bezjak, Solina, Miler, Kaurić, Vidović, Jurišić. Trener Krunoslav Podoljak.

BORAC: Šimara, Babić, Holjevac, Čosić, Nikolić, Đurković, Slonja, Barat, Alerić, Čerkez, Gogić, Martić, Čosić, Bolšec, Stojanović, Karanović, Miler. Trener Damir Horvat.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 2189 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017 11:31