Srijeda, 19 Srpanj 2017 02:00

Nogometaši Slavonije krenuli s pripremama pod vodstvom novog trenera Krešimira Brkića

POŽEGA - Nogometaši požeške Slavonije jučer se započeli s pripremama za novu trećeligašku sezonu. Klub je sporazumno raskinuo ugovor s dosadašnjim trenerom Robertom Špeharom te će Slavoniju u novoj sezoni voditi dosadašnji pomoćni trener Krešimir Brkić, kojemu će prvi suradnik biti Nevio Berdi.

Prvu pripremnu utakmicu plavi će odigrati u sljedeću srijedu, 26. srpnja pred svojom publikom protiv trećeligaša Oriolika (Oriovac), a posljednjeg vikenda u srpnju (29. i 30. 07.) Slavonija sudjeluje na tradicionalnom turniru u Pleternici, gdje će uz njih i domaću Slaviju igrati Sesvete te novi provoligaš Rudeš. Slavonija će u subotu, 29. sprnja igrati protiv Rudeša dok će u nedjelju igrati utakmicu za 3. mjesto ili finale.

U subotu, 05. kolovoza na Stadionu kraj Orljave bi trebao gostovati mađarski PMFC (Pečuh) s kojim Požažani posljednjih godina imaju dobru suradnju i redovito igraju pripremne utakmice. U subotu, 12. 08. odigrat će se "gradski derbi" na Rekreaciji između Požege i Slavonije dok bi generalka za prvenstvo trebala biti u Novoj Gradišci protiv domaćeg četvrtoligaša Sloge u subotu, 19. kolovoza. Prvenstvo 3. HNL kreće u subotu, 26. kolovoza. 

Predsjednik Krunoslav Prpić je dodao da su mogući novi dolasci, no to će prvenstveno ovisiti o odlascima, ako ih bude. Plan je imati petnaestak iskusnijih igrača, kojima će priključivati talente iz Škole nogometa. Kapetan Mile Pavelić nakon desetak godina igranja u Slavoniji karijeru će nastaviti u nekom od županijskih prvoligaša dok se u klub vratio dvadesetpetogodišnji Matias Šulc koje je protekle tri i pol godine proveo u NK Zagrebu igrajuću 1. i 2. HNL. 

Početkom kolovoza Slavonija će saznati i protivnika u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa, te ako uspješno prođu prvu prepreku, na stadionu kraj Orljave može se ponovno očekivati neko prvoligaško ime.

Igrače je na početku priprema pozdravio i gradonačelnik Darko Puljašić, s obzirom na to da se klub u najvećoj mjeri financira kroz Požeški športski savez sredstvima Grada Požege. On je igračima potvrdio, da bez obzira na određene priče, Grad Požega i dalje stoji iza NK Slavonije te da uvjeti mogu samo biti bolji nego li su bili do sada.

- „Od vas očekujem dobre rezultate, nadam se da ćete biti jednako uspješni kao i prošle sezone, može i koje mjesto iznad toga. Nadam se da ćemo pružiti jednake uvjete vama igračima i trenerima te da će te služiti na ponos i čast Požege“, rekao je gradonačelnik igračima Slavonije.

 

(Izvor : Radio Vallis Aurea) 

Pročitano 2132 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 19 Srpanj 2017 14:48