Petak, 08 Rujan 2017 02:00

U 2. kolu 1. ŽNL Požega gostuje u Mihaljevcima, a Dinamo (Vidovci) u Pavlovcima

POŽEGA - Sljedećeg vikenda igra se drugo kolo požeškog prvoligaškog natjecanja, a kao i u prvom derbi kola igra se na stadionu Hrvatskinja u Buku gdje nakon Kutjeva gostuje Lipik. I jedni i drugi su u sezonu krenuli minimalnim pobjedama protiv jakih suparnika, BSK je slavio 1:0 protiv Kutjeva, a Lipik 2:1 protiv Kaptola. Dakle, i ovdje možemo očekivati zanimljivu i izjednačenu utakmicu u kojoj zbog domaćeg terena, ali i odlaska Andričevića iz Lipika, uloga laganog favorita ide domaćinu. Lipik je hrabro najavio borbu za naslov prvaka uoči sezone, a odmah na startu imaju priliku to pokazati i na djelu, pobjedom u Buku bi definitivno postali prvi konkurent Požegi.

Požega se u prvom kolu lako obračunala sa Slavenom na svom terenu, a sada ih čeka ipak ozbiljnije iskušenje. Croatia je poprilično izmjenila sastav, nakon poraza u prvom kolu sigurno će i te kako zapeti da ostane neporažena pred svojim gledateljima na otvaranju sezone. Jasno je da je igrački kadar Požege snažniji i iskusniji, no i u redovima Croatije ima odličnih igrača i bit će to ozbiljnijie iskušenje za Crvene. Zanimljiv je i povratak trenera Požege Mitrović u Mihaljevce, ovoga puta na gostujuću klupu nakon što je puno vremena proveo na domaćoj.

Dva se susreta igraju u subotu, najprije u 17,00 sati Kutjevo dočekuje Slavena, a zatim dva sata kasnije u večernjem terminu igra se lokalni derbi između Tim osvježenja i Jakšića. Kutjevo je tražilo od Gračana da se utakmica odigra dan ranije zbog proslave Dana Grada, pa će tako kutjevačka publika gledati nogomet u za njih neobičnom terminu. Naravno da očekuju pobjedu svoje momčadi koja je u posljednjim danima prelaznog roka dobila još nekoliko pojačanja pa to sada zaista izgleda odlično bez obzira na poraz u Buku. Gračani uz sve probleme koje su imali još nisu imali niti sreće sa ždrijebom pa u prva dva kola gostuju kod dvije momčadi koje će se boriti za sami vrh, a znamo koliko ulazak u prvenstvo odredi čitavu sezonu. Bez obzira na činjenicu da je Kutjevo predvođeno bivšim Gračanima Čuljkom i Čolakom ogroman favorit, Gračani su i te kako znali iznenaditi na prekrasnom kutjevačkom stadionu.

Večer donosi pravu nogometnu poslasticu, utakmice Tim osvježenja i Jakšića često su pravi užitak za gledatelje, a puno je razloga da tako bude i ovaj put. Kao prvo riječ je o dvije dobre, podjednake momčadi koje će u ovom susretu tražiti pobjedu. Domaćin da potvrdi 3 boda iz Velike, a gost da ispravi kiks na svom terenu protiv Mladosti. Sigurno će biti i dosta taktičkog nadmudrivanja Pažina i Papka, ali igrački kadar i jednih i drugih jamči da će prilika biti na obje strane, da bi u glavnim ulogama mogli biti Bošnjak i Klasić, a to znači užitak za gledatelje.

Jedina razlika između derbija kola u Buku i dvoboja u Kaptolu je ta da su takmaci u bučkom dvoboju pobjedili, a u kaptolačkom izgubili u prvom kolu. Inače bi bilo nemoguće odrediti što je derbi kola. Susjedski derbi nakon što su i jedni i drugi krenuli porazom donosi puno uzbuđenja, i sasvim sigurno jako veliki broj gledatelja, podsjetimo da se prošli međusobni dvoboj igrao pred više od 700 gledatelja! Dojam je da je Kaptol po imenima jača momčad, uz to tu je i ta prednost domaćeg terena iako će i Veličani imati brojnu podršku, pa je definitivno na njima određeni imperativ, ali i realna uloga favorita.

U Pavlovce prvoligaški nogomet vraća Dinamo. Mladost je sjajno krenula pobjedom u Jakšiću, ako je potvrde na svom terenu bit će to ogroman korak prema jednoj mirnoj sezoni kakvu si i priželjkuju. S druge strane će im stajati ne baš poželjan protivnik, ovaj Dinamo i onaj prošlosezonski očito nemaju pretjerano puno veze, ovaj je daleko bolji i opasniji. U Pavlovcima bi se trebala igrati jedna tvrda i čvrsta utakmica, još je rano za ukupni dojam o momčadima, no čini se da je ovdje riječ o podjednakim ekipama pa mi eventualno domaći teren mogao biti lagani vjetar u leđa Mladosti.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1853 puta