Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 02:00

U utorak, 19. rujna u 15,30 sati na Stadionu kraj Orljave 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa : NK Slavonija (Požega) - NK Zadar

POŽEGA – U prostorijama Nogometnog kluba Slavonija predstavnici kluba predsjednik Krunoslav Prpić, trener Krešimir Brkić i kapetan Slavonije Mario Majstorović najavili su sutrašnju utakmicu koja ih očekuje protiv nogometnog kluba Zadar u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Priliku za prolazak među 16 najboljih ekipa dugo jedan klub iz naše županije nije dobio te je uvijek 1/16 finala kupa bila zadnja stanica. Posljednje tri godine naši klubovi u 1/16 finala Kupa dobivali su prvoligaške klubove, pa je tako Slavonija dvije godine za redom zaustavljena od Istre, a prošle godine Slavija iz Pleternice poražena je od Splita, te s razlogom predstavnici Slavonije mogu očekivati dobar ishod sutrašnje utakmice. Nogometni klub Zadar trenutno nastupa u 3. HNL Jug i u prva 4. kola imaju osvojena 4 boda i postigli su samo jedan pogodak.

Svoje viđenje sutrašnje utakmice iznio je Trener Slavonije Krešimir Brkić: - "Dolazi nam klub bogate povijesti, bogate tradicije nekadašnji veliki prvoligaš i klub u kojem su igrali veliki igrači, reprezentativci, klub koji je trenirao i sadašnji izbornik Ante Čačić. Zadar traži povratak na svoje stare staze slave, IMG 9626trenutno se natječu u istom rangu kao i mi te bi po tome sutrašnja utakmica mogla biti neizvjesna i izjednačena. Koliko sam ih ja pratio u zadnje vrijeme, vidim da su se pojačali da imaju i nekoliko igrača koji su igrali 1. HNL, ali mi se imamo pravo nadati i vjerovati da tu utakmicu možemo pobijediti. Mi smo njih dobro analizirali, vidio sam da imaju problema sa realizacijom kao i mi, gledali smo ih zadnju utakmicu i znamo kako bi trebali igrati, a danas ćemo još odraditi taktički trening i sve snage uložiti sutra u prolaz.

- "Pozivam sve navijače da nas dođu bodriti u što većem broju, jer ovi domaći dečki to zaslužuju i zaslužuju prolaz u daljnji dio natjecanja. Podrška navijača nam je uvijek potrebna kao i doza sreće jer Zadar je iskusna ekipa koja će znati kazniti svaku našu pogrešku. Treba ići srcem ali i glavom, velik je ulog naravno ali to ne treba biti opterećenje našim igračima jer nogomet se igrao i prije ove utakmice, a igrati će se i poslije. Ovo je samo jedna velika nagrada svima nama kao i gradu Požegi gdje će se moći doći pogledati jedna utakmica koja se ne viđa svaki dan – rekao je predsjednik Slavonije Krunoslav Prpić.

Utakmica 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa igra se sutra, 19. rujna na stadionu pored Orljave s početkom u 15,30 sati. Nakon devedeset minuta ako utakmica završi bez pobjednika igraju se produžeci, a ako i tada ostane neodlučeno, sudionik osmine finala bit će pobjednik lutrije jedanaesteraca.

(Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska)

 

Slavonija i Zadar posljednji put su igrali međusobno u sezoni 1995./1996. u tadašnjoj 1.B ligi.

U toj sezoni sastali su se 4 puta. U Požegi je 15. 10. 1996. pred 2000 gledatelja rezultat bio 1:1 (strijelci : Dragan Buterin u 45. - 11m / Damir Bognar 49) 

U Zadru je 25. 02. 1996. u 17. kolu rezultat pred 800 gledatelja bio 4:1 za Zadar (Franko Bogdan 12-11m, Rafael Sušić 19, Nenad Rogošić 63 , Damir Knežević, 88' / strijelac za Slavoniju - Andrei Alenichev, 70 minuta).

Dva tjedna poslije, ali već u drugom dijelu sezone (doigravanju - Liga za B) Slavonija je u Požegi u 1. kolu pred 800 gledatelja, 10. 03. 1996. svladala Zadar rezultatom 1:0 (strijelac Alan Bjelić u 8. minuti).

U Zadru je 24. 04. 1996. pred 200 gledatelja rezultat bio 4:2 za Zadarkomerc (strijelci za Zadar Krešimir Pedić (4), Marin Paleka (25), Zoran Vujčić (43)i Joško Španjić (61), a za Slavoniju Ante Crnčević u 30 i Dalibor Bognar u 74. minuti).

Zadarkomerc se na kraju te sezone plasirao u 1A ligu kao prvi u doigravanju dok je Slavonija završila kao peta.

Naredne sezone, 1996./1997. Slavonija je završila kao četvrta u 1.B ligi iza Samobora, Slaven Belupa i Dubrovnika koji su sudjelovali u kvalifikacijama za A1 ligu zajedno sa Marsonijom, Segestom i Cibaliom nakon kojih su prvoligaši postali Belupo i Samobor.

Pročitano 2082 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 19 Rujan 2017 10:49