Ponedjeljak, 25 Rujan 2017 02:00

Slavonija poražena na gostovanju u Bijelom brdu od BSK-a u 5. kolu 3. HNL

BIJELO BRDO - Preokretom je BSK došao do nova tri boda i tako preuzeo vrh prvenstvene ljestvice. Vratar Ilinčić šokirao je domaći sastav nakon 30-ak sekundi igre krivo ispucavši loptu u noge Grbeša koji je sa 16m pogodio nebranjenu mrežu – 0:1.

Dekoncentracija Bjelobrđana trajala je do 20. minute kada je Popović dubinskom loptom pronašao utrčalog Šimičića koji je zaobišao vratara Rezu i zatim pogodio vanjski dio mreže. Isti je napadač BSK-a imao obećavajuću prigodu i šest minuta kasnije kada mu je udarac neutralizirao bijeli blok. U 33. minuti Ciprić je bio sam ispred Reze koji je obranio udarac, a u nastavku akcije lopta je došla do Popovića koji je iz blizine zabio za 1:1.

Novu stopostotnu prigodu domaći su imali 37. minuti kada je Ciprić nesebično slijeva uposlio Dorića koji je potom, s nekoliko metara, promašio prazna vrata! Dvije minute kasnije Ciprićev udarac s desetak metara, uz pomoć gostujućih igrača, otišao je pokraj desne vratnice, ali su na odmor domaći ipak otišli sa zasluženim vodstvom. U 16-ercu Slavonije bio je srušen Dorić, a Popović je sigurno realizirao kazneni udarac pogodivši lijevu donji kut – 2:1. Iako je Slavonija u nastavku krenula aktivnije igrati, ipak su se uzbuđenja događala u završnici utakmice kada su počeli igrati s deset igrača jer je Puntarić u 63. minuti upario žute kartone. Crveni je dobio i Grbeš zbog prigovora kada je već bio zamijenjen.

U 73. minuti domaći su mogli riješiti susret, ali je Knežević promašio gol kada je izbio sam pred Rezu. Četiri minute kasnije Bobanov udarac, s 12-13 metara, otišao je u domaćeg vratara, a imala je Slavonija i odličnu prigodu i u 80. minuti kada je Banićev udarac ispred prazne mreže izbio Periša.

Slavonija je trenutno na 13. mjestu sa 5 bodova. Već u srijedu, 27. rujna s početkom u 16,30 sati Slavonija na svom Stadionu kraj Orljave protiv devetoplasiranog Bedema (Ivankovo) igra utakmicu 6. kola. U subotu, 30. rujna "Plave s Orljave" u Pleternici očekuje županijski derbi 7. kola 3. HNL protiv domaće Slavije (16,00). 

 

BSK – SLAVONIJA 2:1 (2:1)

BIJELO BRDO – Igralište BSK-a. Vrijeme poluoblačno. Teren dobar. Gledatelja 150. Sudac Zrno (Otok), pomoćnici Vučko (Otok) i Nikolić (Županja).

STRIJELCI: 0:1 – Grbeš (1), 1:1 – Popović (33), 2:1 – Popović (45.-11m).

ŽUTI KARTONI: Ištvanić, Ciprić (BSK), Majstorović, Včelik, Marčetić, Smojvir (Slavonija).

CRVENI KARTONI: Puntarić, Grbeš (Slavonija).

BSK: Ilinčić, Žaja, Majtanić, Žigri, Šimičić, Dorić (od 64. Knežević), Ištvanić, Ciprić, Popović (od 86. Dragojević), Periša, Kasač.

SLAVONIJA: Rezo, Puntarić, Majstorović, Boban, Včelik, Marčetić (od 67. Smojvir), Lazić (od 59. Karačić), Grbeš (od 75. Banić), Podobnik, Božić, Jakešević.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1640 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Rujan 2017 11:23