Ponedjeljak, 30 Listopad 2017 01:00

Slavonija poražena na gostovanju u Belišću u 11. kolu 3. Hrvatske nogometne lige

BELIŠĆE - Samo karakterna organizirana i disciplinirana momčad u stanju je rezultat 0:2 preokrenuti na 4:2. Jedan običan start Pilja u svojih 16 metara sudac Armin Gadžo na iznenađenje svih na stadionu ocijenio je kao jedanaesterac za goste. Siguran izvođač bio je u 12. minuti Boban, loptu je poslao u jednu stranu, a vratara u drugu.

Igrala se 25. minuta i bilo je već 0:2. Ubačaj sa desne strane iskoristio je Majstorović i vrhom kopačke sa 5 metara poslao loptu u mrežu. Nakon toga golove su počeli davati i domaći igrači. Udarac Milića sa 7 metara brani vratar Rezo, kratko odbijenu loptu Pranjić šalje u mrežu. Pet minuta kasnije ubačaj Ratkovića sa desne strane najbolje koristi Jakovljević za izjednačenje rezultata.

Nakon motivacijskog govora u poluvremenu trenera Zdenka Adamovića, u nastavku Belišće je puno bolje od suparnika. U 55. minuti Ratković je sa desne strane ubacio loptu a Pranjićev udarac sa 7 metara obranio je gostujući vratar. Pogodak za 3:2 bio je najljepši i najbolji potez na utakmici.

Matoković, Jakovljević i Ratković odigrali su akciju s jednim dodirom lopte i izbacili kompletnu gostujuću obranu iz igre, a iskusnom Ratkoviću nije bilo teško sa 10 metara pogoditi vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu.

Konačnih 4:2 postavio je mladi Matoković u 89. minuti nakon nesebičnog dodavanja Jakovljevića. Izišao je sam jedan na jedan sa gostujućim golmanom i pogotkom stavio točku na i jedne zanimljive i efikasne utakmice. Slavonija ovim porazom dozvolila je Belišću da se primakne ostatku sa začelja, a i tako su sami sebi zakomplicirali stvari te će svaka iduća utakmica biti ključna, sada ne više za pogled na vrh tablice, nego spašavanje od ispadanja.

 

BELIŠĆE - SLAVONIJA 4:2 (2:2)

BELIŠĆE - Gradski stadion. Vrijeme oblačno i ugodno. Teren odličan. Gledatelja: 150. Sudac: Armin Gadžo (Bjelovar), pomoćnici Gašparić (Virovitica) i Lončar (Čačinci).

STRIJELCI: 0:1 Boban (12.-11 m), 0:2 Majstorović (25), 1:2 Pranjić (27), 2:2 Jakovljević (32), 3:2 Ratković (68), 4:2 Matoković (89). ŽUTI KARTONI: Marković, Matoković, Pilj (Belišće), Včelik (Slavonija).

BELIŠĆE: Klanjšček, Birčić, Milić, Ratković, Marković, Jakovčević, (od 46. Magić), Jakovljević, Pilj, Pranjić, Blažević, (od 42. Matoković), Vučemilović (od 70. Paulić). Trener Zdenko Adamović.

SLAVONIJA: Rezo, Majstorović, Karačić, (od 65. Grbeš), Boban, Včelik, (od 79. Puntarić), Sokić, Marčetić, Podobnik, Božić, Smojvir, Jakešević. Trener Krešimir Brkić.

 

(Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1450 puta