Ponedjeljak, 14 Svi 2018 02:00

Pobjeda Požege, porazi Dinama i Croatie u 20. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA – Proteklog vikenda odigrane su utakmice 20. kola 1. ŽNL, koje je do sada najefikasnije odigrano kolo u 1. ŽNL, postignuto je ukupno 41 gol u svih šest utakmica što je prosjek od 6,8 golova po utakmici, dok i situacija na vrhu ljestvice postaje sve zanimljivija i neizvjesnija.

Kutjevo je uvjerljivom pobjedom protiv Dinama iz Vidovaca na vrhu ljestvice s 42 boda koliko ima i Požega koja je na 2. mjestu. Pobjeda nezaustavljivog Kaptola na domaćem terenu protiv Tim osvježenja donijela im je 3. mjesto, dok su Kuzmičani sa vodeće pozicije pali na 4. mjesto.

U Jakšiću je odigrana jedna zanimljiva utakmica u kojoj je aktualni prvak Požega došao do sva tri boda kojima je zasjeo na vrh ljestvice. Matanović i Golić donijeli su Požegi vodstvo sredinom prvog dijela, a do poluvremena domaće u igru vraća Rezo. U nastavku ponovno mirnu prednost Crvenima donio je Kahanek.

Lipik 1925 je očekivano bio bolji od Croatie koja nakon što je osigurala ostanak samo odrađuje posao, pa je Lipik bez pretjeranih problema došao do nove pobjede kojom potvrđuje dobru formu u posljednjih nekoliko tjedana.

Puno više želje za pobjedu u utakmici BSK Buka i Mladosti pokazali su domaći igrači koji su na kraju došli do najuvjerljivije pobjede u sezoni na krilima odlično raspoloženog Marčinovića koji je postigao tri pogotka. Po jedan za domaće su postigli Čolak, Holjevac i Tvrdy, a počasni za goste njihov najbolji igrač Jagodić.

U Velikoj domaći Papuk je lakoćom odradio zadatak zvani Slaven. Domaći su pobijedili s visokih 7:0, hat-trick je postigao J. Kljajić, a po gol su dodali Jakobović, V. Kljajić, Jelić i Čakalić.

Kutjevo je u prošlom kolu doživjelo prvi proljetni poraz, a onda su ovo kolo odlučili iskaliti se na Dinamu i doslovce ih razbiti rezultatom 9:2. Nije baš počelo onako kako su zamislili, ali je na kraju sve dobro završilo i tri boda su ostala u Kutjevu. Poveli su gosti preko Žuljevića u 7. minuti, a sedam minuta kasnije zeleni se bude i rade preokret u samo minutu i pol golovima J. Budimira i D. Majetića. Do kraja prvog dijela golova više nije bilo, a onda u drugom dijelu senzacija domaćih i raspad sistema u gostujućoj ekipi. Za Kutjevo su redom zabijali M. Majetić, pa ponovno D. Majetić, jedan je dodao A. Budimir kao i brat mu svoj drugi na utakmici J. Budimir, hat-trick je na kraju postigao D. Majetić, a M. Majetić je dodao još jedan na svoj ukupni konto, a odgovorio mu je Žuljević koji je za goste postigao još jedan i borba između njih dvojice za najboljeg strijelca i dalje se nastavlja. Konačni rezultat postavio je Banić u 89. minuti susreta.

Derbi u Kaptolu u susretu između istoimenog domaćina i Tim osvježenja ponudio je odličan nogomet što se od ovih ekipa i očekivalo. Bulaja je svojim novim golom doveo goste u vodstvo u završnici prvog poluvremena i taj rezultat bio je aktivan sve do 59. minute. Tada na scenu nastupa dvojac najiskusnijih u redovima Kaptola, prvo je trener Poleti napravio ključan potez na utakmici kada je u igru u 54. minuti uveo Sadileka, a ovaj mu se za to zahvalio na najbolji mogući način postizanjem hat-tricka. Prvi pogodak Sadileka došao je samo pet minuta nakon ulaska u igru za 1:1, a za potpuni preokret pobrinuo se Pavelić u 64. minuti. Sadilek svoja preostala dva gola postigao je u 75. i 85. minuti, a točku na i, i konačni rezultat postavi je T. Pranjić u sudačkoj nadoknadi.

Po propozicijama se posljednja dva kola igraju u isto vrijeme. Pretposljednje, 21. kolo igra se u nedjelju, 20. svibnja s početkom u 18,00 sati, a sastaju se Kaptol – Kutjevo, Tim osvježenje – BSK Buk, Mladost – Lipik 1925, Croatia – Papuk, Slaven – Jakšić i Požega – Dinamo.

 

(Tekst : Kronika požeško-slavonska / foto : NK Požega)

Pročitano 1946 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Svi 2018 15:11