Ispiši ovu stranicu
Utorak, 05 Lipanj 2018 02:00

Održana redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije

VIDOVCI – U prostorijama Nogometnog kluba Dinamo u srijedu, 30. 05. 2018. održana je redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije na koju se odazvao 31 od 51 delegata. Na početku sjednice usvojen je zapisnik od prošle sjednice održane 07. 12. 2017.

Izvješće o radu u 2017. godini podnio je predsjednik Drago Lucić koji je rekao da su održana prvenstva pod ingerencijom Saveza u nogometu i futsalu kao i plenumi svih liga. U Savezu je bio inspekcijski nadzor Središnjeg državnog ureda za sport koji je naložio novi način formiranja Skupštine što je na prošloj sjednici i napravljeno.

Izvršni odbor Saveza je 07. 11. 2017. imenovao Damira Bognara za tajnika Saveza nakon što je Marijan Rudež koji je tu funkciju obavljao pune 22 godine postao tajnik Sportske zajednice Požeško – slavonske županije. Bognar je prije toga desetak godina volonterski bio županijski instruktor za mlađe kategorije, a posljednje tri godine tu dužnost je obavljao kao profesionalac Saveza.

Predsjednik je istakao financijsku pomoć Hrvatskog nogometnog saveza od 95.000 kuna i pomoć u loptama (98 komada podijeljeno županijskim klubovima). Kao veliki problem naglasio je odlazak mladih ljudi i mali broj sudaca. Vikendom se na županijskim travnjacima odigra oko 50 utakmica raznih kategorija. Cilj Saveza u narednom razdoblju je zadržati broj klubova na sadašnjoj razini, a Savez tu klubovima mora pomoći svojim odlukama i propisima.

Izvješće o radu kao i financijsko izvješće usvojeno je jednoglasno. Nogometni savez Požeško – slavonske županije je u 2017. imao prihode od 200.777 kuna i rashode od 152.989 kuna.

Najveća rasprava vodila se oko Liga mladeži za narednu sezonu jer se postojeći sustav koji se bio na snazi u sezoni 2017./2018. nije pokazao najboljima zbog velikog broja odgoda i preklapanja termina što je obrazložio tajnik Bognar.

Prijedlog Izvršnog odbora je da kategorija starijih pionira (uzrast 12 – 15 godina) bude obvezna u 1. Županijskoj nogometnoj ligi te bi ista igrala predigru seniorima što bi olakšalo delegiranje sudaca jer bi drugi pomoćni sudac seniorske utakmice dolazio na predigru i sudio utakmicu pionira kao što je bio slučaj i proteklih sezona osim posljednje kada lige mladeži nisu bile vezane uz seniorske lige. Uz starije pionire klubovi 1. ŽNL morali bi imati još jednu kategoriju po izboru (početnike 8-10 godina, mlađe pionire 10 -12 godina ili juniore 15 -18 godina).

Klubovi 2. ŽNL moraju imati jednu kategoriju ali ne mogu imati starije pionire (mogu birati između početnika, mlađih pionira i juniora). Klubovi 3. ŽNL i dalje ne moraju imati niti jednu mlađu kategoriju ali mogu ako žele s tim da također ne mogu imati starije pionire. Klubovi iz 2. i 3. ŽNL mogu imati i više kategorija ali ne mogu imati starije pionire jer su oni vezani na 1. ŽNL.

To je prijedlog Izvršnog odbora na što su neki klubovi 2. ŽNL imali primjedbu jer im se gasi kategorija starijih pionira a te djece imaju najviše po klubovima. Nakon kratke rasprave klubovima je predan anketni listić koji moraju vratiti u Savez do 13. 06., a nakon toga će se na plenumu mladeži donijeti konačna odluka o sastavima liga mladeži.

Izvješće Nadzornog odbora pročitao je Marko Dumančić koji je klubove upoznao i sa uredbom o zaštiti podataka koja uskoro stupa na snagu. Na kraju sjednice predsjednik Lucić je najavio uvođenje Comet sustava i u 2. i 3. ŽNL te u lige mladeži kao i u futsal lige. Klubovima 2. i 3. ŽNL Savez će osigurati prijenosna računala koja će dobiti na revers kako bi mogli voditi zapisnik u Cometu.

Predstavnik Lipika 1925 Dejan Iličić najavio je osnivanje još jednog kluba iz Lipika koji bi se od naredne sezone 2018./2019. uključio u natjecanje 3. ŽNL. Nakon zavšretka Skupštine delegati su druženje nastavili uz večeru koju je osigurao domaćin NK Dinamo Vidovci Dervišaga. 

Pročitano 2899 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 05 Lipanj 2018 14:19