Ispiši ovu stranicu
Petak, 29 Lipanj 2018 02:00

Igor Krizmanić izabran za novog predsjednika Nogometnog kluba Slavonija u četverogodišnjem mandatu od 2018. - 2022.

POŽEGA - U prostorijama Nogometnog kluba Slavonija jučer je održana izvanredna izborna sjednica Skupštine kluba. Predsjednik Krunoslav Prpić otvorio je Skupštinu i pozdravio prisutne članove Skupštine kao i goste, gradonačelnika Darka Puljašića i njegove zamjenika Ferdinanda Trohu i Maria Pilona.

Prpić je istakao da je na čelu kluba već 3 i pol godine i da smatra da ga je vodio uspješno osim posljednje sezone kada je izostao rezultat prve momčadi. Klub je sve tri sezone završio u sredini ljestvice osim u posljednjoj sezoni kad je završio na 13. mjestu. U njegovom mandatu osvojena su i dva županijska kupa. Zahvalio se na pomoći u radu Požeškom športskom savezu i Javnoj ustanovi Sportski objekti Požega. Također se zahvalio gradonačelniku Darku Puljašiću koji je klubu pomogao u ovoj teškoj posljednjoj sezoni. Zbog toga što je u međuvremenu dao svoj mandat na raspolaganje kao i cijeli Izvršni odbor tražio je da se na ovoj sjednici donese odluka o razrješenju predsjednika i dosadašnjeg Izvršbog odbora te da se izabere novi predsjednik i  Izvršni odbor.

U radno predsjedništvo Prpić je predložio Vladu Drkulca, Ferdinanda Trohu i Krešimira Miškulina. Ovaj prijedlog je jednoglasno prihvaćen. Za predsjednika radnog predsjedništva izabran je doktor Vlado Drkulec koji je dalje vodio sjednicu.

Verifikacijska komisija je utvrdila da je na sjednici Skupštine nazočno 19 od 21 delegata koliko po Statutu kluba ima Skupština. Jednoglasno je usvojen zapisnik sa sjednice Skupštine održane 29. 12. 2017.

Financijsko izvješće za 2017. podnio je predsjednik Krunoslav Prpić kao i izvješće o radu i natjecateljskoj sezoni 2017./2018. U omladinskom pogonu je radilo 8 trenera koji su trenirali oko 150 djece. Sve mlađe kategorije su sezonu u ligama u kojima se natječu završile među prvih 5 ekipa na ljestvici. Najmlađe kategorije kluba su nastupile i na 41 turniru na kojima su osvojile 31 pehar (13 prvih mjesta, 7 drugih mjesta, 9 trećih mjesta i 2 četvrta mjesta). Kao veliki problem istakao je odlazak na školovanje gdje klub 9, 10 godina stvara igrače, a oni nakon toga napuste Požegu radi školovanja te odlaze u drugi klub ili prestaju igrati. Rad omladinskog pogona ocijenio je pozitivno što se ne može reći za seniore u prošloj sezoni.

Cilj je bio plasman među prvih 6 ekipa, a na kraju se završilo na 13. mjestu i u borbi za ostanak u ligi do posljednjeg kola. Trener Krešimir Brkić i njegov pomoćnik Nevio Berdi vodili su momčad prva 23 kola, a posljednjih 7 kola iskusni trener Milan Tomljenović. U finalu županijskog kupa klub je poražen od Slavije. Smatra da ekipu treba pojačati, povećati broj igrača, prije svega mladih jer je treća liga razvojna. Preuzeo je odgovornost za rezultat i zbog svoje kazne od 6 mjeseci kad nije mogao vršiti dužnost predsjednika. Smatra da se ovakva teška sezona ne smije ponoviti ali da treba i preispitati način razvijanja nogometa u gradu. Na kraju se još jednom zahvalio svima s kojima je surađivao za vrijeme svog mandata. Odluka o razrješenju dosadašnjeg Izvršnog odbora i predsjednika kluba donesena je jednoglasno.

Vlado Drkulec pročitao je jedini prijedlog za novog predsjednika. Po Statutu kluba kandidat za predsjednika mora imati potporu bar 10 članova Skupštine. Igoru Krizmaniću podršku je dalo 17 članova Skupštine. Nakon toga je Vlado Drkulec dao prijedlog na glasanje, a usvojen je jednoglasno te je Igor Krizmanić izabran za predsjednika Slavonije u četverogodišnjem mandatu 2018. – 2022. Krizmanić se u kratkom govoru zahvalio na izboru, kao i Prpiću na vođenju kuba i zatražio podršku u radu od svih članova kluba. Istakao je da ne dolazi iz nogometa ali je dugogodišnji sportaš i trener i očekuje dobru suradnju sa svima na dobrobit kluba. 

Krizmanić je za dopredsjednika kluba predložio Antu Brkića. Ovaj prijedlog usvojen je jednoglasno. Za članove Izvršnog odbora predloženi su Ante Bekić, Stjepan Vukušić, Slobodan Manović, Ivan Albreht, Krešimir Krizmanić i Krunoslav Prpić. I ovaj prijedlog usvojen je jednoglasno.

Pod točkom razno nije bilo rasprave pa je gradonačelnik Darko Puljašić na kraju sjednice u kratkom govoru dao podršku novoj upravi, svim članovima Skupštine te se zahvalio dosadašnjem predsjedniku Prpiću. Rekao je da je Slavonija prvi gradski sportski klub što se vidi i po sredstvima koja klub dobiva od Grada preko Požeškog športskog saveza što je oko 33 posto svih izdvajanja za sport. Naglasio je da postoji idejno rješenje gradnje novog Stadiona, zatražio je više zajedništva s kojim će doći i bolji rezultati. Također je dodao da će po najavama klub uskoro imati i veterane koji će se uključiti u rad kluba i da se nada kako će na utakmicama biti što više bivših igrača koji su i izgradili ovaj klub kroz njegovu dugu i uspješnu povijest.

Pročitano 4505 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Srpanj 2018 09:33