Ponedjeljak, 06 Kolovoz 2018 02:00

Prvenstvo 2. Županijske nogometne lige kreće 02. 09., a u 3. Županijskoj nogometnoj ligi 09. 09. 2018.

RAJSAVAC - U prostorijama Nogometnog kluba Dinamo u Rajsavcu održan je plenum klubova 2. i 3. Županijske nogometne lige Požeško slavonske. S obzirom da je dan ranije u Kaptolu obavljen ždrijeb prvog kola Kupa, u Rajsavcu je naglasak bio na natjecanjima mlađih kategorija te naravno na ždrijebu natjecanja u ove dvije lige.

Klubovi 2. ŽNL više nemaju obvezu imati mlađe kategorije, no naravno u nekoliko sredina se vrlo dobro radi s mladima i postoji želja za natjecanjem, a to je svim klubovima i omogućeno u svim kategorijama osim one starijih pionira koja je obavezna za klubove 1. ŽNL pa se zbog rasporeda natjecanja u njoj ne mogu prijaviti klubovi iz 2. i 3. ŽNL.

Ždrijebom su određeni natjecateljski brojevi na osnovu kojih se stvara raspored natjecanja, a prvo kolo 2. ŽNL koje se igra 2. rujna donosi sljedeće susrete: Graničar Z. – Dinamo R., Graničar B. – Dobrovac, Slaven – Parasan, Croatia – H. Dragovoljac i Sloga – Sulkovci.

Parovi prvog kola 3. ŽNL koje će se igrati tjedan dana kasnije nego kod drugoligaša, dakle u nedjelju, 9. rujna: Kamen – Jovača, Slavonija – Lipa, BSK Biškupci – Dinamo B. i Eminovci – Ovčare.

Ovo je vrlo vjerojatno posljednje izdanje ovakvih liga s obzirom da je izgledno stvaranje Međužupanijske lige Brod – Požega u koju bi trebao otići prilično velik broj županijskih prvoligaša, pa se samim tim otvara velika mogućnost da se velik broj drugoligaša plasira u 1. ŽNL. Ako se sve posloži onako kako je trenutno planirano izgledno je da 3. ŽNL od sljedeće sezone ide u ropotarnicu povijesti.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 2367 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Kolovoz 2018 10:34