Ponedjeljak, 13 Kolovoz 2018 02:00

Slavonija osvojila Memorijalni nogometni turnir hrvatskih branitelja u Pakracu

PAKRAC - Slavonija je proteklog vikenda nastupila na Memorijalnom nogometnom turniru hrvatskih branitelja u Pakracu. Prvog dana turnira, u subotu, 11. kolovoza, Slavonija je bila bolja od domaćeg četvrtoligaša Hajduka rezultatom 1:0. Pogodak odluke postigao je veznjak Mato Marčetić u 23. minuti. Trener Milan Tomljenović ovaj susret je počeo u sastavu : Rezo, Neruda, Sokić, Nikolaš, Soldo, Šulc, Karačić, Plešić, Marčetić, Peharda, I.Smojvir. U nastavku susreta u igru su ušli D. Smojvir, Romić, Bojić, Žuljević i Pandžić, a izašli su Šulc, Neruda, Plešić, Peharda i Soldo.

U drugom polufinalu u dvoboju dva trećeligaša Sloga (Nova Gradiška) je rezultatom 2:1 bila bolja od Slavije (Pleternica). Drugog dana turnira u nedjelju, 12. kolovoza Slavija je rezultatom 2:1 bila bolja od Hajduka

Slavonija je finalnu utakmicu turnira u Pakracu protiv Sloge (Nova Gradiška) počela u sastavu : Rezo, Soldo, Nikolaš, Sokić, D.Smojvir, Šulc, Karačić, Marčetić, Peharda, A. Smojvir, Bojić. Slavonija je povela pogotkom mladog Antuna Smojvira u 28. minuti. U 52. minuti isti igrač postigao je pogodak za 2:0. Sloga je u 70. minuti smanjila na 2:1, a u 83. izjednačila iz jedanaesterca. Utakmica je završila rezultatom 2:2, a nakon izvođenja jedanaesterca prvo mjesto ukupnim rezultatom 6:4 osvojila je Slavonija. Vratar Požežana Mario Rezo obranio je dva jedanaesterca, a sigurni izvođači bili su Peharda, Karačić, Grbeš i Marčetić.

Organizator je nagradio i najbolje pojedince turnira. Najbolji igrač  je Matija Sokić (NK Slavonija Požega), najbolji strijelac Danijel Bungić (NK Sloga Nova Gradiška), najbolji vratar Ivan Petković (NK Slavija Pleternica), a najbolji mladi igrač Alen Grafina (NK Hajduk Pakrac).

Pročitano 3335 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 13 Kolovoz 2018 13:51