Srijeda, 03 Listopad 2018 02:00

Parasan teško poražen na gostovanju u Drenovcu kod Hrvatskog dragovoljca u 5. kolu 2. ŽNL

POŽEGA - Poprilična gužva na vrhu 2. Županijske nogometne lige Požeško slavonske je bila nakon 4. kola, a nakon prošlog vikenda i odigranog 5. kola se još više povećala. Na vrhu je i dalje momčad Graničara iz Bučja, dok su prvi pratitelji postali Sulkovci i Sloga (Trenkovo), dok u drugom redu čekaju Dobrovac i Graničar (Zagrađe).

Josip Brkić ponovno je bio najbolji igrač Graničara, ovoga puta na gostovanju u Donjoj Obriježi, on je u 12. minuti donio vodstvo gostima iz Bučja, da bi iz kaznenog udarca u 58. minuti poravnao Marko Giacometti, a od tada je Graničar igrao s igračem manje zbog prigovora, da bi posljednjih 5 minuta igrao i s dvojicom manjka zbog novog isključenja.

Sulkovci su propustili priliku domaćom pobjedom preskočiti Graničar, bod je otišao put Dobrovca. Gosti su poveli u prvom poluvremenu zahvaljujući Josipu Lujiću, dok je konačnih 1:1 postavio Ivan Vidmar u nastavku.

Sloga je odigrala možda i svoju najbolju utakmicu sezone i kod kuće bila bolja od Graničara iz Zagrađa. Nakon što su u prvom dijelu mreže mirovale, u nastavku je Marko Drežnjak donio prvu prednost Slogi, a poravnanje gostima donio je Josip Srdarević iz kaznenog udarca. Konačni rezultat u 84. minuti postavio je kapetan Sloge Mateo Jozić.

Ako je u vrhu sve veća gužva, na dnu se Slaven polako ali sigurno izdvaja kao glavni kandidat za ispadanje. U Gradcu je gostovao Dinamo (Rajsavac) koji se uspio vratiti iz minusa od dva pogotka i pobjedom doći u sredinu ljestvice. Marijan Brekalo i Kristijan Marović su na početku prvog i drugog poluvremena donijeli lijepu prednost Slavenu, činilo se da idu prema prvoj pobjedi, ali se kasnije ispostavilo da ništa od toga. Pad u posljednjih pola sata kao posljedica ne treniranja skupo ih je stajala, Andrišek i Adžić su poravnali, Jakić donio prednost iz kaznenog udarca, a do kraja se Milan Adžić s još dva pogotka pretvorio u junaka gostiju iz Rajsavca.

Hrvatski dragovoljac (Drenovac) se našao u neugodnoj situaciji, nakon 4 kola imali su samo 2 boda, upalili su se alarmi i protiv Parasana (Golobrdci) se jednostavno moralo slaviti. I na pravi način je momčad reagirala, sve je bilo odlučeno u prvom poluvremenu, dva puta je pogodio Nikolić a po jednom Skeledžija i Anđal, dok je u drugom dijelu PavoNikolić još tri puta matirao izrešetanog Domagoja Mandića i postavio velikih 7:0.

Utakmice 6. kola igraju se u nedjelju, 07. 10. s početkom u 16,00 sati, a sastaju se Graničar (B) – Sloga Dinamo – Parasan, Dobrovac – H. Dragovoljac, Graničar (Z) – Sulkovci, Slaven – Croatia

 

Rezultati 5 kola : Sloga - Graničar (Z) 2-1, Sulkovci - Dobrovac 1-1, Croatia - Graničar (B) 1-1, H. Dragovoljac - Parasan 7-0, Slaven - Dinamo 2-5.

Poredak nakon 5. kola : Graničar (B) 11, Sulkovci 10, Sloga 10, Dobrovac 9, Graničar (Z) 9, Dinamo 6, H. Dragovoljac 5, Croatia 4, Parasan 4, Slaven 0.

Pročitano 1787 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 03 Listopad 2018 11:35