Utorak, 23 Listopad 2018 02:00

Važna pobjeda Croatie u Čaglinu, Požega i Dinamo poraženi u derbijima 8. kola 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Požeško slavonski prvoligaši zaključili su 8. kolo svog natjecanja, a ono nam je donijelo dosta zanimljivih rezultata, dok se na dnu Mladost iskristalizirala kao prvi favorit za ispadanje, na vrhu je poraz Požege donio dodatnu zanimljivost, posebice nakon uvjerljive pobjede aktualnog prvaka.

Požega je sa stopostotnim učinkom dočekala BSK Buk, no nakon sedam pobjeda za redom morao je doći i prvi poraz. Prvo poluvrijeme pripalo je crvenima koji su u 20. minuti došli do vodstva preko Kahaneka, da bi u drugom dijelu BSK napravio odličan preokret. Prvo je iz kaznenog udarca u 58. minuti Bošnjak vratio stvari na početak, a tri minute kasnije Tvrdy dovodi žuto-plave u vodstvo. U 65. minuti sudac Brkić pokazuje na novi kazneni udarac, ovoga puta za domaćina, a siguran izvođač bio je Miholić. Kada su svi mislili da će utakmica završiti podjelom bodova, ukazao se Podobnik koji je iz zadnje linije prebačen u vrh napada i fenomenalnim lobom s 25 metara postiže pogodak za veliko slavlje gostiju.

Nogometaši Papuka su u Kuzmicu stigli potpuno opušteni i osokoljeni osvojenim domaćim bodovima u prošlom kolu protiv Pavlovčana, ali ipak nisu uspjeli zaprijetiti domaćoj momčadi Tim osvježenja koja je na kraju stigla do uvjerljive pobjede. U prvom dijelu jedini pogodak djelo je Luke Šporčića, a u nastavku je Raguža dva puta matirao Nikola Bulaja od čega drugi put u posljednjim sekundama susreta.

Kaptol je i igrom i rezultatom demolirao goste iz Vidovaca. Očekivala se otvorena, ravnopravna utakmica s obzirom da je Dinamo došao kao druga momčad lige, ali im se ovoga puta vratilo gotovo sve što ih je u dosadašnjim utakmicama poslužila sreća. Čak na kraju tih 8:0 ne izgleda ružno kako je moglo jer imao je Kaptol još nekoliko odličnih prilika koje su ili zapucali ili ih je gostujući vratar čupao iz gola. Kaptol je poveo u 4. minuti, a da je do tada bilo 3:0 bilo bi zasluženo, po jednu odličnu priliku glavom su zapucali Sadilek i Pavelić, a Soldo je pogodio vratnicu. To vjerojatno sve govori o toj utakmici. Branko Sadilek je u prvom dijelu postigao hat-trick, u nastavku još jedan i osigurao si epitet igrača utakmice. Osim njega po dva su pogotka postigli Mile Pavelić i Dario Lončarević, a posebno efektan je bio Lončarevićev prvi. Iako je tada već sve odavno bilo odlučeno, vrijedilo je ostati uz teren do te 86. minute kada je napadač Kaptola potegao s 25 metara i pogodio suprotnu malu mrežicu nemoćnog Mršića.

Mladost je igrala super važnu utakmicu, no niti to im nije pomoglo da dođu do prvog ovosezonskog boda. Ponovno očigledno na vidjelo i na naplatu dolazi rad, odnosno izostanak istog. Sat vremena su mreže mirovale, a onda je Jakšić u posljednjih pola sata došao do uvjerljive pobjede. Uz sve probleme s netreniranjem, Bakula je na klupi imao samo dva igrača i gosti iz Jakšića su samo iskoristili što im se ponudilo.

Croatia je nakon pauze u kojoj su odradili mini pripreme potpuno nova momčad u odnosu na ono s početka sezone. Potpuno drugi dojam ostavlja Omladinac koji je nekako ostao bez onog početnog elana i sada polako sve više shvaćaju da 1. ŽNL nije 2. ŽNL. Gosti iz Mihaljevaca su poveli preko svog najboljeg igrača Davora Kaurića u 36. minuti. Kao i u Jakšiću Omladinac odlično otvara drugo poluvrijeme, u 51. minuti Robert Nović svojim drugim golom u drugom nastupu za Omladinac poravnava, no sva tri boda su završila u Mihaljevcima. Strijelac odlučujućeg pogotka bio je mladi Mario Rudar deset minuta nakon što je ušao u igru.

U sljedećem 9. kolu dvije utakmice se igraju  u subotu, a tri u nedjelju. U subotu, 27. listopada s početkom u 15,30 sati sastaju se Lipik 1925 – Požega i Jakšić – Tim osvježenje. U nedjelju, 28. listopada s početkom u 14,30 sati igrat će Papuk – Kaptol, Croatia – Mladost i BSK Buk– Omladinac. Slobodan je Dinamo.

 

POŽEGA – BSK BUK 2:3 (1:0)

POŽEGA – Igralište SRC Požega. Gledatelja 100. Sudac Brkić (Požega).

STRIJELCI: 1:0 Kahanek (20), 1:1 J. Bošnjak (58.-11m), 1:2 Tvrdy (61), 2:2 Miholić (65.-11m), 2:3 Podobnik (89).

POŽEGA: Romić, Miler, Zeba, Kopačević, Janota, Miholić (od 76. Lazić), Golić, Lujić, Kahanek, Jušić (od 65. Zeljko), Solina.

BSK: Leist, M. Arežina (od 46. B. Čolak), A. Čolak, Tvrdy, Zeba (od 87. J. Čolak), J. Bošnjak, J. Jakovljević, Podobnik, Blašković (od 75. Buturac), Jušić (od 74. T. Arežina), Mikšik.

 

TIM OSVJEŽENJE – PAPUK 3:0 (1:0)

KUZMICA – Igralište Park. Gledatelja 50. Sudac Dobraš (Ratkovica).

STRIJELCI: 1:0 Šporčić (30), 2:0 Bulaja (59), 3:0 Bulaja (90).

TIM OSVJEŽENJE: Klasić, Šimunović, Rašić, M. Banožić, J. Banožić, T. Banožić, B. Banožić (od 67. Maljković), Bilmez (od 83. Marinović), Bulaja, Brnčić, Šporčić.

PAPUK: Raguž, Adžaga, M. Šubara (od 77. Čakalić), Jakobović, I. Šubara (od 62. J. Foro), Samaržija, T. Foro, Bosotin, Kljajić, Martinović, Stipić.

 

KAPTOL – DINAMO 8:0 (3:0)

KAPTOL – Igralište Sportski park. Gledatelja 250. Sudac Dobraš (Ratkovica).

STRIJELCI: 1:0 Sadilek (4), 2:0 Sadilek (23.-11m), 3:0 Sadilek (44), 4:0 Pavelić (53), 5:0 Sadilek (70), 6:0 Pavelić (80), 7:0 Lončarević (86), 8:0 Lončarević (87).

KAPTOL: Mikić, Soldo (od 75. Lončarević), Parmaković (od 85. V. Lovrić), Brekalo, Romštein, V. Pranjić, T. Pranjić, Darmopil, Sadilek, P. Pranjić, Pavelić (od 86. Tutić).

DINAMO: Mršić, Hruškar (od 27. Janjić), Lovrić (od 58. Janković), Bilić, Karadža, Smojvir, Novinc, Petrović, Pavić, Žuljević, Jaroš.

 

MLADOST - JAKŠIĆ 0:3 (0:0)

PAVLOVCI – Igralište SRC Pavlovci. Gledatelja 172. Sudac Mamić (Požega).

STRIJELCI: 0:1 Parobek (60), 0:2 Jakovljević (79), 0:3 D. Kovačević (89).

MLADOST: Barić, Rosipal, Ilić, Đak, Mišković, Matoković (od 75. Ćosić), Šilhan, Kalnak (od 78. Vidović), Maras, Kićan, Budić.

JAKŠIĆ: Kadežabek, Parobek, Palameta, M. Kovačević, D. Kovačević, Jakovljević (od 85. Obradović), Begić, Šilhan, Bošković, Rezo, Penava (od 61. Kudrnaček).

 

OMLADINAC – CROATIA 1:2 (0:1)

ČAGLIN – Igralište Čaglin. Gledatelja 100. Sudac Bošnjak (Požega).

STRIJELCI: 0:1 Kaurić (36), 1:1 Nović (51), 1:2 Rudar (74).

OMLADINAC: Vidmar, Obradović, Aračić (od 67. Ribičić), Bluha, Poljaković, Brkanović, Jelić (od 75. Abramović), Katić (od 46. Đajić), Rabić, Demše, Nović.

CROATIA: Romić, Kavedžija (od 64. Rudar), Ladović, Vasić, Kaurić, Marić, Kopjarević (od 84. Bilić), Pilić (od 90. Samardžija), Kajan, Soldo, Kelebuda.

 

(Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1679 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 23 Listopad 2018 13:44