Srijeda, 16 Siječanj 2019 01:00

Nogometaši Slavonije počeli pripreme za proljetni nastavak prvenstva 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

POŽEGA - Dalibor Bognar  jučer je okupio momčad požeške Slavonije i krenuo s pripremama za proljetni nastavak sezone u kojem Plavi s Orljave žele iskorak prema gornjem domu 3. HNL Istok. Prije prvog treninga prvotimce Slavonije pozdravili su predsjednik Igor Krizmanić i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji su im poželjeli sreću, dobre rezultate i kao ono najvažnije da sve odrade bez ozljeda.

Puljašić je istaknuo da je Slavonija institucija u kojoj je ponos igrati te najavio da će grad i dalje maksimalno podupirati rad kluba, a od igrača je zatražio da svojim igrama i ponašanjem na pravi način prezentiraju Požegu. Dalibor Bognar je sa svojim pomoćnikom Ninoslavom Parmakovićem izveo momčad na trening i odradio uvodni trening, a za Sportalo je rekao da očekuje napredak u igri već ovog proljeća iako su bili limitirani u dovođenju pojačanja.

– Došao sam ovdje jer mi se svidjelo kako su mi ljudi predstavili plan za budući razvoj kluba. Cilj je s igračima iz požeštine napraviti iskorak, već u proljetnom dijelu se približiti vrhu, a onda u jednom dužem periodu napraviti iskorak i prema višem rangu natjecanja, naravno, ako se za to ukaže prilika s obzirom na to kako će HNS posložiti natjecanja, nećemo biti nerealni, ali ambiciozni da u svakom slučaju. slavonija

Igrački kadar Slavonije ostaje prilično sličan kao i jesenas, za sada su u svlačionicu stigla dva kvalitetna pojačanja.

– Došli su nam Tomislav Žuljević i Dino Bognar, obojica bi nam trebala pomoći na mjestima gdje je Slavonija jesenas imala problema. Klub su za sada napustili Sokić koji je prešao u Maksimir te Soldo koji je izrazio želju za odlaskom u Kaptol. Želju za odlaskom izrazio je i Rezo koji bi išao u Slaviju gdje bi radio s golmanima i mlađim kategorijama, ja ne želim nikoga na silu zadržavati, Mario je dugo u klubu i sigurno je zadužio Slavoniju, no odluka je na vodstvu kluba. Postoji mogućnost da u Pleternicu ode i Grbeš, no o tom ćemo više znati narednih dana dok još porazgovaramo.

Nazire se dobra suradnja sa Slavijom?

– Tako je, smatram da Slavonija i Slavnija 363 dana trebaju surađivati, biti prijateljski klubovi, pomoći jedni drugima kada se god može. Isti je stav i vodstva kluba, to smo vrlo brzo usuglasili. Oni dani kada imamo međusobne utakmice su drugo, onda svatko želi pobjediti, ali i tu ću inzistirat da na terenu sve bude u maksimalno sportskom ozračju! Međusobni susret? Puno je do toga, puno je bodova u igri i nitko ne može znati kakva će biti bodovna situacija, no jasno je da to nije obična utakmica. Proveo sam u Slaviji 7 prekrasnih godina, sada je tamo na klupi Damir i sigurno će biti zanimljivo kada se to približi, ali daleko je to, imamo mi puno posla do tada.

Ima li mladih igrača koje ćete priključiti prvoj momčadi?

– Da budem iskren Slavonija je imala jednu crnu rupu u radu s mladima, ali naravno da ćemo pratiti što se događa i pravovremeno reagirati. Tu je ipak glavna uloga voditelja Škole Krešimira Brkića koji će mi preporučiti one koji zasluže da ih priključimo seniorima. Nije tu samo riječ o igračkim kvalitetama nego i karakternim. Već na ovom treningu su 4 mlada dečka, sigurno ćemo im dati prostor, no morat će ga dobro iskoristiti.

Očekivanja od proljetnog nastavka sezone?

– Ne mogu obećati da ćemo se već ovog proljeća priključiti vrhu tablice, ali mogu da ćemo se dobro spremiti i dobro igrati. Mislim da imamo vrlo dobar raspored, u prva četiri kola imamo tri domaće utakmice, ako to odradimo onako kako želimo i očekujemo uhvatili bi odličan zalet pa onda ne bi bilo nemoguće da ovo bude jedna odlična polusezona – zaključio je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

Nogometaši Slavonije proljetni dio sezone otvaraju protiv Đakovo Croatie na svom terenu, a kroz pripreme će odraditi 6 provjernih dvoboja:

 

27. 01. – Tomislav (Donji Andrijevci)

02. 02. – Borac Bakar 

09. 02. – Sloga (Nova Gradiška)

16. 02. – Hajduk (Pakrac)

23. 02. – Dinamo (Vidovci Dervišaga) 

24. 02. - Omladinac (Vrbova)

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1824 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 31 Siječanj 2019 13:26