Srijeda, 24 Travanj 2019 02:00

Slavonija pobijedila Kutjevo u polufinalu Županijskog nogometnog kupa, a u finalu, 05. lipnja u Velikoj će igrati protiv Slavije (Pleternica)

POŽEGA - Odličnu utakmicu odigrali su Slavonija i Kutjevo na Stadionu kraj Orljave u polufinalu Županijskog nogometnog kupa. Iako se u isto vrijeme igrala i druga polufinalna utakmica u Pleternici između domaće Slavije i pakračkog Hajduka preko 300 gledatelja pratilo je ovaj susret, a od toga i velik broj Kutjevčana koji su došli podržati momčad trenera Petra Čuljka koja odlično igra u svojoj prvoj sezoni u 4. HNL i nalazi se na 2. mjestu. 

Slavonija je povela iz prve prave prilike već u 12. minuti preko Marka Žuljevića koji je za vodstvo "Plavih s Orljave" zabio glavom s pet metara. Samo dvije minute poslije Kutjevo je izjednačilo preko Ivana Jakeševića iako je na kraju autogol pripisan igraču Slavonije Dini Bognaru koji je zadnji igrao loptom.

U 24. minuti napadač Slavonije Matej Peharda sjurio se s centra igrališta po desnoj strani, nakon ulaska u 16 metara lažnjakom se rijesio svog čuvara i desnom nogom zakucao loptu ispod vratnice za novo vodstvo domaćina. 

Iako je Slavonija imala terensku inicijativu do kraja poluvremena bolje prilike za pogodak imali su Kutjevčani. U 27. minuti vratar Slavonije Ivan Bošnjak brani stopostotnu priliku Marinu Majetìću. U završnici prvog dijela isti igrač je ponovno bio u odličnoj prilici ali nije dobro iz okreta zahvatio loptu. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela igrač Kutjeva Krunoslav Ivanković je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu.

U drugom dijelu u kojem su momčadi bile ravnopravne Kutjevo je pokušavalo doći do izjednačenja i barem jedanaesteraca ali više nije bilo pogodaka ni na jednoj strani. Slavonija je najbolju priliku imala u sudačkoj nadoknadi kada jedan dobar kontranapad nije iskoristio Robert Gurdon koji je neometan s desetak metara mlako šutirao ravno u vratara Alena Leista koji je s lakoćom obranio njegov udarac. Iako su poraženi igrači Kutjeva su se pokazali u odličnom svjetlu i ako naredne sezone budu članovi 3. HNL sigurno će igrati važnu ulogu. 

Utakmica je bila dinamična, žustra uz nekoliko nervoznih situacija na terenu te je glavni sudac Dario Brkić pokazao čak 11 žutih kartona, od toga 6 Slavoniji, a 5 Kutjevu. U drugom polufinalu  Slavija je na svom stadionu "Stjepan Zdenko Šivo" u Pleternici rutinski svladala Hajduk (Pakrac) rezultatom 2:0 (1:0). Finale je na rasporedu u srijedu, 05. lipnja 2019. u 19,00 sati, a igrat će se ponovno na Stadionu u Velikoj kao i prošle godine. Velički Papuk ove godine obilježava 90 godina postojanja pa je i finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa dio programa proslave ovog velikog jubileja. 

Nogometašima Slavonije prolazak u finale kupa dobro će doći za podizanje samopouzdanja nakon neočekivanog domaćeg poraza od Mladosti Ždralovi, a prije gostovanja u Vukovaru kod HNK Vukovara 1991 (nedjelja, 28. 04. u 17,00 sati) u 24. kolu 3. HNL - Istok. Nakon toga momčad trenera Dalibora Bognara u 25. kolu će ugostiti Belišće (subota, 04. 05. u 17,00 sati).

Pročitano 2430 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 30 Travanj 2019 09:54