Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 02:00

Pobjede Požege i Dinama, poraz Croatie u 16. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 16. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Tri vodeće momčadi su ostvarile pobjede pa je bodovna razlika ostala ista. U ovom kolu slobodno je bilo Tim osvježenje (Kuzmica). U 18. kolu tri utakmice se igraju u subotu,a dvije u nedjelju. U subotu, 04. 05. u 17,30 sastaju se Jakšić - Požega i Lipik 1925 - BSK Buk, a od 19,30 sati Tim osvježenje - Dinamo Vidovci. U nedjelju, 05. 05. u 17,30 sati igrat će Mladost - Papuk i Omladinac - Jakšić. Slobodan je Kaptol. 

 

POŽEGA – PAPUK 3:1

Požega je ponovno umaknula svojim progoniteljima iz Buka i Kaptola, ali vrlo vjerojatno samo na 24. sata, i jedni i drugi bi sutra trebali imati prilično lake zadatke i vratiti se na staro bodovno odstojanje. Strijelci za Požegu su sa dva pogotka Janota i s jednim pogotkom Kahanek, a za gostujuću ekipu bio je precizan Foro. – Čestitam Požegi na pobjedi. Ponovo smo dobro otvorili utakmicu i prvi poveli, ali nismo dugo izdržali pa je Požega okrenula utakmicu. Po meni smo odigrali vrlo dobru utakmicu, promašili smo nekoliko prilika, a iskusna ekipa poput Požege je to znala iskoristiti i zasluženo je pobijedila. Čestitam svojoj ekipi na borbenosti i htjenju, a mi se sada okrećemo nedjelji i utakmici s Čaglinom u kojoj ćemo tražiti pobjedu. – kazao je Valentin Raguž, trener Papuka.

 

BSK – CROATIA 12:0

Iako je Croatia često znala biti neugodna za BSK u Buku danas to nije bilo tako, BSK je prilično lako došao do novih bodova i nastavlja puhati za vratom vodećoj Požegi. Gosti su stigli sa samo deset igrača što je kulminacija borbe s kadrom koju Raguž vodi od početka proljeća, a to momčadi poput BSK-a niti pod razno ne propuštaju kazniti. A kazna je do životna, ovaj poraz mnogi neće zaboraviti do kraja života. – Žalosno je ovo što se dogodilo danas da ekipa dođe sa 10 igrača mi ne bi htjeli da se tako nešta događa. Bez obzira na to čestitao bi ekipi Mihaljevaca na fer i korektnoj utakmici koju su odigrali od prve do zadnje minute, isto tako svojim dečkima koji su utakmicu shvatili ozbiljno i odigrali do kraja s istim intenzitetom što i rezultat i pokazuje, rezultat je mogao biti i veći, ali nećemo o tome, nadam se da smo se bar malo iskupili svojim navijačima koji nas prate svaku utakmicu za poraz protiv Jakšića, mi smo sad slobodni i imat ćemo mini ciklus priprema za kraj sezone i krećemo s pripremama za Lipik. – riječi su Josipa Jakovljevića, danas peterostrukog strijelca, u skladu s brojem na leđima. Prvi put u seniorskoj povijesti kluba nismo imali 11 igrača za započeti utakmicu. Bilo nas je 10 … Buk je odlična ekipa i zasluženo nas je deklarirao. Ostalo je još 6 kola do kraja u kojima mi jednostavno moramo izdržati i biti će uspjeh ako uspijemo odigrati sve utakmice do kraja. Ostalo nam je još samo 13 igrača koji imaju pravo nastupa i na ljeto moramo dovesti nove snage ako želimo da se Croatia nastavi natjecati. Ovo su najteži trenutci u povijesti kluba i nadam se da cemo ipak uspjeti. Buku sve čestitke – poručio je Bernarda Raguž, trener Croatije.

 

OMLADINAC – DINAMO 2:3

U Čaglinu se igrala vrlo bitna utakmica za goste iz Vidovaca kojima su bodovi bili vrlo potrebni u borbi za promociju u viši rang natjecanja. Bila je to prava nogometna poslastica u kojoj je briljirao Mateo Janjića. Omladinac je imao dva pogotka prednosti, a onda je Mateo uzeo stvari u svoje ruke i za 25 minuta sam režirao veliki preokret! – Utakmica u kojoj smo nastojali izvući što bolji rezultat. Gost je imao posjed lopte, iz jedne kontre zabijamo za 1:0 prvo poluvrijeme gost preuzima inicijativu i drugo poluvrijeme mi opet zabijamo za 2 :0. Zadnjih 20ak minuta dobijemo golove što iz naših grešaka, što nam se vrati ne treniranje. Utakmica završava 2 : 3. Gostima, a i našim dečkima čestitam na borbenosti i htjenju. – kazao je nakon utakmice domaći trener Tomislav Topalović. Prije utakmice dečkima sam rekao da smo lagani favorit, pokazalo se da sam imao pravo jer smo tokom čitave utakmice dominirali. Rekao bih da je domaćin igrao u formaciji 8-2, čekao kontru i jedine dvije iskoristio. Na poluvremenu sam tražio da na velikom igralištu ne igramo mali nogomet, ali smo bili prisiljeni tako igrati. Pritiskali smo i na kraju zasluženo preokrenuli i osvojili jako važne bodove. Čestitao bih dečkima na velikoj borbi, pristup utakmici je bio na zavidnpj razini – zadovoljan je trener Dinama Ivo Marić.

 

LIPIK – JAKŠIĆ 5:0

Lipik i Jakšić vodili su veliku bitku, iznimno važni bodovi su bili na stolu, pobjednik ovog susreta napravio bi značajan korak u smjeru MŽNL Brod – Požega. Lipik je pregazio Jakšić, a strijelci su Derwich s dva gola, a po jedan pogodak postigli su Oršić, Alviž i Jirasek. – Dobro smo ušli u utakmicu, zabili rane golove i odradili ozbiljno do kraja. Čestitam momčadi na zalaganju i ozbiljnosti. Gosti su bili fer i korektni, želimo im puno uspjeha u nastavku sezone. – izjava je Ognjena Kafke, trenera Lipika. – Po teškom vremenu,kiša i hladnoća jednostavno danas nismo mogli parirati kvalitetnijem protivniku i zato mogu samo čestitati igračima Lipika. Na nama je da iz ove utakmice izvučemo sve ono što je dobro, a za to u našoj momčadi ima vremena i ovakve utakmice su nama od velike koristi. Naravno čestitam i mojim dečkima na trudu i svemu što su do sada postigli. Idemo dalje iz utakmice u utakmicu. Hvala domaćinu na gostoprimstvu. – komentar je Darija Pažina, trenera Jakšića.

 

MLADOST – KAPTOL 1:3

Nikada nikoga ne treba potcjenjivati, posebice ne u nogometu, ali i prije početka ovog susreta bilo je jasno da bodovi idu u Kaptol. Jednostavno razlika u kvaliteti i iskustvu je prevelika da bi talentirana domaća ekipa mogla do senzacije. Ali ima Mladost na kraju i razloga za zadovoljstvo unatoč porazu, jer pružili su dobar otpor aktualnom prvaku. – Kaptol je nadmoćnija i bolja ekipa, zabili su u prvih 20 minuta tri gola na asistencije Pavelića, a pred kraj prvog poluvremena domaćin postiže pogodak koji je djelo povratnika u ekipu nakon ozljede Tome Vinković. U drugom poluvremenu u ravnopravnoj igri završilo bez pogodaka. – izjavio je domaći trener Željko Lush. Ozbiljno smo shvatili protivnika, za 15ak minuta smo odlučili pitanje pobjednika. Moglo je završiti i uvjerljivije, dosta nam je igru otežao loš teren, ali nemam zamjerke na pristup i igru moje momčadi, dapače, bez nekoliko prvotimaca dečki su odradili jako dobro svoj posao. Sada nam slijedi derbi protiv Kuzmice, a onda slobodno kolo što ćemo iskoristiti da se dobro spremimo za završnicu prvenstva – izjavio je Krešo Početi nakon utakmice.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1264 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 14:27