Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 20 Svi 2019 02:00

Porazi Požege, Dinama i Croatie u 19. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Vrlo zanimljiva bila je nedjelja za požeške prvoligaša. U Buku se igrao veliki derbi između BSK-a i Požege, Kaptol je imao ozbiljan ispit u Vidovcima, a u Mihaljevcima se vodila izravna bitka za 9 mjesto između Croatie i Omladinca.

BSK – POŽEGA 7:2

BSK je postao prva crna mačka za Požegu! Mitrovićeva momčad jednostavno nema odgovora za Bučane i sada su na djelu već pomalo i pravi kompleksi. Samo 15ak minuta trebalo je Josipu Jakovljeviću da dva puta torpedira vodeću momčad lige i praktično odluči pitanje pobjednika. Nakon toga se Požega nakratko vratila golom Miholića, no Valentino Podobnik je samo minutu nakon toga vratio domaće na +2, a prije odmora odveo i do +3 što je zapravo bio i kraj priče. Bučani su do kraja do vrha napunili mrežu Požegi i vjerojatno je još jednom ostavili samo na jesenskoj tituli. Jakovljević tri, Podobnik i Tvrdy po dva, a za goste Miholić i Kahanek! – Po izuzetno teškom terenu odigrali smo jednu od najboljih utakmica u sezoni. Dečki su odradili sve kako smo se dogovorili od prve do zadnje minute, stvarno im nemam što zamjeriti, rezultat govori sve. Čestitam ekipi Požege na fer i korektnoj utakmici i sudcima na odličnom suđenju – izjavio je Josip Jakovljević nakon utakmice. – Čestitam BSK-u na zasluženoj pobjedi. Čim smo došli kad sam vidio u kakvom je stanju teren znao sam da je Buk u velikoj prednosti. Oni su tvrda, čvrsta ekipa kojoj odgovara borba i tu su bili bolji. Da netko ne shvati krivo, Buk je svakako odličan, ali ovi uvjeti njima dodatno idu u korist. Ekipa koja ima dva igrača poput Podobnika i Jakovljevića koji bi i sad radili razliku u 3. HNL jednostavno je prava. Nažalost naš vratar koji nas je često ove sezone spašavao danas nije bio pravi, a protiv BSK-a to ne prolazi. Još jednom čestitke domaćinu na pobjedi, mi ćemo do kraja maksimalno odraditi, više nije sve u našim rukama, ali ćemo pokušati biti maksimalni – komentar je Željka Mitrovića. 

DINAMO – KAPTOL 0:6

U Vidovcima pravi el clasico 1. ŽNL, dvoboji Dinama i Kaptola često su znali donesti iznenađenja, iako ovoga puta zaista nikakav ishod ne bi bio iznenađujć osim da netko uvjerljivo nekoga pobjedi. A dogodilo se upravo to, Kaptol je još jednom potpuno nadigrao Dinamo, u dvije prvenstvene utakmice Poletijeva momčad je Dinamu isporučila – 14 komada! Danas je Kaptol pravilno rasporedio golove, po tri u svakom poluvremenu. Mirko Soldo i Branko Sadilek su zabili u svakom po jedan, a još su pogađali Matej Romštein i Aleksandar Darmopil. – Odigrali smo sjajnu utakmicu iako je teren bio vrlo težak za igru. Čestitam svojim dečkima, pokazali su da su u odličnoj formi, zadnja 4 kola igramo na visokoj razini. Dinamo je stvarno jako dobra ekipa, moram priznati da su me pomalo i iznenadili trkom, tu su nam odlično parirali. Mi smo došli u situaciju da sami odlučujemo o svemu, ali ne razmišljamo o naslovu nego o sljedećoj utakmici. Imamo tri jako teška protivnika do kraja, uostalom, Jakšić je pokazao kakav je i protiv Buka i protiv Požege, ali ipak mi mislimo sada samo o Papuku. I ja i ekipa ovu pobjedu posvećujemo našem Dominiku Soldi kojeg nemamo do kraja sezone, sve ovo je velikim dijelom i njegova zasluga jer je pravi dečko, pomogao nam je i na terenu i van njega – riječi su Kreše Poletija, trenera Kaptola. 

CROATIA – OMLADINAC 1:2

Iako ne donosi baš nikakvu razliku u odnosu na deseto, i Croatia i Omladinac silno su željeli osvojiti deveto mjesto na prvenstvenoj ljestvici, a danas su imali priliku u međusobnom ogledu odlučiti čija se želja ispunjava. Počelo je bolje za Croatiju koja je povela golom Kajana nakon sat vremena igre, no završava bolje za goste iz Čaglina, najprije je Štimac poravnao, a onda u samoj završnici nakon igranja rukom gosti dobivaju priliku s bijele točke, što u pogodak pretvara Josip Obradović. – Ma ne znam što bih rekao nakon ovakve utakmice, imali smo problema i da se skupimo, a onda i na utakmici. Promašili smo 5 mrtvih šansi, i onda sami sebi damo golove, napravimo bezvezan jedanaesterac što su gosti iskoristili na kraju zasluženo pobjedili. Moji dečki su se borili, svaka ima čast, ali su i gosti. Njihov je golman imao nekoliko fantastičnih obrana. Ništa, što je tu je, čestitke Omladincu na pobjedi, a mi idemo odraditi to do kraja pa ćemo se posložiti – izjava je Vlade Deanovića, trenera Croatije. – Ušli smo bolje u utakmicu gdje smo stvorili par šansi, poslje domaćin preuzima kontrolu igre. Drugo poluvrijeme rastrgao, dobijamo gol opet iz naše greške. pravimo dvije izmjene i okrećemo rezultat. Domacinu čestitam na fer i korektnoj utakmici – kazao nam je Tomisalv Topalović, trener Omladinca.

Dvije utakmice odigrane su u subotu, a slavili su Jakšić i Papuk.

JAKŠIĆ – MLADOST 3:0

Utakmica između Jakšića i Mladosti završila je pobjedom domaćih 3:0. Domaći su poveli u 43. minuti golom Domagoja Kovačevića te na odmor otišli s rezultatom od 1:0. Do zadnjih 10 minuta susreta nije bilo pogodaka, a onda za domaće u 82. minuti zabija Begić, a šest minuta nakon njega zabija i Bošnjak za konačnih 3:0. – Teška utakmica, naravno teško je igrati kada imaš imperativ pobjede. Nakon prvog gola bilo je lakše do gola stvarno igrači Mladosti pokazali su da su došli igrati nogomet i nadmetati se. Moram čestitati svojim igračima na ozbiljnosti i zalaganju, a naravno i igračima Mladosti na fer i korektnoj utakmici. Mi idemo dalje igrati i zabavljati se na nogometnim utakmicama! – Rekao je trener Jakšića, Dario Pažin. 

PAPUK – TIM OSVJEŽENJE 1:0

Po jakoj kiši koju je je teren odlično izdržao odigrao se dvoboj između Papuka i Tim Osježenja koji je završio rezultatom 1:0 za domaću ekipu. Na utakmici jedini pogodak u 18. minuti susreta zabio je Adžaga te donio pobjedu domaćoj ekipi Papuka. papuk - tim 2 – Mislim da smo danas bili bolji od Kuzmice i zsaluženo pobjedili. Imali smo nekoliko prilika, iskoristili jednu i na kraju pobjedili. Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, a Kuzmici želim sreću u ovih nekoliko preostalih kola. – zadovoljan je trener Papuka Valentin Raguž. – Papuk je borbom i većom željom zaslužio pobjedu. Mi smo bez pola ekipe odigrali dobru utakmicu ali je na kraju nismo okrunili bar bodom. – izjavio je Josip Banožić, trener Tim Osvježenja. 

U 19. kolu slobodan je bio Lipik 1925. U 20. kolu jedna utakmica će se odigrati u petak, jedna u subotu, a tri u nedjelju. U petak, 24. 05. s početkom u 20,00 sati sastaju se Tim osvježenje - Jakšić, a u subotu, 25. 05. s početkom u 18,00 sati sastaju se Požega - Lipik 1925. U nedjelju, 26. 05. s početkom u 18,00 sati sastaju se Kaptol - Papuk, Mladost - Croatia i Omladinac - BSK Buk. Slobodan je Dinamo. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1264 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 24 Svi 2019 12:01