Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 27 Svi 2019 02:00

Porazi Požege i Croatie u 20. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Nakon što je u petak Tim osvježenje na svom igralištu Park u noćnoj utakmici svladalo Jakšić rezultatom 3:2, u subotu je igrana druga utakmica 20. kola 1. ŽNL, ujedno i veliki derbi kola između Požege i Lipika. Kriza Požege se nastavila i nakon ovog ogleda pa će im tjedan odmora dobro doći da se konsolidiraju pred zadnje kolo i pokušaju sačuvati barem treće mjesto.

POŽEGA – LIPIK 1:4

Lipik igra u fantastičnoj formi ovog proljeća, mogu samo žaliti zbog prevelikog zaostatka nakon jesenske polusezone, jer ovo što igraju u proljeće izgleda – šampionski! Nanizali su 6 pobjeda i sada su u situaciji da mogu uloviti i 3. mjesto koje se sada čini rezervirano za Požegu. S obzirom da je još večeras vodeća momčad lige u sljedećem kolu slobodna, Lipik može stići na -2, pa u posljednjem kolu možda i preskočiti Crvene. U današnjem ogledu Lipik je krenuo furiozno, nakon samo pola sata igre imali su 3:0! Strijelci su redom bili Jirasek, Jozipović i Galko. U drugom poluvremenu nadu Požegi vraća njen najbolji strijelac Krunoslav Kahanek na samom otvaranju, no Lipik čuva prednost do završnice, a onda njegov najbolji strijelac, Valentino Jirasek svojim drugim pogotkom na utakmici stavlja točku na i. – S obzirom da znamo da ne možemo biti prvi problem je u glavi, nakon onog potopa u Buku teško se motivirati. U prvom dijelu smo dobili tri bezvezna gola, u nastavku smo se pokušali vratiti, zabili smo, imali nekoliko dobrih šansi da zakuhamo utakmicu ali nismo uspjeli, kad je Lipik zabio četvrti tu je priči bio kraj. Čestitke Lipiku na zasluženoj pobjedi, po ovom što su danas pokazali oni su i najbolja i najspremnija momčad lige. Mi smo nažalost ostali bez Kahaneka zbog kartona, Matanović se ozljedio na samom kraju utakmice pa je upitno što će biti s njim, tako da ćemo biti u problemima i kako se skupiti za zadnje kolo u Čaglinu – komentar je Željka Mitrovića, trenera Požege.

– Otišli smo doslovno poginuti za rezultat. Bez doslovno pola ekipe dečki su ostavili srce na teren. Oršić je igrao pod inekcijom, Bryan je pomogao dvadesetak minuta a jedva hoda. Zasluženo smo pobjedili, bit ću objektivan i reći da je rezultat previsok, ali pobjeda apsolutno zaslužena. Skidamkapu svim dečkima i na današnjoj utakmici i na svemu što su odradili u posljednjih mjesec dana. Lipik ima budućnost, dečki koji se priključe pokažu kvalitetu i to je zalog za veliki optimizam svih u klubu, a ono što me posebno veseli da smo stvorili taj ratnički mentalitet, teren je za nas ratno područje, u sportskom smislu naravno. Idemo bez obzira što ćemo ponovno imati problema s kadrom i u zadnje dvije utakmice potući i pokušati i tu pobjediti – izjava je Vjerana Simunića, trenera Lipika.

 

KAPTOL – PAPUK 6:1

Papuk je 40ak minuta parirao Kaptolu, no nakon toga, posebno u drugom poluvremenu kvaliteta, iskustvo pa i tjelesna sprema odvukli su utakmicu tamo gdje su je svi i očekivali. Iako je Kaptol nadomak obrane naslova, nije još sve gotovo, ali zato je gotova trka za najboljeg strijelca lige. Naš partner Pismoreklam već radi statutu s imenom Branka Sadileka koji je danas postigao čak 5 pogodaka! Osim njega gostujuću mrežu pogodio je i Mirko Soldo, dok je poraz gostiju iz Velike ublažio mladi Marijan Šubara. Kaptol je tako nakon posljednjeg kola prošle sezone prvi put na vrhu ljestivice, sve ima u svojim rukama, ali čeka ga vruća atmosfera na Jajarama.

– Čestitam dečkima na pobjedi i pravom pristupu. Imali smo problem u prvom poluvremenu, Papuk je stao u čvrst blok i nismo im mogli puno. Kod 1:1 smo zapucali penal pa se možda i stvorilo malo nervoze. U nastavku gosti ipak nisu mogli parirati, pokazali smo da smo bolja momčad i zasluženo pobijedili. Čestitam i gostima koji su odigrali dobru i korektnu utakmicu. Slijedi nam Jakšić, kompletni smo i spremni. Maksimalno ih respektiramo, na svom terenu su zaustavili i Požegu i Buk, znamo da neće biti lako ali smo u stvarno dobroj formi i idemo bez straha tamo. Nadam se da će biti lijepo vrijeme, da će se skupiti puno gledatelja i da će biti prava utakmica, pa neka bolji pobjedi– riječi su Kreše Poletija, trenera novog lidera.

– Odigrali smo jednu vrlo dobru utakmicu iako to krajnji rezultat ne govori. Prvo poluvrijeme odigrali smo odlično i vrlo dobro smo parirali domaćoj ekipi U drugom poluvremenu ekipa Kaptola koristi svaku našu grešku i zasluženo pobjeđuje. Čestitke Kaptolu na pobjedi i želim im sreću do kraja prvenstva. – za Sportalo je rekao Valentin Raguž, trener Papuka. 

 

OMLADINAC – BSK 0:5

Bučani su očekivano odradili posao u Čaglinu bez puno stresa. Po dva pogotka postigli su Valentino Podobnik i Damir Petković, a jedan Matej Blašković. Bučani su sada na 40 bodova koliko ima i Požega, dok Kaptol ima dva više i drži sve u svojim rukama u posljednja dva kola, pa se sada sve oči okreću prema Jakšiću..

– Do gola smo dobro stajali i borili se. Imali smo par kontri koje nismo iskoristili. Kako smo se skupili dobro smo to i završili. Gosti su individualno puno jači što se pokazalo i presudno. Te im čestitam i želim sreću u ova dva kola! – rekao je nakon utakmice Tomislav Topalović, trener Omladinca. – Čestitao bi svojoj ekipi na zasluženoj pobjedi i zahvalio se našim vjernim navijačima što su došli u velikom broju bodriti nas, ostalo nije vrijedno komentiranja – riječi su Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

 

MLADOST – CROATIA 3:2

U derbiju začelja Mladost je konačno stigla do prve prvenstvene pobjede. Za to su najzaslužniji Vinkovići, dvostruki strijelac bio je Tomislav, dok je onaj odlučujući postigao Domagoj. Za goste su strijelci bili kapetan Ivan Marić i iskusni Davor Kaurić, a ovakvim raspletom Mladosti se otvorila mala mogućnost da u posljednja dva kola čudom izbjegne posljednje mjesto na kraju sezone.

– Danas smo bili bolji protivnik uz puno neiskorištenih prilika i promašen penal. Smatram da je pobjeda Mladosti potpuno zaslužena – kratak je bio trener Mladosti Željka Lusha.

– Odigrana fer i korektna utakmica. Mi smo se skupili što je za nas najvažnije. Domaćin je imao jedanaesterac, ali naš golman je obranio da bi kasnije sva tri gola primili zbog naših grešaka. Mi smo imali 1:1, ali to je bilo sve od ekipe koja se jedva skupi i još ni ne trenira. Svaka čast domaćinu na fer i korektnoj utakmici! – komentar je Vlade Deanovića, trenera Croatije.

 

TIM OSVJEŽENJE – JAKŠIĆ 3:2

Gosti iz Jakšića su imali priliku pobjedom zakapariti MŽNL, no domaća momčad je imala drugačije planove. Lukas Begić je u 10. minuti donio prednost gostima, a kad se već činilo da će Jakšić na odmor s minimalnim vodstvom ukazao se njegov bivši igrač Nikola Bulaja i pogodio za poravnanje. Isti je igrač u 76. još jednom pogodio protivničku mrežu i prebacio prednost na domaću stranu. No i Jakšić se vraća, s igračem manje u 88. minuti kapetan Domagoj Kovačević zabio je za 2:2. U istoj minuti trener Tim osvježenja Ivo Papak vuče pravi potez, iz igre vadi dvostrukog strijelca Bulaju a ubacuje mladog Mateja Grbeša koji mu uzvraća u trećoj minuti dodatka golom za pobjedu!

 

Sve Utakmice posljednja dva kola igrat će se u isto vrijeme. U nedjelju, 02. 06. s početkom u 18,00 sati u 21. kolu sastaju se Papuk - Dinamo, Croatia - Tim osvježenje, Lipik 1925 - Omladinac, BSK Buk - Mladost i Jakšić - Kaptol. Slobodna je Požega.

Utakmice posljednjeg, 22. kola igrat će se u nedjelju, 09. 06. u 18,00 sati. Sastaju se Omladinac - Požega, Kaptol - Croatia, Dinamo - Jakšić, Tim osvježenje - BSK Buk i Mladost - Lipik 1925. Slobodan je Papuk. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1223 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Svi 2019 13:36