Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 29 Svi 2019 02:00

Zlatko Dalić posjetio Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga i u Požegi održao predavanje u sklopu projekta "Šport uključi probleme isključi"

POŽEGA - U sklopu projekta „Šport uključi, probleme isključi“ čiji je nositelj Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi, a partner NK Dinamo Vidovci-Dervišaga, jučer je Požegu posjetio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Izbornik Dalić u Vidovcima se družio s polaznicima programa u sklopu projekta te s djecom nogometnog kluba NK Dinamo Vidovci - Dervišaga, a potom je u Dvorani sv. Terezije Avilske održao konferenciju i motivacijsku tribinu.

- "Veseli me da sam danas ovdje te da sam dio ovog projekta i programa. Toliko puno djece, puno veselja i emocija doista je nešto prelijepo. Nikome od nas ne smije biti teško podržati prave akcije i prave projekte. Vidio sam koliko djece sport okuplja ovdje, kakve dobre uvjete imate za razvoj sporta i to je doista vrijedno podrške. Okupljenima sam govorio o određenim stvarima koje su dobre za njihovu budućnost, jer ako mogu svojim životnim putom nešto ukazati, pomoći i nekog usmjeriti bit će mi jako drago. Posebice uspjeh naše reprezentacije mora biti primjer kako i mali mogu biti veliki jer treba uvijek u životu stremiti, vjerovati i djelovati" - rekao je Dalić.

Projekt „Šport uključi, probleme isključi“ vrijedan je 998.838,46 kuna od čega je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala 849.012,69 kuna. Projekt traje od prosinca 2018. godine do prosinca 2020. godine, a njegov je voditelj Bruno Budimir.

Projekt uključuje 170 djece i mladih do 25 godina i 20 mladih od 25 do 29 godina, a cilj je djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti uključiti u zajednicu upravo kroz sport. Cilj mu je povećati socijalnu uključenost, te unaprijediti kvalitetu života djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, različitim sredstvima djelovanja uz planski pristup djeci i mladima. Omogućiti dostupnost besplatnih športskih aktivnosti, izgrađivati i svestrano razvijati mladog čovjeka, utjecati na transformaciju njegovih antropoloških karakteristika, formiranje motoričkih znanja, usavršavanje motoričkih dostignuća, sudjelujući time u formiranju njegove ličnosti i osposobljavajući ga za uspješan i kvalitetan život i rad u 21. stoljeću.

Nazočne na konferenciji među kojima su bili i požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa zamjenicima te brojni ravnatelji škola i institucija, prigodnim riječima pozdravili su ravnatelj Katoličke gimnazije Ivan Bedeničić i predsjednik NK Dinamo Vidovci- Dervišaga Tomislav Čabraja.

 

(pozega.hr)

Pročitano 1850 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 29 Svi 2019 10:04