Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019 02:00

Remi Požege, porazi Croatie i Dinama u posljednjem, 22. kolu 1. ŽNL, prvak je ponovno NK Kaptol

POŽEGA - Kaptolu je za obranu naslova prvaka trebao bod protiv Croatie na svom terenu, s obzirom da nitko nije sumnjao u takav rasplet pripremljena je velika fešta, a na terenu se sve odvilo prema očekivanjima pa je sve ostalo što se događalo bilo u drugom planu. Barem što se tiče onog najvažnijeg, naslova prvaka, ali zanimljivosti je bilo u borbi za MŽNL.

 

KAPTOL – CROATIA 17:0

Sjajna atmosfera u Kaptolu,potpuno dostojna proslave naslova prvaka. Prilično ju je rastužio ponajbolji igrač Prvaka, Aleksandar Darmopil koji se ovom partijom oprostio od nogometa. Svi pravi ljubitelji nogometa uvijek su legnedarnog Darca gledali s posebnim simpatijama, ne mislimo tu na one koji su navijali za njegove klubove Slavoniju, Požegu i Kaptol, nego na one koji su igrali protiv njega. Rijetko kada je netko svojim igrama, ali i sportskim ponašanjem, zaslužio respekt protivnika kao Darac, zaista će nogomet na ovoj razini biti siromašniji za jednog pravog majstora i pravog sportaša, Luka Modrić za sirotinju objesio je kopačke o klin. Ali napravio je to sa stilom, s naslovom prvaka sa svojim prijateljima! Nije ga proslavio golom, ali je titulu najboljeg strijelca lige Branko Sadilek proslavio s novih 5 komada! 

– "Ne znam odakle bih počeo nego od mojih igrača koji su zaista marljivo radili da bi došli do ovoga, zaista nije ni malo lako obraniti naslov prvaka. Imali smo strašnu konkurenciju u Buku, ali smatram da smo ipak više pokazali što i tablica govori. Tri godine radimo i to dolazi na naplatu. Zahvala dečkima, zahvala navijačima, bivšem predsjedniku i upravi kao naravno i aktualnima! Hvala svim Kaptolčankama i Kaptolčanima koji su nam davali veliku podršku, kako danas tako i tokom čitave sezone, našoj općini! Dečki su zacrtali da žele doći do sto golova u sezoni, ja im u svlačionici nisam ništa rekao, samo 11 koji kreću i oni su to odradili ovako kako su odradili! Svaka im čast! Iako su svi bili sjajni moram istaknuti našeg Branka Sadileka koji je prvi strijelac lige i naša velika snaga! Darmopil? On zbog specifičnog posla ne može trenirati i kao pravi sportaš je rekao da nema smisla da nekom uzima mjesto, sigurno će ostati registriran i kada se ukaže prilika pomoći nam i u višem rangu natjecanja. Hvala i njemu i svim ostalim dečkima, ništa od ovoga mi ne bi napravili da nismo klapa, da nismo ekipa i kada se igra i kada se slavi i kada se izgubi! Sad idemo proslaviti, zaslužili smo, nakon toga malo odmoriti a onda u pripreme za novu sezonu, morat ćemo dodatno raditi, pokušat ćemo se i pojačati, a nadam se da ćemo uskoro dobiti i tribinu na stadionu, da se ova prekrasna priča i na taj način zaokruži"– rekao je nakon utakmice za Sportalo Krešo Poleti, trener Kaptola.

– "A što reći, došlo nas je deset na noge prvaku, nismo imali puno šanse bolje proći, ali ipak je ovo sramota. No, što je tu je, možemo reći da smo odlučili prvaka kad smo pobjedili Buk iako je to bilo stvarno davno. Čestitam Kaptolu i na pobjedi i na naslovu, a mi smo konačno dočekali kraj i priliku da klub konsolidiramo i posložimo, ovakve nam se stvari ne smiju ponoviti" – izjava je Vladimira Deanovića, trenera Croatie.

 

TIM OSVJEŽENJE – BSK 3:0

Pomireni s gubitkom naslova, Bučani su u Kuzmicu stigli ispuhani, a domaćin je momčad koja takav pristup redovito kažnjava pa je BSK sezonu završio onako kako ju je i počeo, s tri komada u svojoj mreži! – Danas je bila dobra i otvorena utakmica pred dobrim brojem ljudi. Gostima je pripao početak utakmice gdje su igrali bolje ali bez prave šanse, drugi dio utakmice smo mi odigrali bez greške i lako otišli na 3:0. Ovo je bila zadnja utakmica pod imenom Tim osvježenje gdje smo triput bili prvaci i sad smo se od njega oprostili lijepom pobjedom – komentar je Josipa Banožića, igrača Tim osvježenja.

– Znali smo da Kaptol ne može ništa zakomplicirati pa smo jednostavno mlako i bezvoljno ušli u utakmicu. Imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili što je domaćin kaznio i zasluženo pobjedio na čemu im čestitamo. Meni je osobno žao zbog naših navijača da pobjedom nismo završili sezonu, no što je tu je. Čestitam dečkima iz Kaptola na zasluženom naslovu prvaka, mi smo svoje šanse sami prokockali, oni su ih iskoristili i svaka im čast – rekao nam je trener – igrač BSK-a Josip Jakovljević. 

 

DINAMO – JAKŠIĆ 2:6

U Vidovcima se vodila bitka za MŽNL, najzanimljivija utakmica posljednjeg kola kada je rezultat u pitanju, jer trebali su bodovi i jednima i drugima. Nakon dobrog uvoda Dinama, na kraju je Jakšić u drugom poluvremenu došao do uvjerljive pobjede i plasmana u regionalnu ligu. Za Jakšićanima je fantastična sezona, malonogometaši su se plasirali u 2. HMNL a NK Jakšić u ligu Brod-Požega!

– Baš smo željeli danas pobjedu ali jednostavno nije išlo, bili smo teški, spori i umorni. Malo smo slabije i trenirali ovaj tjedan, dečki koji su u juniorima su imali dvije utakmice, ovo je bila treća i osjetio se umor. Jakšić je to kvalitetno iskoristio, zaslužena pobjeda na kojoj im čestitam. S obzirom kakvu su nam sudbinu najavljivali jako sam zadovoljan odrađenim, ostaje tek malo gorak okus zbog ovog poraza na kraju – rekao nam je Ivo Marić, trener Dinama. – Malo tko je vjerovao da možemo završiti tu gdje smo završili, a evo pokazali smo i sebi i svima da možemo, da ova mlada momčad ima kvalitetu za pravi rezultat. Malo smo sami sebi zakomplicirali život i doveli se u situaciju da u zadnjem kolu odlučujemo o plasmanu, no dečki su to odradili stvarno sjajno, tokom čitave utakmice smo dominirali, u prvom dijelu smo promašivali, u drugom zabijali i došli do uvjerljive pobjede. Želio bih zahvaliti svojim igračima na prekrasnoj sezoni, ja sam počašćen što imam priliku biti dio ove ekipe. Našim sportskim prijateljima iz Vidovaca čestitke na lijepom gostoprimstvu i sportskom nadmetanju. Za kraj bih zahvalio i pohvalio ekipu Sportala za sve što radite, za sav trud koji ulažete u ovo i za promociju koju radite za sport. Siguran sam da je Sportalo velika motivacija mnogim mladima da se i dalje bave sportom, da kroz vas vide mogućnost da se i za njih čuje – riječi su Darija Pažina, trenera Jakšića. 

 

OMLADINAC – POŽEGA 3:3

Požega je u Čaglin došla sačuvati barem treće mjesto, no niti od toga ništa. Za gledatelje odlična utakmica sa šest golova, preokretima, dramom i podjelom bodova golom kapetana Crvenih Mire Lujića u samoj završnici. Požega je tako drugi put u nizu prokockala prednost u proljetnoj polusezoni, no sljedeće sezone na Rekreaciji će se igrati Međužupanijska liga Brod – Požega. – Prije svega bilo je prevruće za igrati, stvarno jako teški uvjeti, ali kako jednima tako i drugima. Konačno smo se malo kompletirali, imali smo i 5 dečki na klupi pa je to odmah malo bolje izgledalo. Da smo ovako igrali čitavu sezonu sigurno bi bilo više bodova na računu, ali što je tu je. Pohvalio bih Aračića koji je danas trkački odradio odličnu utakmicu. Mi se sad moramo odmoriti, ali i krenuti u slaganje momčadi, moramo se ekipirati i pokušati u sljedećoj sezoni biti u vrhu 1. ŽNL – kazao nam je Tomislav Topalović, trener Omladinca. – Za nas je prvenstvo završilo nakon Jakšića i Buka, nakon toga je samo odrađivanje posla, uspjeh je da smo se skupili danas i odigrali. Stvarno nema smisla komentirati suđenje, ajde što nam je poništio gol, što nam nije svirao čisti kazneni udarac, toliko čist da je i delegat u zapisniku napisao da ga je trebao suditi, ali što se na kraju još smije u lice je stvarno nevjerojatno. No, Omladinac se borio, zaslužili su taj bod, a nama ionako nije trebalo jer smo osnovni cilj, plasman u MŽNL već ranije osigurali – riječi su Željka Mitrovića, trenera Požege. 

 

MLADOST – LIPIK 0:3

Lipik igra u strašnoj formi, danas su upisali sedmu uzastopnu pobjedu i skočili na treće mjesto prvenstvene ljestvice. Pobjeda u Pavlovcima se svakako očekivala, no takve često znaju biti vrlo teške, tako i ova. Mladost se očito podigla, kvalitetniji su nego jesenas i nikome nije bilo pretjerano lako protiv njih ovog proljeća. U Lipiku sigurno najviše od svih žale što je sezona gotova, no već se i uvelike spremaju za narednu gdje će imati visoke ambicije i u toj MŽNL.

– Nije bilo lako danas, ali smo ponovno pokazali pobjednički mentalitet. Golove ne daje pojedinac, daje ih momčad i tako je bilo i danas. Domaćin se očito napalio, željeli su zaustaviti Lipik i to nam je potvrda da smo na pravom putu, postali smo meta protivnicima a to nešto govori o nama. Vjerujem da ćemo ostati na okupu, a onda ćemo biti vrlo konkurentni u MŽNL. Iskoristio bih priliku i čestitao Kaptolu i mom igraču Kreši Poletiju na zasluženom naslovu prvaka – komentirao je Vjeran Simunić, trener Lipika.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1410 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019 13:12