Ponedjeljak, 02 Rujan 2019 02:00

Požega u 2. kolu MŽNL na svom terenu pobijedila Zadrugar (Oprisavci)

POŽEGA-  U subotnjem dijelu 2. kola MŽNL Brod – Požega odigrana su tri susreta, druge prvenstvene pobjede upisali su Požega i Slavonac, a prvu Jakšić koji je na svom terenu slavio protiv Željezničara.

 

POŽEGA – ZADRUGAR 1:0

Požega je na najbolji mogući način iskoristila dobar ždrijeb koji joj je donio dva domaća susreta na startu i u sezonu kreće s maksimalnih 6 bodova. Junak današnje pobjede bio je Krunoslav Kahanek koji je matirao gostujuću obranu u 56. minuti utakmice. – Prije svega zaslužena pobjeda moje momčadi. Vrijeme je bilo jako teško pa možda mogu u tome naći razlog da osjećam da smo mogli i bolje odigrati. Bili smo bolji, rastrčaniji i na kraju smo uspjeli zabiti gol i pobijediti. Gostima čestitke, odigrali su dobru utakmicu, došli su se zatvoriti i uzeti bod, bili su blizu ali ipak smatram da smo bili bolja momčad danas. Ništa, čestitke mojim igračima na pobjedi, ovakve nas utakmice čekaju i dalje, spremamo se za prvo gostovanje kod Željezničara sljedećeg vikenda – rekao nam je Krunoslav Podoljak, trener Požege.

 

HAJDUK – SLAVONAC 1:4

Iznenađujuće loš start Hajduka u sezonu, niti prednost domaćeg terena nije bila dovoljna Grubišićevoj momčadi da dođe do prvog prvenstvenog boda protiv sjajno raspoloženog Zadrugara. Slavonac je poveo u 11. minuti golom Rose, u 48. minuti za 0:2 zabio je Krešimir Ferić, domaći u 52. minuti dolaze do prvog i jedinog pogotka na utakmici golom Kovačića. A za visoku pobjedu od 1:4 zabijaju još Sremac u 67. i Padrić u 87. minuti. – Moram čestitati trenutno boljoj i puno iskusnijoj ekipi. Mislim da smo mi platili danak toj našoj mladosti, ali siguran sam da će to doći na svoje, dečki jako dobro rade i to će doći na naplatu kako budemo i skupljali iskustvo igranja ovakvih utakmica. Gosti su zaista odlična momčad, iskusna, prekaljena i nema baš nikakve zamjerke njihovoj pobjedi. Možda da smo mi iskoristili neke svoje prigode u prvom poluvremenu bi i zakomplicirali utakmicu, ovako nemamo što reći nego samo nastaviti s još jačim radom – poručio je Siniša Grubišić, trener Hajduka.

 

JAKŠIĆ – ŽELJEZNIČAR 2:1

Jakšićani su došli do povijesnog slavlja, prvog u novome, regionalnom natjecanju. Za Jakšić oba gola zabio je silno opasni Željko Parobek u 40. i 73. minuti, a za goste gol u 57. minuti zabio je Matej Dubac što se nije pokazalo dovoljnim za gostujući bod. – Teška utakmica za nas nakon 21 godine ovaj rang natjecanja je u Jakšić. Dobra utakmica po teškom vremenu u kojoj smo bili bolja momčad većim dijelom utakmice te nismo iskoristili nekoliko stopostotnih prilika ali na kraju prije svega iskustvom dolazimo do zaslužene pobjede. Moram pohvaliti i odlično suđenje već drugo kolo zaredom kao i goste koji su odigrali fer utakmicu. Čestitke mojim dečkima koji su opet pokazali karakter – komentar je Darija Pažina, trenera Jakšića. Nakon što su u subotu Požega i Jakšić osvojili po tri domaća, a Slavonac po drugi put tri gostujuća boda danas su odigrane i preostale četiri utakmice 2. kola Međužupanijske lige Brod – Požega.

 

SIKIREVCI – LIPIK 1:4

Nakon domaćeg poraza kojim su otvorili sezonu, nogometaši Lipika su danas uvjerljivo slavili u Sikirevcima i tako ispravili krivi korak na startu. Strijelci za Lipik su Brandon Katie, Brayan, Janković i Kaurin. – Šta reći nakon ovakvog poraza? Ljudi su nas potpuno potukli, čestitali smo im na terenu, čestitamo im i ovim putem – komentar je Martina Rakitić, trenera Sikirevaca.

 

KAPTOL – KUZMICA 3:5

Kaptol i Kuzmica zaista ne znaju odigrati “normalnu” utakmicu, iako bi zapravo ovakve utakmice trebale biti normalne! Izađeš na teren i nadigravaš se, tražiš gol više od protivnika! Po tko zna koji put ove dvije momčadi igraju utakmicu s puno golova, a i ovoga puta kao pobjednik su izašli Kuzmičani koji polako postaju crna mačka Poletiju i društvu. Kuzmičani su poveli u 3. minuti golom Filipa Novaka, a minutu nakon Sadilek izjednačuje. Za domaće Valentin Pranjić zabija za vodstvo u 30. minuti, ali nakon tri minute Lucović izjednačuje. Domaći imaju ponovno vodstvo u 52. minuti golom Novaka, a onda u 82. minuti Rotim izjednačuje, Šporčić zabija u 88. minuti za vodstvo a Grbeš zabija u 90. minuti za konačnih 3:5. – Jako čudna utakmica danas. Čestitam Kuzmici na pobjedi, trenutno su bolja momčad. Ovako kako smo danas odigrali se ne igra nogomet, moji igrači nisu zaslužili bod. Nismo imali sreće, ali sreću treba izazvati, ne može se stajati na terenu i čekati sreću – izjavio je trener Kaptola Krešo Poleti. – Bila je jako dobra utakmica, rekao bih na trećeligaškoj razini. Čestitam Kaptolu na fer i korektnoj igri, a mojim dečkima na pravom pristupu i naravno pobjedi – za Sportalo je rekao trener Kuzmice Ivo Papak.

 

OMLADINAC – MLADOST 1:2

Omladinac je izgubio od gostujuće Mladosti rezultatom 1:2. Za Mladost odlično je odigrao Stefanović koji je zabio dva gola u 27. i 30. minuti, a za domaće precizan je bio Martić u 69. minuti te je konačni rezultat utakmice bio 1:2. – Omladinac je danas odigrao jako lošu utakmicu, gosti su bili bolji, bili su odlični i zasluženo su odnijeli sva tri boda u Sibinj na čemu im čestitam – mišljenje je Ivana Pavkovića, trenera Omladinca. – Tvrda utakmica koju smo mi dobro otvorili, poveli smo 2:0 i propustili još nekoliko prilika za odlučiti utakmicu. U drugom poluvremenu je domaćin pokazao kvalitetu, digli su se, smanjili i bili opasni ali smo uspjeli sačuvati prednost i po meni zasluženo pobjedili – rekao je nakon susreta Dinko Rosandić, trener Mladosti.

 

SVAČIĆ – TOMISLAV 1:0

Svačić je u prvom domaćem susretu došao do prve prvenstvene pobjede. Strijelac pogotka vrijednog 3 boda bio je Lasić u 65. minuti susreta.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1332 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Rujan 2019 14:39