Ispiši ovu stranicu
Utorak, 17 Rujan 2019 02:00

Pobjede Dinama (V) i Croatie (M) u 4. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Požeško slavonski prvoligaši s dvije subotnje utakmice otvorili su četvrto prvenstveno kolo, a u odigranih 190 minuta nogometa palo je čak 13 golova. Sloga je slavila u Rajsavcu kod Dinama dok je Papuk uvjerljivo u Velikoj svladao Sulkovce

 

DINAMO R. – SLOGA 4:5

Odličnu i punu preokreta utakmicu odigrali su Dinamo i Sloga u Rajsavcu, a u konačnici su se veselili gosti. Jurica Bešlić je i sa desetak dana manje od 43 godine na leđima pokazao da je za ovu ligu istinska klasa, zabio je četiri pogotka i odveo svoju momčad do vrijedne pobjede. No, unatoč takvom učinku legende požeškog nogometa prvo ime utakmice nije on nego Marko Blašković. Čovjek je došao odigrati utakmicu unatoč tragediji koja je pogodila i njega i njegove prijatelje nakon što je život izgubio njegov najbolji priatelj Ivica Zeba. Došao i pokidao za njega kako je rekao prije polaska na utakmicu! Kapa do poda Majstore!

 - Nije nas bilo danas jer je subotnji termin. Neki su radili, vratar Mislav Mitrović nam ima svatove želimo mu sve najbolje kao i njegovoj Mariji. Na kraju sam morao i ja igrat iako u prva 3 kola nisam igrao. Poveli smo, pa dobili 3 smiješna gola. Drugo poluvrijeme smo se vratili na 3-3. Pa opet dobili preglup gol. Opet smo se uspjeli vratiti na 4-4. I na kraju su nas nogometni bogovi nagradili (ako postoje) pogotkom Franje Kolomaza kojem je ovo prvi službeni nastup. Osim Mitrovića nije danas bilo ni Škode, Bradića, Čolića pa sam morao i sebe staviti u sastav. Imamo sad 2 tekme koje moramo dobit, Dragovoljac kući i Pavlovci vani kako bi ova 3 boda dobila na važnosti. Želim izraziti sućut obitelji Zeba na njihovoj velikoj tragediji kao i cijele naše nogometne obitelji. Naš Maki Blašković koji je Ivicin veliki prijatelj je odigrao maestralnu utakmicu, imao 4 asistencije i opravdao svoj nadimak – “gradački bog nogometa”. Čestitke Rajsavčanima na korektnom i sportskom ponašanju, želim im sreću u nastavku sezone – riječi su Jurice Bešlića, junaka i trenera Sloge. 

 

 

PAPUK – SULKOVCI 4:0

U večernjem terminu nogometaši Papuka došli su do uvjerljive pobjede protiv gostiju iz Sulkovaca koji su tako drugo kolo u nizu prilično teško stradali. Domaćin je svoju šansu dočekao u drugom poluvremenu, prvi je mrežu gostiju zatresao Šilhan, a onda su do kraja Veličani golovima Šubare, Samardžije i mladog Čakalića došli do uvjerljivog slavlja.

– Teško izborena, ali zaslužena pobjeda. Danas smo bili bolja ekipa, otvorilo nam se pred kraj utakmice i ostvarili smo visoku pobjedu. Nažalost današnja utakmica, kao što će vjerojatno i sve ovog vikenda, protekla je u sjeni tragične smrti igrača Požege Ivice Zeba. U ime nogometnog kluba Papuk, i svoje osobno ime izražavam sućut obitelji Zeba. – izjava je Valentina Raguža, trenera Papuka.

– Za nas dosta teška utakmica,falilo nam je 6 igrača,1. Poluvrijeme odlično sa strane moje ekipe,imali smo dvije šanse, nažalost nismo ih iskoristili. Drugo poluvrijeme potkrala se greška, jedna pa druga i na brzinu gubimo 2:0, na kraju primili smo još dva pomalo nezrelo, ali ekipa se trudila i dala sve od sebe. Čestitam protivniku na pobjedi i idemo dalje – kazao je nakon utakmice Dario Blašković. Nakon što su u subotnje dvije utakmice napadači bili vrhunski raspoloženi i postigli su 13 golova, danas su se u 4 dvoboja mreže tresle puta.

 

U nedjelju su odigrane četiri preostale utakmcie dok je susret BSK-a i Graničara iz Zagrađa odgođen zbog smrti Ivice Zebe, donedavno igrača momčadi iz Buka.

 

OMLADINAC – CROATIA D.O. 3:1

Još jedna luda utakmica u Čaglinu i ponovno sa sretnim završetkom za domaće. I krenulo je odlično za Topalovićevu momčad, već u 6. minuti poveli su preko Vedrana Demšea koji je bio prvo ime utakmice u svakom smislu. Goste u rezultatsku ravnotežu već u 14. minuti varća njihov trener Marko Giacometti, a pred odlazak na odmor Demše i drugi put pogađa i donosi svojoj momčadi novu prednost. I u nastavku je Demše u glavnoj ulozi, no ovoga puta u negativnom kontekstu zaradivši dva žuta kartona u jednoj minuti čime je svoju momčad ostavio s dva igrača manje jer je ranije kod rezultata 1:1 isključen i Josip Knežević. Nije to spriječilo OMladinac da još jednom svlada Špelića, u 88. minuti to je učinio Josip Obradović koji je sigurno realizirao najstrožu kaznu.

– Prije svega želim izrazit sućut obitelji Zeba od uprave, igrača i moje osobno ime. Povedemo jako rano, gost se vrati. Ostanemo s igračem manje u 30 minuti ali mi na poluvrijeme idemo sa 2:1 sa 2 gola Demšea. Gosti su imali posjed lopte, a onda je i Demše isključen. Sa 2 igrača manje 5 minuta prije kraja jedanaesterac za nas i Obradović postavlja konačan rezultat 3 1. Čestitke mojim igračima i gostima na fer i korektnoj igri – izjavio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

– Čestitke domaćinu na pobjedi i na korektno odigranoj utakmici. Za razliku od naše ekipe domaćini su iskoristili svoje prilike, a mi ni nakon njihova dva crvena kartona nismo uspjeli zabiti gol. Jedna jako loša utakmica koju moramo što prije zaboraviti. Moram napomenuti i da smo imali jako loš raspored za sam početak prvenstva sa tri gostujuće utakmice u četiri kola. Sad nam dolazi nešto lakši raspored sa kojim očekujemo više bodova – izjavio je Marko Giacometti, trener Croatije. 

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – DOBROVAC 0:2

Nema kraja mukama Hrvatskog dragovoljca koji je i u četvrtom kolu doživio poraz i ostao na pozitivnoj nuli. Ovoga puta Drenovac su radosni napustili nogometaši Dobrovca kojima su veselje u završnici utakmice osigurali Luka Visković i Željko Popović koji je zabio debelo u sudačkom dodatku.

– Ovo gostovanje nam je bilo posebno teško jer smo znali da dolazimo protivniku koji je do sada nije osvojio bodove a nama je samo igrala pobjeda da se vratimo psihički i bodovnom jer nismo imali sreće u prethodnim kolima. Stoga smo očekivali nabrijanog i motiviranom protivnika. Cijelu utakmicu smo kontrolirali igru i mogu reći da smo zasluženo uzeli sva 3 boda. Velike čestitke mojoj ekipi koja je uz mnoge izostanke došla sa samo 13 igrača te odigrala tekmu s pravim pristupom, mirno u obrani,pametno u sredini i iskusno u napada i to nam se sve vratilo. Domaćinu čestitam na fer i korektnoj igri – mišljenje je Tomislava Kužileka, trenera Dobrovca. 

 

MLADOST – CROATIA M. 1:5

Mihaljevčani nastavljaju s odličnim igrama i iz Pavlovaca se vraćaju s uvjerljivom pobjedom. Nije počelo baš dobro za goste, Bruno Kićan je donio rano vodstvo Mladosti, no i gosti brzo odgovaraju preko Kristijana Kelebude. U nastavku Croatia dodaje gas i odlazi do uvjerljive pobjede, po pogodak su postigli Rafael Brezić i Eugen Šarić, a s dva je pobjedu ovjerio Davor Kaurić.

– Prije svega želim izraziti iskrenu sućut obitelji i supruzi radnog kolege Ivice Zebe. Utakmica je i počela u tom tonu minutom šutnje, a što se tiče utakmice potpuno zaslužena pobjeda mojih igrača kojima čestitam na pobjedi. Utakmica fer i korektna, ekipi Pavlovaca želim uspješan nastavak prvenstva, a svojim igračima želim da se ne umisle jer još nista nismo napravili – riječi su Gorana Vrgoča, trenera Croatie Mihaljevci.

 

DINAMO V. – GRANIČAR B. 2:1

Derbi kola u Vidovcima otišao je na stranu Dinama pa je tako okončana sjajna serija momčadi iz Bučja. Domaće je u vodstvo doveo Tomislav Smojvir iz kaznenog udarca u 13. minuti, a već u 16. kapetan gostiju Zvonimir Prša poravnava na 1:1. Ovaj rezultat bio je aktualan sve do 54. minute kada Mateo Janjić postavlja konačnih 2:1 za Vidovčane.

– Jako dobra utakmica moje momčadi, nadigrali smo protivnika i zasluženo pobjedili. Gosti su došli po bod i služili se svim dopuštenim sredstvima da do njega i dođu, bilo je tu dosta zadržavanja, ležanja i odugovlačenja, no na kraju je moja momčad pronašla način kako zabiti – riječi su Ive Marića, trenera Dinama iz Vidovaca.

– Tijekom prvoga dijela susreta vrlo dobro smo parirali protivniku te u ranoj fazi postigli zgoditak. U drugome dijelu, nakon ozljeda dvojice igrača, igramo oslabljeno. Protivnik je imao po nekoliko prilika koje nije uspio ostvariti. Međutim, možemo biti zadovoljni, jer smo se pokazali u lijepome svjetlu. Naglasak stavljam svojim igračima na dolaske na ovotjedne treninge, kako bismo se pripremili za domaćinski susret s Velikom. U ime NK “Graničar” Bučje i svoje osobno, izražavam sućut obitelji Zeba – komentirao je Anto Obućina, trener Graničara iz Bučja.

 

Sve utakmice 5. kola igraju se u nedjelju, 22. 09. 2019. s početkom u 16,30 sati. Sastaju se Sulkovci - BSK Buk, Graničar (B) - Papuk, Croatia (M) - Dinamo (V), Dobrovac - Mladost, Sloga - Hrvatski dragovoljac, Croatia (DO) - Dinamo (R) i Graničar (Z) - Omladinac.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1599 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 17 Rujan 2019 10:04