Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 26 Rujan 2019 02:00

Slavonija uvjerljivo poražena od Šibenika u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa

POŽEGA - Nogometaši Slavonije jučer su na svom terenu uvjerljivo poraženi od drugoligaša Šibenika u susretu 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa. Početak utakmice prošao je bez većih uzbuđenja, a onda je obrana Slavonije u petnaestak minuta poklonila tri laka gola gostima koji su tako ostvarili prolazak u daljnje natjecanje kupa bez da su se ozbiljnije umorili.

U 45. minuti Dino Bognar smanjio je na 1:3 iz jedanaesterca kojeg je izborio veznjak Marko Šubara na početku drugog dijela domaći su imali nekoliko situacija da se vrate u utakmicu koje nisu iskoristili.

Najveću priliku imao je nakon dobre povratne lopte Marka Šubare napadač Ivan Smojvir, ali je njegov udarac na liniji rukom zaustavio jedan igrač Šibenika. Da je osječki sudac Andrej Burilo tu pokazao na jedanaesterac što je morao i isključio igrača Šibenika koji je rukom spriječio čist pogodak Slavonija bi ponovno bila u igri ali kako se sudac iz nepoznatog razloga nije oglasio Šibenik je zadržao prednost od 2 razlike i jednak broj igrača u polju.

Kad je u 76. minuti Luka Juričić koji je u igru ušao u 68. minuti umjesto Antunovića zabio za 1:4 priči je ipak bio kraj. 

Prava je šteta što Slavonija nije duže držala rezultatsku neizvjesnost jer su uz pomoć petstotinjak gledatelja na Stadionu kraj Orljave "Plavi s Orljave" mogli sigurno napraviti više u ovom susretu. 

U igru nije ulazio ponajbolji igrač gostiju Davor Kukec koji je cijeli susret bio na klupi Šibenika čiji je trener od ove sezone Krunoslav Rendulić koji je s trenerom Slavonije Daliborom Bognarom dugi niz godina dijelio svlačionicu u zlatnim vremenima požeške Slavonije sredinom devedesetih godina kao i prije petnaestak godina u prvoligaškim danima veličkog Kamen Ingrada. 

U dresu Šibenika uspješno nastupa bivši igrač Papuka, Slavije, Lokomotive i Istre, dvadesetčetverogodišnji Kutjevčanin Ivan Antunović koji je zabio za vodstvo gostiju od 0:2. U redovima Slavonije nalazi se njegov mlađi brat, sedamnaestogodišnji Karlo Antunović koji je ovu utakmicu bio na klupi i nije ulazio u igru. 

Nakon kupa igrači Slavonije se okreću prvenstvenim obvezama. U 7. kolu 3. HNL - Istok, u subotu, 28. rujna s početkom u 16,00 sati u Požegi gostuje Sloga (Nova Gradiška).

Nakon dva gostujuća poraza u Oriovcu i Jurjevcu u ovom susretu očekuju se sigurna 3 boda pogotovo jer je Sloga na pretposljednjem, 15. mjestu sa samo 3 boda (1 pobjeda, 5 poraza) dok je Slavonija na 6. mjestu sa 10 bodova (3 pobjede, 1 remi, 2 poraza). 

 

Pročitano 1372 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 27 Rujan 2019 23:09