Ponedjeljak, 28 Listopad 2019 01:00

Pobjeda Lipe, remi Parasana u 9. kolu 2. ŽNL, Graševina (Vetovo) jesenski prvak

POŽEGA - Požeški drugoligaši odradili su jesenski dio sezone, a nakon njega najviše razloga za zadovoljstvo imaju u Vetovu gdje su osim sjajne priče s novim imenom koja je obišla čitavu Hrvatsku i na terenu napravili veliki posao. Predvođeni sjajnim Mirkom Soldom promarširali su ligom i pobijedili u svim utakmicama, pa su i unatoč oduzetim bodovima završili kao jesenski prvaci. U posljednjem su kolu na svom terenu s 4:0 nadigrali susjede iz Ovčara.

Lipa se u posljednjem kolu dočepala drugog mjesta uvjerljivom 5:2 pobjedom nad Dinamom, a zahvaljujući remiju Parasana u Eminovcima. Dinamo je rano poveo golom Munića, no Lipa golovima Mijatovića i Antonia Vinkovića do poluvremena radi preokret. U nastavku domaćin golovima Rabića, Rodića i Malčića osigurava uvjerljivu pobjedu, dok je Hejtmanek još malo ublažio poraz gostiju iz Badljevine.

Utakmica u Eminovcima je bila odlična, domaćin vratio nakon 0:3 do konačnih 3:3. Uzbudljivo je bilo i u Prekopakri gdje je Slavonija s 3:2 bila bolja od Slavena koji je prvi došao do prednosti preko Petra Jozića. Izgledalo je to dobro za goste sve do početka drugog poluvremena kad su u dvije minute sve prosuli, Jurišić i Denis Bahnik su napravili ekspresni preokret, a onda desetak minuta kasnije prednost Slavonije povećao je Sudar. Gosti su u 88. minuti preko Hipa smanjili na 3:2, no do boda nisu mogli.

Jovača je na gotovanju u Biškupcima potvrdila da je ove jeseni u odličnoj formi, s uvjerljivih 0:3 za koje je najzaslužniji dvostruki strijelac Lengelić jesen su završili kao četvrta momčad lige.

 

Rezultati 9. kola : 

GRAŠEVINA – OVČARE 4:0

LIPA – DINAMO 5:2

EMINOVCI – PARASAN 3:3

SLAVONIJA – SLAVEN 3:2

BSK -.JOVAČA 0:3

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1314 puta