Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Studeni 2019 01:00

Slavonija poražena u derbiju 12. kola 3. HNL - Istok na gostovanju kod Marsonie u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD - Slavonija je u 12. kolu poražena na gostovanju u Slavonskom Brodu kod Marsonie pogotkom iz jedanaesterca u 92. minuti. Prve 23 minute bez ikakvih prilika bilo na jednoj bilo na drugoj strani, baš ništa vrijedno spomena. A onda u 24. minuti Marsonia dolazi do vodstva, jedna duga lopta iz zadnje linije preletjela je goste, trebala je završiti u Bošnjakovu naručju, no on se umjesto da je pokupi odlučio vraćati na liniju što je iskoristio Hrvoje Mišić, prvi došao do nje, riješio se jednog braniča i rutinski pogodio za 1:0.

Samo minutu kasnije Marčetić sjajno kroz noge protivniku gura loptu za Mateja Pehardu koji je mirno gura pored Memovića za 1:1. U 29. minuti Bošnjak fantastičnom obranom u situaciji 1 na 1 ispravljao raniju grešku. Nakon tog drugog gola igra je malo živnula, no i dalje to nije bio nekakav nogomet dostojan borbe za jesensku titulu 3. HNL. Sljedeće veliko uzbuđenje dogodilo se u posljednjoj minuti prvog dijela kada je Mišić među trojicom Bijelih došao do lopte, dao ju za Jašarevića koji s 14-15 metara topovskim puca ali pogađa samo gredu.

U nastavku puno bolja utakmica, pose ice od Marsonije koja je se nije zadovoljila bodom. Dva puta je Bundavica tukao s ruba kaznenog prostora u uvodnih desetak minuta. Mišić je imao najbolju priliku kada je ostao sam pred Bošnjak om, no njegov udarac je odskakutao tik pored vratnice. Sjajan prodor br 14 po desnoj strani i dobra povratna lopta našli su Jašarevića koji puca sa desetak metara, bio bi to siguran pogodak ali se u kazao Marčetić i uklizavanjem spasio svoju momčad. Kako je vrijeme odmicalo tako je pritisak domaćina rastao, poslao je Ostojić u završnih 10 minuta u napad i kapetana Čanića, a opća ofenziva isplatila se u sudačkom dodatku. 

Jedan od brojnih ubačaja u gostujući kazneni prostor gdje se stvorila velika gužva u kojoj je Krešimir Plešić zakačio Šimca što je značilo najveću moguću priliku za domaće. Odgovornost je preuzeo Dino Bundavica, Bošnjak je pogodio stranu ali je udarac bio snažan i precizan i moglo je krenuti slavlje domaćih. Prekrasno je bilo vidjeti gotovo punu tribinu kako skandira Marsa, Marsa.. Bila je to prava nogometna atmosfera uza Savu!

– Pravi derbi, tvrd, borben i bez puno velikih šansi. Smatram da smo bili bolja momčad, posebno u drugom poluvremenu. To na kraju i rezultat pokazuje, 1:1 na odmoru, 2:1 na kraju. Mislim da smo zaslužili ove bodove, čestitam svojim igračima na velikoj borbi, dobroj igri i naravno pobjedi – za Sportalo je rekao Braslav Ostojić, trener Marsonije. 

– Šteta, ovako desetkovani izdržali smo 93 minute i onda dobijemo gol iz jedanaesterca. Strašno mi je žao zbog mojih igrača koji su ostavili srce na terenu, borili su se i giljali 90 minuta i onda ostali bez svega. Suđenje je bolje da ne komentiram, davao im je stalno te prekide iz kojih su išli ubačaji u kazneni prostor što je njihov najjači segment igre i na kraju je to i presudilo. Ne želim da netko ovo krivo shvati, Marsoniji sve čestitke na pobjedi, i oni su se maksimalno borili i bili zaista korektni tokom čitave utakmice – komentar je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

U 13. kolu "Plave s Orljave" očekuje županijski derbi protiv Slavije (Pleternica) koja je u ovom kolu na svom Stadionu s uvjerljivih 6:0 svladala Oriolik (Oriovac). Utakmica Slavonija - Slavija igra se u subotu, 09. 11. 2019. s početkom u 14,00 sati na Stadionu kraj Orljave. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1355 puta