Ponedjeljak, 04 Studeni 2019 01:00

Mlađi pioniri Slavonije bili su pratitelji igrača na utakmici 1. HNL : NK Osijek - HNK Rijeka

OSIJEK / POŽEGA - Mlađi pioniri Slavonije jučer su bili gosti Nogometnog kluba Osijek na utakmici 10. kola 1. Hrvatske nogometne lige između NK Osijek i HNK Rijeka. Igrači Slavonije prije početka susreta izašli su na teren Stadiona u Gradskom vrtu kao pratitelji igrača Osijeka i Rijeke te sudačke petorke. 

Ovo gostovanje dogovorio je voditelj omladinskog pogona Slavonije Krešimir Brkić koji je za vrijeme svoje prvoligaške igračke karijere bio član oba kluba, i Osijeka i Rijeke. U trenutku kad su igrači Slavonije dobili na poklon 5 kvalitetnih nogometnih lopti od svojih domaćina Brkića je preko službenog razglasa kao bivšeg igrača kluba s Drave posebno pozdravio glasnogovornik Osijeka Mario Mihić što je popraćeno velikim pljeskom 3550 nazočnih gledatelja na Gradskom vrtu. Sa pionirima Slavonije je osim voditelja Brkića išao i njihov trener Nevio Berdi koji je također bio dugogodišnji prvoligaški igrač te velik broj roditelja. 

Mlade nade Slavonije mogle su nazočiti zanimljivom prvoligaškom dvoboju jer je Rijeka na poluvremenu imala vodstvo od 0:2 da bi utakmica završila pobjedom Osijeka rezultatom 3:2. 

Igrači Slavonije prije puta za Osijek morali su odigrati i prvenstvenu utakmicu 10. kola Kvalitetne lige mladeži Slavonije i Baranje, a protivnik im je na Stadionu kraj Orljave bio Željezničar (Slavonski Brod). Ekipa trenera Berdija ostvarila je uvjerljivu pobjedu rezultatom 5:0 (2:0). Hat - trick je zabio napadač Vito Papac, a po jednom su se u strijelce upisali Domagoj Mesić i Drago Marković.

Mlađi pioniri Slavonije trenutno su na 3. mjestu sa 27 bodova (9 pobjeda, 1 poraz, gol razlika 41:10) koliko ima i Osijek na 2. mjestu dok je prva Marsonia (Slavonski Brod) sa maksimalnih 30 bodova. 

Pročitano 2236 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 05 Studeni 2019 08:44