Ponedjeljak, 11 Studeni 2019 01:00

Slavonija svladala Slaviju u županijskom derbiju 13. kola 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

POŽEGA - Županijski derbi Slavonije i Slavije očekivano je otišao na stranu domaće momčadi koju ovoga puta s klupe nije vodio prvi trener Dalibor Bognar nego njegov pomoćnik Ninoslav Parmaković.

13. minuta bila je sretna za domaće, vodstvo je složio dvojac mladih prvotimca, Janček je lijepo povukao po lijevoj strani, dao za Ivana Smojvira koji pogađa za vodstvo Plavih. Nakon toga Slavija je preuzela kontrolu igre, imala blagu terensku inicijativu, no bez konkretnih prilika sve do 29. minute kad Dorić odlično mijenja stranu, daje za Kocijana koji je sjajno pogodio sa 18 metara, ljevicom od suprotne vratnice u mrežu za 1:1.

Pet minuta prije poluvremena nova velika prilika za Slaviju, Roberto Bognar je izveo skraćeni korner, najviši u skoku ne Gomerčić, ali je Bošnjak refleksno brani iako je udarac glavom bio vrlo dobar. Minutu nakon toga ista situacija na drugoj strani, ovoga puta Bošnjak boksa a Slavonija juri u kontru, Janček je donio loptu u kazneni prostor i kad je trebao poslužiti usamljenom Smojvira učinio je to loše pa je Solić uspio očistiti. U nastavku do prednosti ponovno dolazi Slavonija, asistent je ponovno Bognar, ovoga puta Dino koji u srcu kaznenog prostora nalazi Šubaru, a bivši prvotimac Slavije prima loptu, vara čuvara pa onda i vratara Slavije i gura loptu u praznu mrežu. Drugo poluvrijeme je bilo puno življe, za razliku od prvog više se mislilo o napadu nego o obrani. Nakon točno sat vremena igre lijepa prigoda za Pleterničane, Tokić je oštro ubacio na vrh peterca gdje je bio Nikolić, no nije stigao na pravi način na taj ubačaj pa je lopta otišla pored gola.

U sljedećoj minuti nova dva udarca Slavije, najprije Solićev pokušaj krajnjim napornom brani Bošnjak, a lukav pokušaj Bognara prolazi pored prve vratnice. Na drugoj strani odgovara Šulc, ali njegov udarac išao je točno u Karlića koji s njim nema problema. U 70. Gomerčić dobro proteže Bošnjak koji još jednom dobro reagira i čuva vodstvo svoje momčadi. 74. minuta donosi veliku grešku vratara Slavije Karlića koji je u čistoj situaciji napucao Smojvira od kojeg lopta u dugom letu ipak odlazi nekoliko centimetra pored stative.

Odmah u sljedećem napadu Nikolić izbija sam pred Bošnjak, lijepo ga prebacuje ali na žalost gostiju završava na vratnici. U 80. vratnicu, samo suprotnu, pogađa i Pavo Nikolić koji je poput brzog vlaka istrčao još jednu kontru. U samoj završnici Nikolić odličnom dijagonalom pronalazi Grbeša koji je iskosa išao sam na Bošnjak ali je traljavo pucao točno u domaćeg vratara. Minutu nakon toga na suprotnoj strani brza kontra Slavonije u kojoj Karlić van svog kaznenog prostora ruši Smojvira i zarađuje isključenje.

Na gol je stao Vinko Ančurovski, zaustavio nogom pokušaj iz slobodnog udarca u sudačkoj dodatku, a do kraja Slavija više nije uspjela ozbiljno zaprijetiti. A s obzirom na prikazano zaslužila je barem bod!

– Čestitam svim akterima današnje utakmice, mislim da su gledatelji mogli uživati u odličnom nogometu danas. Mi smo do pobjede došli na mišiće i na tomu čestitam svojim dečkima. Slavija je pokazala da je dobra, da je odlična momčad i danas je po mom sudu zaslužila najmanje jedan bod. Mi nismo bili pravi, nismo bili razigrani i lepršavi, ali na kraju su bodovi tu što je ipak najvažnije u ovom trenutku – rekao nam je Dalibor Bognar nakon utakmice.

– Doista nemam što zamjerit svojim dečkima, dali su maksimum, mislim da smo generalno bili bolja momčad danas, no i dalje imamo taj veliki problem s realizacijom što nas košta osvajanja bodova. Bili smo borbeni, bili smo rastrčani, dva puta smo pogađali okvir gola, a moj je dojam da nam lopta pomalo vraća jer više ne treniramo kao na početku sezone. Slavoniji čestitam na pobjedi i želim joj puno sreće u nastavku sezone – izjava je Damira Bognara, trenera Slavije.

Nogometaši Slavonije tako su sretno i spretno su došli do pobjede u županijskom derbiju protiv pleterničke Slavije. Nakon što su u posljednjih nekoliko dvoboja razočarali igrom, ovoga puta gledatelji su zaista mogli uživati u sjajnoj utakmici.

Iako je Slavonija pobjedila kako se i očekivalo, za dobru partiju nešto su zaslužniji gosti koji su se došli nadigravati, bili su i bolja momčad u većem dijelu utakmice, no Slavonija je pokazala da gledajući pojednačnu kvalitetu ima više aduta što je u konačnici i presudilo utakmicu. 

Atraktivnosti utakmice sigurno je pridonio rani gol Slavonije koju je u vodstvo doveo Ivan Smojvir, nakon toga Slavija nije željela čekati završnicu da bi krenula po poravnanje nego su odmah jurnuli prema vrataru Ivanu Bošnjaku, što je na drugoj strani ostavljalo dosta prostora pa je utakmica obilovala lijepim akcijama na obje strane.

Napadačka igra se Slaviji isplatila zahvaljujući mladom Filipu Kocijanu koji je majstorski zabio za 1:1. U drugom poluvremenu se igra dodatno rasplamsala, Pleterničani nisu odustali od napadačkog nogometa, pokušavali su doći do sva tri boda, dva puta pogađali okvir gola, natjerali Bošnjaka na dvije sjajne obrane i još nekoliko puta bili neprecizni.

Slavonija je čekala svoju šansu, a kad ju je dočekala preko Marka Šubare ju je pretvorila u pogodak i u pobjedu kojom ostaje u igri za jesensku titulu!

Konačno je to bio derbi kakav svi žele gledati, nakon serije antipropagandnog materijala koji je i doveo do razočaravajuće malo gledatelja na tribinama, ovoga puta bila je to utakmica koja je čista propaganda nogometa!

Uz pravo sportsko nadmetanje bez grubog starta i vrlo dobro suđenje dečki na terenu su pokazali zašto ih treba doći pogledati!

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1514 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Studeni 2019 13:17