Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 01:00

Požega osvojila bod na gostovanju kod Jakšića u 13. kolu Međužupanijske nogometne lige

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Nogometaši Požege gostovali su u obližnjem Jakšiću,  a utakmica protiv istoimenog domaćina je završila neodlučeno, 1:1. 

Jakšić je po tko zna koji put u završnim minutama ostao bez bodova, da utakmice traju recimo 80 minuta sada bi bili bezbržni u sredini ljestvice, ovako moraju čekati sutrašnji rezultat iz Sikirevaca da vide hoće li preuzeti fenjer. Počelo je odlično za Pažinovu momčad, kapetan Domagoj Kovačević još je jednom pokazao da ima top u nogama, pogodio je iz slobodnog udarca za vodstvo Jakšića u 70. minuti. U 88. minuti Požega ipak dolazi do boda, strijelac je bio Andrej Miler.

– Utakmica odigrana po kišnom vremenu, mogu reći da sam zadovoljan angažmanom svojih igrača da smo tako pristupili u prošlim utakmicama imali bi sigurno više bodova. Danas samo stvorili nekoliko izglednih situacija koje nažalost nismo iskoristili. Igrači Požege su nam praktički opalili jednom u okvir gola i zabili opet 5 minuta prije kraja. Na takvim situacijama moramo poraditi za drugi dio sezone. Čestitam i igračima Požege na fer i korektnoj utakmici. Suci po mojoj procijeni na visini zadatka – izjava je Darija Pažina, trenera Jakšića.

– Danas nije bilo baš puno nogometa pa se i nema šta komentirati. U glavnoj ulozi je bio sudac koji je zalutao na nogometni teren. Danas je imao bezbroj loših odluka protiv obadvije ekipe. Želim naglasiti da je danas dosudio prekršaj za slobodni udarac koji nije niti postojao i iz kojeg su domaći igrači postigli pogodak opravdanje mu je bilo da ni prošlo kolo sudac nije dosudio penal za Svačić pa je eto on odlučio provesti neku svoju pravdu, žalosno ali istinito. Domaćoj ekipi čestitam na fer i korektnoj utakmici – komentar je trenera Požege, Krunoslava Podoljaka.

NK Požega jesenski dio MŽNL je završila na 9. mjestu sa 16 bodova (4 pobjede, 4 remija, 5 poraza).

Rezultati 13. kola : Lipik 1925 - Hajduk 3:0, Slavonac - Kuzmica 3:0 i Jakšić - Požega 1:1, Sikirevci - Mladost 2:2, Kaptol - Tomislav 4:0, Omladinac - Željezničar 3:1, Svačić - Zadrugar 4:0.

U 14. kolu koje će se igrati sredinom ožujka 2020. sasataju se Hajduk - Požega, Jakšić - Zadrugar, Svačić - Željezničar, Omladinac - Tomislav, Kaptol - Mladost, Sikirevci - Kuzmica, Slavonac - Lipik 1925. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1317 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 12:09