Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Ožujak 2020 01:00

Dinamo (Vidovci) pobjedom nad Papukom prošao u 3. kolo Županijskog nogometnog kupa, Lipa poražena na svom terenu od Dobrovca

VIDOVCI / BUK / LIPA - U nedjelju, 08. 03. 2020. su odigrane tri utakmice 1/8 finala požeško slavonskog Županijskog nogometnog kupa u kojem su plasman u četvrtfinale izborili BSK Buk, Dobrovac i vidovački Dinamo, a nešto ranije isto je učinio i pakrački Hajduk koji je minimalno slavio na gostovanju u Jakšiću.

BSK je na svom terenu bio domaćin Omladincu iz Čaglina koji kao niti u prvenstvu nije imao puno šanse protiv Žutog stroja koji je već na samom otvaranju proljeća i više nego raspucan. Do odmora su gosti loptu iz mreže vadili 6 puta, u nastavku još toliko, ali su barem uspjeli preko Tomislava Topalovića postići počasni pogodak. Kod domaćih najraspucaniji je bio Valentino Podobnik koji je od 33 do 66 minute postigao 5 uzastopnih golova. Josip Jakovljević postigao je dva, Roberto Marčinović, Dominik Brankovan, Tomislav Tvrdy, Tomislav Mahulik i Marko Jakovljević zabili su po jedan za konačnih 12:1.

Vrlo zanimljivu utakmicu u Vidovcima su odigrali Dinamo i Papuk. Nakon miroljubivog prvog dijela u nastavku Luka Samardžija već u 47. minuti zarađuje drugi žuti karton pa gosti iz Velike ostaju s igračem manje, no domaćin to ne koristi, Marko Hruškar u završnici utakmice, u 82. minuti poravnava snage svojim drugim kartonom, no onda, u igri 10 na 10 Dinamo dolazi do pobjede. U 87. minuti Danijel Smojvir donosi prednost Dinamu iz kaznenog udarca, a u sudačkom dodatku konačnih 2:0 postavlja Marko Mirosav.

Dobrovac je rutinski odradio gostovanje u Staroj Lipi, već do odmora je imao sigurnih 2:0 i praktično osiguran prolaz. Prvi je domaću mrežu pogodio Pavle Tepeš u 21. minuti, a desetak minuta nakon toga najbolji igrač Dobrovca Željko Popović pogađa za 2:0. Isti je igrač u 77. minuti iskoristio najstrožu kaznu i postavio konačni rezultat i odveo svoju momčad u četvrtfinale Kupa.

U srijedu s početkom u 18,00 sati u Kuzmici se igra dvoboj međužupanijskih ligaša, na Arenu svjetlosti dolazi Požega, dok se dvoboj Sloge i Kutjeva igra u Trenkovu, u utorak, 14. travnja s početkm u 17,00 sati, nakon čega ćemo imati sve sudionike četvrtfinala.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1091 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 12 Ožujak 2020 15:02