Subota, 18 Travanj 2020 02:00

Ako do 30. 05. 2020. ne krene natjecanje u 3. HNL i nižim ligama prvenstva će se prekinuti

ZAGREB - Traje neizvjesnost oko nastavka nogometni natjecanja i sve je izglednije da će Stožer od od danas, 18. 04. produžiti pridržavanje mjera i zabranu okupljanja u većim grupama što znači daljnju zabranu treniranja i odigravanja utakmica.

S nestrpljenjem očekujemo nove rokove kojima se moraju prilagoditi i nogometaši. Ono što je vrlo izgledno je da će se vjerojatno Prva i Druga HNL odigrati do svog predviđenog kraja makar i u ljetnim mjesecima jer klupska infrastruktura i profesionalni odnos sportaša to mogu podnijeti no s amaterima od Treće HNL naniže je potpuno drugačija situacija. Većinom su igrači u radnom odnosu ili su studenti pa i đaci, klupska infrastruktura tek rijetkima dopušta igranje utakmica u večernjem terminu, a igranje preko tjedna za amatere je čista utopija.

Tako razmišlja i radna skupina HNS-a koja će ukoliko se natjecanje ne nastavi do 30.svibnja prekinuti ista i proglasiti pobjednike. Do tada je nešto više od mjesec dana, statistički pokazatelji su sve bolji pa doista nije nemoguće da se amaterski nogomet zakotrlja krajem svibnja no i to je veliko pitanje kako odraditi utakmice bez publike i s velikim mjerama opreza, ima li to smisla uopće?

Vremena za odluke još ima, a prije svega se čeka odluka Stožera. Izgledno je da će u slučaju prekida amaterskih natjecanja prvaci steći pravo nastupa u višem rangu dok iz liga ne bi trebao nitko ispadati. Puno je tu pitanja glede dodatnih kvalifikacija koje bi se mogle odraditi kao i utakmice kupa pa je u tom smjeru i sabor jučer dao zeleno svjetlo za proširenje liga ukoliko to bude bilo neminovno i prijeko potrebno.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1950 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 19 Travanj 2020 11:10