Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 09:47

Croatia (Mihaljevci) uvjerljivo pobijedila Croatiu Donja Obrijež na njenom terenu u 17. kolu 1. ŽNL

POŽEGA - U 17. kolu 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske dvije utakmice odigrane su u subotu dok je pet susreta bilo na rasporedu u nedjelju. Do bodova su dvije posljednjeplasirane ekipe, Hrvatski dragovoljac je na svom igralištu hrvatskih vitezova u Drenovcu svladao trenkovačku Slogu dok je Graničar u Bučju bio bolji od Dobrovca.

S odličnim igrama u drugom dijelu sezone nastavila je i mihaljevačka Croatia koja je na gostovanju u Donjoj Obriježi uvjerljivo svladala tamošnju Croatiu rezultatom 1:4. 

PAPUK – DINAMO 4:0

Papuk je na krilima Željka Parobeka došao do nove pobjede protiv do sada maksimalnog Dinama. Domaći su tokom cijele utakmice vladali terenom, a njihov iskusni napadač Parobek postigao je tri pogotka, a jedan je dodao Marko Iličić.

- Znali smo da nas čeka motiviran domaćin željan osvete za kup,tako smo se i postavili,domaćin stvara šanse i promašuje, onda dobivamo 2 gola iz naših grešaka, nažalost u 44 min. našem kapetanu u jednom skoku pukao je nos ( kapetane brz oporavak) drugo poluvrijeme stvaramo par šansi ali nas domaćin kažnjava iz dvije kontre, zaslužena pobjeda jer su bili cijelu utakmicu bolji, pohvala sudačkoj trojci, sretno svima dalje. – rekao je Ivica Blašković, trener Dinama.

- Čestike momcima na zasluženoj pobjedi moglo je biti i više, bila je to jednosmjerna utakmica. Idemo dalje, a protivniku želim sreću u nastavku. – kratko je poručio Dalibor Banović, trener Papuka.

MLADOST – OMLADINAC 0:0

U Pavlovcima su se sastale dvije dobre momčadi, obje momčadi su htjele pobjedu i to su pokazale od prve minute. Bilo je to nadigravanje tijekom cijele utakmice, par dobrih prigoda sa svake strane, ali od prevelike želje za pobjedom ni jedna momčad nije uspjela postići pogodak. Pa je podjela bodova naj realniji ishod. Nakon što je u subotu Papuk uvjerljivo nadigrao Dinamo, a Mladost i Omladinac podijelili bodove u utakmici bez golova danas je odigrano i preostalih pet utakmica 17. kola 1. ŽNL Požeško slavonske.

GRANIČAR Z. – GRAŠEVINA 5:0

Za ples je potrebno dvoje, pa tako i za derbi. Nije ga bilo u Zagrađu, Graševina “nije došla”! Popili su gosti iz Vetova pet komada, pali na peto mjesto i prepustili četvrto svom današnjem domaćinu. 15ak minuta je trebalo da se domaći stroj zagrije a onda su do poluvremena zabili tri komada, redom Adam Srdarević, Ivan Jakovljević pa Josip Srdarević s bijele točke. Da ne bi bilo nekih nedoumica odmah na početku drugog poluvremena zabija i Vinko Ančurovski, a točku na i kao peti strijelac postavlja Tihomir Živanović.

– Odlična naša utakmica, čvrsto i agresivno smo krenuli i to se odlično pokazalo, Vetovo je nažalost došlo na nas teren u krivo vrijeme na krivo mjesto, oni su odlična momčad, ali eto tako se desilo. Mojoj momčadi skidam kapu, pokazali su karakter nakon slučajno izgubljene utakmice protiv Pavlovaca i nastavljamo dalje. Iznad svih, Graničar, ali Zagrađe! – komentirao je Hrvoje Ančurovski, trener Graničara.

– Danas su domaćini više željeli pobjedu i čestitam im na osvojenim bodovima. Moji dečki su danas podbacili svi do jednoga i dobro moraju razmisliti žele li ili ne žele. Slaba širina kadra danas je presudila utakmicu. Idemo dalje nadam se da smo svoje loše utakmice odigrali. – riječi su Daria Pažina, trenera Graševine.

SULKOVCI – BSK 2:6

Očekivano BSK piše nova tri boda i nakon gostovanja u Sulkovcima, gol razlika i dalje buja, uskoro će imati 100 golova više postignuto od sljedeće najefikasnije ekipe lige. Što se Sulkovaca tiče danak dvijema utakmicama prošlog vikenda platio je Robert Vidakušić koji je Graševini spremio dva majstorska komada, a danas je – branio! I opet zabio! Tko zna zna! Za goste iz Buka dva je puta pogodio Josip Jakovljević, dva puta Matej Blašković a po jednom Gabrijel Marčinović i Valentino Podobnik, dok je gostujuću mrežu osim Vidakušića naciljao i Luka Jovanović.

– Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, došli smo po tri boda to smo i ostvarili, ovaj tjedan ćemo se pripremati za Papuk, te se probati pobjedom odvojiti na velikih 15 bodova. Odlično suđenje sudačke trojke. Nogomet nogometašima – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

GRANIČAR B. – DOBROVAC

Konačno se otvorilo i Graničaru, za samo 20ak minuta riješili su pitanje pobjednika u dvoboju protiv Dobrovca i probudili nadu u ostanak među prvoligašima. Ekspresnu pobjedu osigurali su Mirko Bošnjak koji je pogađao dva puta te Josip Vukelić, dok je počasni pogodak gostiju djelo Božidara Tutića 20ak minuta prije kraja utakmice.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – SLOGA 2:1

S obzirom da je i Graničar pobijedio nije Dragovoljac stvorio nekakvu prednost u borbi za ostanak, no svakako je pobjeda vrlo ohrabrujuća uoči odlučujućih borbi u kojima ćemo doznati tko će sljedeće sezone u 2. ŽNL. Luka Banović je u otvaranju donio prednost gostima iz Trenkova, no već do odmora u junaka Drenovca prometnuo se Matej Garić koji je dva puta matirao Mitrovića i trasirao Dragovoljcu put do treće pobjede ove sezone, a druge protiv Sloge.

– Čestitam igračima Hrvatskog dragovoljca i njihovom treneru Željku Matijeviću na pobjedi! Planirali smo danas ostat neporaženi na Igralištu hrvatskih vitezova, ali nismo uspjeli. Dobro smo igrali do našeg vodstva, tad smo stali i dali domaćinu 2 brza gola. U drugom dijelu igralo se većinom na polovici domaćih, stvorili smo i dosta prilika, ali vratar Ivan Kovačević je bio odličan i nismo mogli ni do boda. Sad moramo uzeti sva 3 boda na našem terenu protiv Graničara iz Bučja kako bi imali mir u nastavku sezone. Pozivam i ovim putem moje Dragovoljce da mi daju podršku u jesenskim izborima za predsjednika NS PSŽ. Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

CROATIA DO – CROATIA M. 1:4

U dvoboju imenjaka uvjerljivo je slavio gost iz Mihaljevaca. Kao pravi imenjaci domaći su iskazali sjajnu dobrodošlicu, darivali goste u uvodnih 8 minuta čak tri puta što Vrgočeva momčad majstorski koristi i osigurava si nova tri boda. Za goste iz Mihaljevaca zabili su svi raspoloživi Vasići, Đuka, Stjepan i Nikola, među njih se umiješao Mario Rudar, dok je za domaću Croatiju strijelac bio Petar Špelić.

– Nogomet nogometašima – poručio je Goran Vrgoč, trener gostiju.

U 18. kolu dvije utakmice će se odigrati u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 17. 04. 2021. s početkom u 17,15 sati sastaju se Sloga - Graničar (B) i Dinamo - Mladost dok će u nedjelju, 18. 04. 2021. u 17,15 igrati Croatia (M) - Hrvatski dragovoljac, Graševina-  Croatia (DO), Dobrovac - Sulkovci, BSK Buk - Papuk i Omladinac - Graničar (Z). 

Pročitano 856 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 10:47