Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021 09:07

Odigrano posljednje, 26. kolo Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U subotu, 11. lipnja odigrane su sve utakmice posljednjeg, 26. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod – Požega. Titula je završila u vitrinama Omladinca, Kuzmica je završila kao posljednja, a Kaptol kao pretposljednja momčad lige.

MLADOST – SVAČIĆ 0:2

Zahvaljujući uvjerljivom porazu Kaptola Mladost je i domaćim porazom stigla do cilja i ostala u MŽNL. Svačić je sezonu zaključio gostujućim slavljem i u novo izdanje MŽNL će krenuti kao favorit broj jedan s obzirom na dojam iz netom završene sezone. Josip Nižić i mlađahni mu imenjak Grgić su u uvodnih 20 minuta donijeli Svačiću dva gola prednosti što su do kraja i sačuvali te sezonu završili pobjednički kao uvjerljivo druga momčad, ili najbolja od “ostatka lige” jer Omladinac objektivno kvalitetom nije pripadao ovom natjecanju.

– Čestitam gostima na pobjedi. Imali smo i mi svoje šanse, ali prelako smo dobili golove i teško je bilo vratiti se. Svakako zaslužena pobjeda gostiju u nikad mirnijem lokalnom derbiju. Mi se okrećemo preslagivanju i pripremi za daljnji rad kako bi sljedeća sezona NK Mladost bila što bolja. Uživajte u zasluženom odmoru! – izjava je Miroslava Stefanovića, trenera Mladosti.

JAKŠIĆ – OMLADINAC 0:5

Omladinac je sa stilom zaključio svoju savršenu sezonu, uvjerljivo slavlje u Jakšiću stiglo je kao šlag na šampionsku tortu. Toni Mrvelj bio je jedini strijelac u prvih 45. minuta, a u nastavku Jakšić više nije mogao pratiti ritam gostiju za koje su strijelci bili po dva puta Josip Ravlić i Ivan Stojanac.

– Jako dobra utakmica u kojoj je Omladinac pokazao zašto je najbolja momčad lige. Oni svoje šanse lakoćom pretvaraju u golove, dok mi ponovno nismo iskoristili ono što smo stvorili, a stvorili smo dosta toga. Nije bilo pritiska, igralo se stvarno lijepo i na tome sve čestitke i jednoj i drugoj momčadi, nemam što zamjeriti mojim momcima, borili su se, protivnik je bio bolji i to je to. Čestitam gostima na naslovu prvaka, a mojim igračima na ostvarenom cilju i osiguranom ostanku, isto tako i našem predsjedniku, upravi, načelniku i navijačima – komentar je Marijana Bakule, trenera Jakšića.

– Dobro smo odigrali i zasluženo slavili nad izuzetno korektnim domaćinom. Čestitke mojim igračima na fantastično odigranoj sezoni. Zahvaljujem svima na velikoj podršci od uprave do naših vjernih navijača koji su nas cijelu sezonu bodrili i pratili – izjavio je Ivan Pavković, trener Omladinca.

ZADRUGAR – DINAMO 7:1.

Dinamo je došao odraditi posao u Oprisavcima, nakon što je praktično postao beskućnik najmanje o čemu su Vidovčani mislili je nogomet pa ovakav kraj i nije iznenađenje. Zadrugar je bio razigran, Domagoj Baboselac posebno, postigao je tri pogotka i bio prvo ime utakmice. Dva puta je poentirao Kristijan Blažević kao i mladi Mario Luketić koji je sjajno iskoristio svojih 15-ak minuta na terenu. Jedini pogodak Dinama djelo je Matea Janjića.

– U današnjem zadnjem kolu smo ostvarili najveću pobjedu ali rezultat vara nije to baš bilo tako lako. Toliko o današsnjoj utakmici. Gostima sretno dalje. Još jednom čestitam ekipi iz Vrbe na prvom mjestu a Sportalu želim i dalje veliku čitanost – poručio je Josip Lončarević, trener Zadrugara.

– Rezultat je pokazatelj svega što smo prošli unazad deset dana i kako smo se odnosno nismo pripremali za zadnje kolo. Domaćinu čestitam na pobjedi – kazao je Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

SIKIREVCI – LIPIK 1925 2:0

Dobru utakmicu odigrali su Sikirevci i Lipik za kraj sezone, a nešto više pokazali su domaći nogometaši koji su sredinom drugog poluvremena s dva brza gola osigurali pobjedu kojom su preskočili svoje današnje goste na prvenstvenoj ljestvici. Prvi je mrežu Lipika načeo Filip Lekić, dok je posao u 73. okončao Adam Živić.

HAJDUK – TOMISLAV 2:0

Pakračani su pobjedom zaključili sezonu, odigrali odličnu partiju protiv Tomislava i od svojih se gledatelja oprostili slavljem. Matija Benković poentirao je u samom otvaranju utakmice, a u sudačkom dodatku konačni rezultat postavio je Matija Joščak. Zanimljivo je i jako lijepo pogledati početnu postavu Hajduka, sve vrvi od mladosti, samo vratar Šepović i Karlo Kligl nisu “bonus” igrači, odnosno kompletan ostatak momčadi i na terenu i na klupi rođen je u 21. stoljeću, Pakračani ne moraju brinuti za budućnost svog Hajduka!

– Poraz u Pakracu 2:0 od mlade i kvalitetne ekipe. Domaćin postiže pogotke na početku i kraju utakmice, mogli smo izgubiti i sa više razlike, a mogli smo i do izjednačenja tokom utakmice. Sve u svemu zadovoljni smo završetkom sezone, tj. drugom polusezonom gdje smo uz trud i dobre rezultate osigurali opstanak u MZNL, što nam je i bio cilj. Čestitam Gornjoj Vrbi na zasluženom osvajanju prvenstva. Ostajemo jedina ekipa koja im je otkinula bod tokom cijele sezone. Na kraju se zahvaljujem i Vama, portalu Sportalo, na suradnji i uvijek lijepim i optimističnim riječima za moju ekipu – poručio je Ivan Putniković, trener Tomislava.

KUZMICA – SLAVONAC 1:3

Kuzmica se od MŽNL oprostila porazom na domaćem terenu protiv Slavonca i vraća se u 1.ŽNL nakon dvije godine izbivanja. Josip Gospočić je u 5. minuti donio prednost gostima iz Kapele koju je u 59. minuti anulirao najbolji igrač Kuzmice Mislav Brnčić, no nije domaćin uspio do boda za oproštaj, do kraja je kapetan Siniša Klasić dva put morao po loptu u mrežu, jednom ga je na to prisilio Zdravko Gospočić, a jednom Tomislav Sedlo koji je postavio konačnih 1:3.

POŽEGA – KAPTOL 7:3

Požega je u derbiju začelja uvjerljivo nadigrala Kaptol i pokazala da je jednostavno i kvalitetnija i spremnija momčad te zasluženo ostaje u MŽNL dok Kaptol čeka rasplet kvalifikacija za 2. HNL nakon kojeg će znati gdje nastupa u sljedećoj sezoni. Koliko god bio klasa, nogometni velemajstor i radio probleme svim obranama, ne može Mile Pavelić sam, a dojam o igri Kaptola je baš takav, da čovjek igra sam. Ne doslovno, naravno.

Požega pak ima odličnu momčad, kvalitetom pojedinaca bi morali biti puno bliže vrhu nego poziciji gdje završavaju sezonu. Protiv Kaptola su to i zorno pokazali na terenu. Već do odmora bilo je sve odlučeno, velikih 4:0 i potpuna dominacija na terenu, a na kraju tih 7 komada sve govori. Prvi topnik Požege Krunoslav Kahanek spremio je tri komada i zaustavio se na 19 u sezoni, Josip Škoda, Alen Jagodić, Stjepan Zlomislić i kapetan Miroslav Lujić postigli su po jedan, dok je za goste dva zabio Mile Pavelić a jedan Ivan Uldrijan.

– Požega je puno bolja ekipa od nas, ovo je naša realnost. Svi smo u klubu čekali da se ovo završi. Šta je tu je, mi se u klubu moramo resetirati, posložiti bez obzira koju ćemo ligu igrati. Ovisimo o Belišću, no mi moramo raditi na sebi, moramo biti odgovorniji prema klubu i kada ne ide dobro a ne samo kada se borimo za prvo mjesto, sada kada je loše ostalo nas je jako malo. Igrat će se nogomet u MŽNL i sa Kaptolom i bez Kaptola, igrat će se nogomet u Kaptolu i sa i bez MŽNL. Još jednom koristim priliku čestitati Omladincu na naslovu prvaka, ljudi su nam svim održali lekciju, trebaju biti primjer svim klubovima kako se radi – riječi su Kreše Poletija, trenera Kaptola.

(sportalo.hr)

Pročitano 608 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021 09:52