Četvrtak, 17 Prosinac 2015 01:00

Juniori STK Požega ekipni prvaci Slavonije zapad

SLAVONSKI BROD - U subotu, 12. prosinca održano je ekipno i pojedinačno prvenstvo regije Slavonija zapad za juniore.

U konkurenciji ekipa iz Slavonskog Broda i Kutine ekipa juniora Stolnoteniskog kluba Požege je u prva dva kola ostvarila dvije pobjede protiv Graničara (Slav, Brod)  i Kutine rezultatima 3:0 da bi potom uslijedila utakmica za prvo mjesto.

Protiv ekipe Obrtničke škole Brod, koja je s Antonijom Gavranom prvim juniorom regije, računala na ukupnu pobjedu, ekipa mladih Požežana odigrala je odlične mečeve.

Prvo je Ivan Dujmović nakon odličnog uzbudljivog meča izgubio od Gavrana rezultatom 2:3, da bi potom Luka Kovačević pobijedio Tomija Stanišića rezultatom 3:0, a potom i Andrej Samarđić u neizvjesnom meču savladao Juraja Lovrića rezultatom 3:1.

Pobjedu juniorskoj ekipi donio je Luka Kovačević koji je u odličnom meču pobijedio Gavrana 3:1 što je bilo dovoljno za sigurnu pobjedu i osvajanje prvog mjesta na ekipnom dijelu prvenstva, te plasman na Prvenstvo Hrvatske.

U pojedinačnom turniru igralo se za službenog prvaka regije. Turnir je osvojio Antonio Gavran iz OŠB pobijedivši u finalu Antonia Krolu iz Graničara rezultatom 3:2.

Od igrača Požege najbolji rezultat je ostvario Ivan Dujmović koji je ispao u polufinalu upravo od pobjednika Gavrana nakon odličnog meča u 5 setova(2:3), čime je osvojio pojedinačnu brončanu medalju.

U nedjelju, 13. prosinca seniorska ekipa STK Požege u sastavu Marko Berdi, Hrvoje Dujmović, Ivan Dujmović i Luka Kovačević odigrala je na gostovanjima posljednja dva kola 2. HSTL.

Prvo su nastupili u Virovitici gdje je ekipa nakon visokog vodstva od 3:1 izgubila zadnja tri susreta, te upisala drugi neplanirani poraz ove sezone (3:4). U zadnjem kolu bio je na redu susret u Bjelovaru sa ekipom koja je imala isti skor kao i Požega.

Igrači Požege ovaj susret su odigrali puno kvalitetnije i rezultatom 4:1 zauzeli 2. mjesto nakon jesenskog dijela prvenstva.

Najveća vrijednost ovogodišnjih nastupa u 2. ligi je upravo nastup dva kadeta Požege i njihovo iskustvo koje stječu ovim nastupima ali i prve zapažene igre i pobjede u ligi.

Ovo mjesto na tablici osigurava nastup u kvalifikacijama za viši rang natjecanja, ali i ostavlja ekipu u borbi za naslov do kraja prvenstva

Pročitano 2073 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 17 Prosinac 2015 10:32