Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016 01:00

Dobri nastupi biciklista Luks Racing teama na XC utrci u Šidu

ŠID - Nakon pet mjeseci mukotrpnih i teških zimskih priprema koje su se sastojale od "suhih" treninga sastavljenih od plivanja, trčanja i teretane biciklisti Luks Racing Team-a su početkom trećeg mjeseca krenuli sa treninzima na biciklu.

Očekivanja ove sezone su puno veća i sigurno je da će rezultati biti i primjereni ovom planskom treniranju kroz zimske pripreme.

Tako su požeški biciklisti na prvi dan proljeća pohodili utrku u susjednoj Srbiji u Šidu gdje su sudjelovali na XC utrci.

Na utrci u Šidu u kategoriji Kadet nastupili su Mirko Budimlić i Nino Pavičić, u kategoriji Junior Zvonko Pedić i u kategoriji Elite Matej Skuzin. Već na prvom startu kategorije Kadet vidjelo se da su naši natjecatelji puno spremniji od ostalih natjecatelja i u kategoriji kadeta Mirko Budimlić osvaja prvo mjesto, a Nino Pavičić drugo mjesto.

U drugoj utrci startali su kategorije Junior i Elite gdje su nastupili naši biciklisti Zvonko Pedić u kategoriji Junior i Matej Skuzin u kategoriji Elite. Obojica su pokazala da su neprikosnoveni u toj utrci i obojica premoćno osvajaju prva mjesta u svojoj kategoriji. Zvonko drugoplasiranog u svojoj kategoriji na cilju utrke ostavlja za preko pola kruga, dok Matej svu konkurenciju obilazi za krug i utrku završava sa krugom prednosti pred svim ostalim natjecateljima.

Nakon XC utrke vozi se eliminator utrka sa četiri prvoplasirana i u toj utrci pobjedu isto odnosi požeški biciklist Zvonko Pedić i osvaja pehar pobjednika.

Sve u svemu bio je to vrlo zapažen nastup požeških biciklista na utrci u Šidu i pokazatelj da se planskim treninzima i pripremama može puno više očekivati od sezone 2016.

Sezona se nastavlja utrkom UCI C1 u Premanturi koja će se održati 02. travnja. 

Pročitano 1850 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016 10:12