Utorak, 12 Travanj 2016 02:00

Odlični rezultati juniora STK Požega na kvalifikacijama za Prvenstvo Hrvatske

SLAVONSKI BROD - U subotu, 09. travnja, u dvorani Obrtničke škole Brod održan je juniorski kvalifikacijski turnir regije Slavonije-zapad za plasman na Pojedinačno prvenstvo Hrvatske.

Na turniru su nastupili i juniori STK Požege u konkurenciji igrača Obrtničke škole Brod i Graničara Sl. Brod dok ostali igrači iz regije nisu nastupili.

Nakon nastupa po grupama najbolji rezultat imao je Andrej Samarđić koji je imao sve 3 pobjede te zauzeo prvo mjesto pobijedivši i glavnog favorita turnira Antonia Gavrana iz OŠB rezultatom 3:1.

U drugoj grupi Luka Kovačević je zauzeo 1. mjesto skupine dok se je Ivan Dujmović u daljnji tijek natjecanja plasirao kao drugoplasirani.

Polufinalni mečevi donijeli su veliku neizvjesnost i odličan stolni tenis. Antonio Gavran je u odličnom i uzbudljivom meču nakon velike borbe i propuštene meč lopte Luke Kovačevića pobijedio rezultatom 3:2.

Drugo polufinale odigrali su Andrej Samarđić i Ivan Dujmović koji je nakon vodstva od 2:0 u setovima propustio sigurnu pobjedu, te je nakon odigranih 5. setova pobijedio rezultatom 3:2.

U finalu je odigran još jedan zanimljiv i neizvjestan susret gdje je nakon početnog vodstva od 1:0 Ivana Dujmovića, Antonio Gavran preokrenuo meč u svoju korist i poveo 2:1 u setovima. Nakon toga Ivan Dujmović dobiva 4. set, te u fiksu 5. seta ostvaruje značajnu pobjedu protiv dvije godine starijeg protivnika, igrača prve ekipe OŠB-a koja nastupa u 1.Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi. 

Ovim rezultatom Ivan Dujmović i Antonio Gavran plasirali su se na Pojedinačno PH koje će se održati u svibnju u Dugom Selu, a Luka Kovačević i Andrej Samarđić podijelili su treće mjesto.

Juniori STK Požege nastupiti će na istom turniru kao pobjednici regije u ekipnoj konkurenciji.

Pročitano 1958 puta