Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 02:00

Održana redovna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza

POŽEGA – U prostorijama Hrvatske gospodarske komore večeras je održana redovna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza na koju se odazvalo čak 64 delegata od 70 članica Saveza.

Na početku sjednice izvješće o radu Saveza u 2015. godini iznio je predsjednik Nino Abramović koji je naglasio da Savez osim svakodnevnog rada sa strankama organizira brojne turnire i vodi nekoliko rekreativnih liga te pomaže udrugama u organizaciji njihovih sportskih priredbi. Istakao je da će se Savez u narednom razdoblju probati još više posvetiti sportu osoba s invaliditetom pogotovo što se tiče osiguravanja smještaja za te sportaše koji dolaze na natjecanja u Požegu. Savez se aktivno uključio i u pripremu izgradnju novog košarkaškog igrališta sa kvalitetnom podlogom, a koje će biti uređeno u sklopu izgradnje novih Gradskih bazena.

Predsjednik Abramović skupštinarima je obećao da će do sljedeće sjednice bit će izrađeni i novi kriteriji za raspodjelu, a predložio je i da se održi jedna sjednica Skupštine koja će na dnevnom redu imati samo tu točku. Istakao je potrebu za izradom Strategije razvoj sporta u gradu Požegi na čemu rade djelatnici Saveza. Na kraju svog izlaganja dotakao se problema sa smanjenjem broja sportaša radi odlazaka u druge sredine zbog zapošljavanja te da je samo u ovoj godini izdano više istupnica nego u proteklih desetak godina zajedno. Tako je istakao primjer nogometa gdje je u 2012. godini bilo 3600 registriranih nogometaša u našoj Županiji, a u 2016. ih ima 2200. Uz sve to iz godine u godinu sve je manje rođene djece pa je i to problem koji očekuje požeški sport u skoroj budućnosti.

Detaljno financijsko izvješće delegatima je podnio glavni tajnik Željko Mitrović. Njegovo izvješće je jednoglasno prihvaćeno i nije bilo rasprave jer su delegati s tim već bili upoznati u materijalima za Skupštinu koji su objavljeni na Internet stranici Saveza.

Nakon toga pristupilo se izboru novog glavnog tajnika Požeškog športskog saveza. Predsjednik Abramović upoznao je skupštinare da je natječaj objavljen u lokalnom tjedniku „Kronika Požeško - slavonska“ te da je u Savez stigla samo jedna zamolba i to od dosadašnjeg tajnika Željka Mitrovića.

Nakon toga se pristupilo glasovanju te je Željko Mitrović jednoglasno izabran za glavnog tajnika Požeškog športskog saveza u razdoblju od 2016. do 2020. godine. Novi stari tajnik Mitrović se zahvalio na izboru te u svom govoru istakao da će i dalje biti na svakodnevnoj usluzi svim članovima Saveza kao i u proteklih 28 godina koliko je zaposlenik PŠS-a. Mitroviću je ovo četvrti četverogodišnji mandat na mjestu glavnog tajnika s tim da je od 2002. do 2004. godine bio vršitelj dužnosti tajnika.

Nakon toga je jednoglasno usvojen plan rada Saveza u 2016. dok je financijska raspodjela za 2016. godinu usvojena sa jednim glasom protiv.

Na kraju sjednice nekoliko delegata je iznijelo svoje primjedbe na odnos Javne ustanove „Sportski objekti Požega“ prema njihovim udrugama. Zdenko Oroz (Karate klub Požega, Aikido klub) istakao je da ima problem prostora te da su prije nekoliko mjeseci podnijeli zamolbu za prostor u SD Tomislav Pirc gdje bi radili s djecom s posebnim potrebama ali da još nisu dobili odgovor. Petar Bosanac (Streljački klub Požega) naglasio je da njegov klub ima problem treniranja jer im je od strane Ustanove zabranjeno pucanje na Sportsko – rekreacijskom centru gdje su godinama trenirali. Tomica Galović (Građansko streljačko društvo Požega 1871) upoznao je nazočne da je njima razvaljeno streljište i da ima osjećaj da ih se želi istjerati sa Gradske streljane, a njegova udruga ove godine obilježava 145 godina postojanja i najstarija su gradska sportska udruga. Po njegovom mišljenju sa sportskim objetktima se loše upravlja. Marina Mihelčić (Twirling klub Požega) smatra da su sve članice Saveza velika snaga sportskog turizma i da se upravljanje odnosno određivanje termina u sportskim objektima treba vratiti Savezu. Predsjednik Abramović i glavni tajnik Mitrović obećali su da će uskoro obaviti sastanke sa svim udrugama koje imaju probleme i probati pronaći rješenje u dogovoru sa JU Sportski objekti Požega.

Ivan Begić (Boćarski klub Nada) iznio je problem organizacije natjecanja za sportaše s invaliditetom zbog pomanjkanja smještaja, a da bi njegova udruga mogla dobiti i domaćinstvo europskih natjecanja kada bi se to nekako riješilo. Irenka Milobara (Judo klub Judokan) iznijela je problem svog kluba koji je u sudskom sporu s Gradom Požega. Sjednica je trajala oko sat i pol vremena.

 

(Foto : Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 2002 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 23:54