Utorak, 26 Travanj 2016 02:00

Boćarski klub Nada organizirao Prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom

POŽEGA – Proteklog vikenda Sportska dvorana Tomislav Pirc bila je domaćinom Prvenstva hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom u organizaciji Boćarskog kluba osoba s invaliditetom „Nada“ iz Požege.

Natjecalo se ukupno 10 boćarskih klubova osoba s invaliditetom „Zagreb“ i „Uriho“ iz Zagreba, „Marijan Dobrinčić“ iz Velike Gorice, „Lastavice“ iz Đakova, „Osječki osmjeh“ iz Osijeka, „Istrijana“ iz Pule, „Pulac“ iz Rijeke, „Dan“ iz Slavonskog Broda, Varaždina, Splita i Požege.

Svečanom otvorenju natjecanja ispred Požeškog športskog saveza nazočili su predsjednik Nino Abramović i glavni tajnik Željko Mitović. Nazočni su bili i predstavnici boćarskog Saveza osoba s invaliditetom odnosno predsjednik Damir Juren, dopredsjednica i izbornica Nives Lukšić te tajnica sudačke organizacije Nikolina Jurković. U dvorani je bilo gotovo 200 natjecatelja i njihovih pratitelja.

Sve ih je pozdravio predsjednik BK Nada Ivan Begić koji je uručio i priznanja svima zaslužnima koji pomažu da Požega već niz godina bude domaćin ovog prvenstva na nivou države.

Članovi požeške ekipe ponovili su dobar uspjeh u natjecanju, koji već naši boćari postižu godinama, a kao takvi članovi su Hrvatske boćarske reprezentacije osoba s invaliditetom, te su Hrvatsku ali i grad Požegu zastupali na europskim natjecanjima diljem Europe.

 

(Foto : Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 2190 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 26 Travanj 2016 12:18