Četvrtak, 12 Svi 2016 02:00

Ronilački klub Požega sudjelovao na proslavi Dana grada Splita

SPLIT - Povodom blagdana Svetog Duje i Dana grada Splita požeški ronioci su se priključili Ronilačko-ekološkoj fešti "Sveti Duje od' mora" koju je organizirao Klub podvodno-istraživačkih radova “Mornar”.

Ronilački klub "Požega" je ujedno bio jedini klub iz Slavonije. Akcija je trajala dva dana i ponovno se dosta smeća izvuklo iz mora, od stakla do automobilskih i kamionskih guma što predstavlja opasnost za kupače ali i veliko ekološko zagađivanje, pa ronioci ponovno apeliraju na građanstvo da se osvijeste i da otpad odlažu na primjeren način jer ovako se ugrožava ekosustav, a zagađenja su na svim vodama gdje su ronili od mora, rijeka, pa do jezera. Jednostavno neodgovornosti ima previše-ističe voditelj ronjenja Zdenko Oroz.

Osim sudjelovanja u eko akciji požeški ronioci su obavili i stažno ronjenje i upoznali se sa sportskom disciplinom podvodna fotografija koja im je u planu rada za ovu godinu.

U sklopu te nove aktivnosti planiraju ovo ljeto u Požegi postaviti i izložbu podvodnih fotografija-doznajemo od Zdenka Oroza :"Zahvaljujući eko akcijama u kontaktu smo sa ljudima koji imaju vrhunsku opremu,znanje i iskustvo,a malo ljudi zna da Hrvatska ima svjetskog prvaka u podvodnoj fotografiji, tako da imamo od koga učiti,svi nam daju veliku podršku, spremni smo i mislim da ćemo uskoro realizirati i projekt podvodne fotografije kao još jedne aktivnosti našeg kluba". Požeški ronioci su nedavno imali i redovnu izvještaju skupštinu gdje su rezimirali rad u prošloj i najavili aktivnosti u ovoj godinu. Kalendar rada im je zgusnut. Već u mjesecu lipnju imaju dvije eko akcije, u Obrovcu i Trogiru, a plan je organizirati i eko akciju na području naše Županije, nadaju se da će imati prilike ponovno organizirati i ronjenje na Požeškim bazenima, na kojima su prošle godine održali oko 100 urona i na taj način potaknuti ljude,a posebno djecu da se uključe u rad kluba kako bi proširili članstvo ali i proširili aktivnosti u kojima bi mogli sudjelovati."

Pročitano 1935 puta