Srijeda, 15 Lipanj 2016 02:00

Bicklisti Luks Racing teama nastupili na utrci C1 ranga u Samoboru

SAMOBOR - U nedjelju je u Samoboru održana utrka svjetskog biciklističkog kalendara ranga C1 na kojoj su nastupili i biciklisti požeškog Luks Racing Teama. Utrka se bodovala i za Kup Hrvatske i Kup Slovenije, tako da je na utrci nastupilo preko 300 natjecatelja.

Požeški natjecatelji su nastupili u kategorijama Mlađi junior, Junior i Elite. Boje požeškog kluba na utrci u Samoboru branili su Matej Skuzin, Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić.

U utrci koja je startala u 10 sati nastupili su Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić.

U jakoj konkurenciji kategorije Mlađi juniori Mirko i Nino su startali iz prvog i drugog reda, na startu su krenuli sa vodećom skupinom i u utrci, po teškoj stazi, lošem kišovitom vremenu i nadasve jako teškoj stazi, su u prvom krugu držali priključak sa vodećima.

U utrci od tri kruga koji su dužine 4 km naši dečki su se držali dobro te Mirko završava na trećem mjestu od hrvatskih natjecatelja i ukupno deveti u kategoriji, a Nino uz tehničke probleme u drugom krugu završava na ukupno 21 mjestu.

U 10 sati je startao i Zvonko u kategoriji Junior, startao je iz prvog reda, što na ovoj stazi ne znači prednost, u prvi zavoj je ušao prvi u onda u utrci od 4 kruga, znači preko 16 km utrke po teškoj, raskvašenoj stazi Zvonko završava utrku na trećem mjestu poretka hrvatskih vozača i ukupno na devetom mjestu.

U utrci u 12:45 nastupio je u kategoriji Elite naš Matej Skuzin koji je u lavovskoj borbi sa natjecateljima iz Francuske, Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske dobro krenuo u utrku ali mu u trećem krugu puca lanac pa je morao odustati.

Ovom utrkom približila se i sredina biciklističke sezone, a sljedeća utrka je XCO Vallis Aurea Požega 2016. koja će se održati u nedjelju, 19. lipnja na stazi Stari Fenjeri u Turniću.

BK Luks Racing team poziva sve Požežane i biciklističke zaljubljenike da dođu na utrku i bodre požeške bicikliste.

Pročitano 1794 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 15 Lipanj 2016 08:24