Četvrtak, 16 Lipanj 2016 02:00

Požeški ronioci sudjelovali na eko akciji u Segetu

SEGET - U povodu Svjetskog dana oceana i mora - 8.lipnja, Općina Seget i Turistička zajednica Seget Donji bili su domaćini ronilačke i ekološke manifestacije "Mare Nostrum 2016". Organizatori su bili Podvodno istraživački klub "Mornar" Split i Ronilačko-ekološki klub "Solin".

Kroz četiri dana brojni ronioci, među kojima su bili i požeški, su čistili kupališnu zonu u Segetu. Ponovno je iz mora izvađeno dosta smeća, najviše razbijenih boca i automobilskih guma koje često znaju u moru završiti i sa ribarskih brodica.

Organizatori su za ronioce organizirali zanimljiva predavanje o potapanju Admiralskog broda Vis u Jadran, koji je potopljen uz obalu rta Kamenjaka s ciljem postajanja ronilačke, turističke atrakcije,a u poslijepodnevnim satima su ronioci odrađivali svoja stažna ronjenja i upoznavali se s podmorjem Trogirskog kraja.

Po prvi put su na eko akciji sudjelovali ronioci Matej Pirc i Igor Gitt iz Ronilačkog kluba Požega.

- "Lijepo smo ronili, bili smo odlično ugošćeni, izvadili smo jako puno smeća. Ne možemo vjerovati koliko ima smeća u moru"-podijelio je s nama svoje utiske Matej Pirc.

Igor i Matej su prošlo ljeto odradili discovery urone na požeškom bazenu i to ih je motiviralo da se učlane u rad Ronilačkog kluba Požega.

U desetom mjesecu su položili za R1 u Puli.

"Svima preporučamo da se uključe u klub"- zaključili su ovi momci koji s klubom već ovaj vikend putuju na slijedeću eko akciju koja će se održati na rijeci Mrežnici

Pročitano 2130 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 16 Lipanj 2016 08:12