Utorak, 28 Lipanj 2016 02:00

7 medalja natjecatelja Powerlifting kluba Body Art na natjecanju u Đurđevcu

ĐURĐEVAC - U subotu 25. lipnja u Đurđevcu je održano natjecanje u powerliftingu i bench press-u ULTIMATE KUP 2016. u organizaciji Hrvatskog powerlifting saveza (HPLS), a po pravilima najjače međunarodne powerlifting federacije IPF.

Natjecanje je održano u hotelu Picok, organizatori su domaći klub Ultimate i HPLS-a.

PLK BODY ART je imao 6 natjecatelja i natjecateljica koji su osvojili četiri prva mjesta i tri druga mjesta te je to bilo jedno od njihovih najuspješnijih natjecanja.

Iako je sparno vrijeme negativno utjecalo na sve natjecatelje, požeška ekipa se vraća punih ruku. 4 zlata i 3 srebra, uz još jedno zlato, 2 srebra i 1 bronca u apsolutnim kategorijama.

Patricia Januš (open do 63 kg), Brigita Bakić (juniori do 63 kg) i Ivan Del Vechio (kadet do 93 kg) osvojili su prvo mjesto u svojim kategorijama, svi powerlifting. Anita Majetić (open do 63 kg), Karlo Čuljak (kadet do 74 kg) i Darijo Marković (open do 105 kg) osvojili su drugo mjesto.

Anita i Karlo u powerliftingu, a Darijo u bench press-u. Brigita se natjecala i u powerliftingu i u bench press-u i oba puta pobijedila s državnim rekordima. Svojim rezultatom u bench press-u (70 kg uspješno i neuspješni pokušaj na 75 kg, ali za malo) privukla je pažnju znalaca u powerliftingu.

Tome treba dodati i jednu apsolutnu pobjedu (najbolja juniorka Brigita Bakić), dva apsolutna druga mjesta (2 u apsolutnoj open žene Patricia Januš i drugi u apsolutnoj kadeti Ivan Del Vechio) kao i državne rekorde Patricie Januš u bench press-u (70 kg) i mrtvom dizanju (125 kg) u svojoj težinskoj kategoriji žene open do 63 kg i Brigite Bakić u bench press-u (70 kg) u svojoj kategoriji juniori do 63 kg.

Patricia, iako ozlijeđena, popravila je sva svoja dizanja i potvrdila svoju klasu. Njeni rezultati samo potvrđuju ono što svakodnevno vidim u fitnessu, veliki rad i disciplinu.

Najveći napredak u odnosu na državno od prije 6 mjeseci ima Ivan Del Vechio, koji se sasvim zasluženo, odnio pobjedu u svojoj kategoriji, ali i drugo mjesto u kadetima apsolutno. Dovoljno je reći da je mrtvo dizanje na državnom bilo 180 kg, a sada u Đurđevcu, 6 mjeseci nakon državnog 220 kg! Napredak je to od punih 40 kg!

Nakon ovih sjajnih rezultata slijedi ljetna pauza, a nakon toga priprema za natjecanje u Šibeniku koje će se održati 24. rujna. 

Pročitano 2902 puta